Архив за день: 16.07.2022

Британський філантроп має намір відкрити в Одесі волонтерський центр

Британський філантроп має намір відкрити в Одесі волонтерський центр

Британія продовжує допомогати Україні у боротьбі з країною-окупантом.

15 липня Одесу відвідав колишній член парламенту Великобританії, екс-міністр у справах громадянського суспільства Сполученого Королівства, бізнесмен та філантроп Брукс Ньюмарк. Він заявив, що планує відкрити в місті волонтерський центр.

Про це повідомляє Odessa.online.

«Я займаюся евакуацією українців. Моя робота розпочалася на кордоні з Польщею, коли звільнили Київ. Ми організували центри у шести містах України для евакуації та підтримки населення. Насамперед ми евакуюємо дітей та жінок. З початку війни вивезли 9300 українців. Наразі я також допомагаю з транспортуванням до Німеччини важких пацієнтів для подальшого протезування. Я сподіваюся, що війна не триватиме довго, але вірю, що краще показати підтримку своїми діями. Кожен може не лише говорити, а й зробити щось, щоб підтримати Україну», — розповів Брукс Ньюмарк.

Британець також планує зустрітися із міською та обласною владою.

«Великобританія — ваш головний союзник. Ми робитимемо все, щоб вам допомогти вигнати окупанта з кожного міліметра вашої землі», — резюмував Ньюмарк.

Додамо, з початку війни Брукс допоміг евакуювати більше 9 тисяч українців. Він відкрив в Україні два центри з координації евакуації — в Запоріжжі та Харкові. Наразі він прибув до Одеси аби поспілкуватися з місцевою владою та запропонувати свою допомогу. В розпорядженні британської команди є 16 автобусів, за потреби їх може бути більше.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

Центр адмінпослуг в Одесі відкрив запис на паспортні послуги на серпень

В Одесі відкрито запис на паспортні послуги на серпень поточного року у визначених підрозділах Центру надання адміністративних послуг.

Прийом на отримання вищезазначених послуг здійснюється виключно за попереднім записом до електронної черги на порталі ЦНАП.

Адреси підрозділів:

— вул. Косовська, 2Д;
— проспект Добровольського, 106;
— вул. Академіка Корольова, 9.

Графік прийому громадян на паспортні послуги: понеділок — субота з 09:30 до 16:30.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

У Новій пошті заявили про вихід на європейський ринок

Компанія «Нова пошта» анонсувала вихід на європейський ринок. Перші нові філії планують відкрити у Польщі, Словаччині та Румунії.

Про це в інтерв’ю Liga.net повідомила директор компанії з управління репутацією Олена Плахова.

За її словами, плани щодо відкриття відділень у ЄС продиктовані запитами клієнтів.

«Ми компанія, яка завжди йде за клієнтом. Ми бачимо, що 5 млн людей виїхали за кордон, тим більше клієнти кажуть: «Нам вас не вистачає». Тому ми плануємо виходити на європейський ринок», – розповіла Плахова.

Спочатку експансію планують до Польщі. Строки – до кінця цього року. Надалі мережа має намір розширювати на інші європейські країни.

«Насамперед ми виходитимемо в ті країни, які межують з Україною: Польща, Словаччина, Румунія. Це буде перший етап, а далі ми дивитимемося, як воно там просувається і вже плануватимемо другий етап та інші країни», – каже представник компанії.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі чоловік агресивно вимагав від музиканта припинити співати українською

Конфлікт із вуличним музикантом щодо виконання української пісні обернувся для 36-річного одесита кримінальною відповідальністю.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Інцидент стався днями на території парку Перемоги. Почувши авторську композицію у виконанні 62-річного містянина, правопорушник почав вимагати припинити її спів. Після цього він штовхнув мікрофон виконавця і втік.

Потерпілий звернувся в поліцію, і правоохоронці одразу встановили особу правопорушника. Йому оголосили підозру за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України. За хуліганство чоловіку загрожує штраф від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одесит створив ОЗГ, члени якого обкрадали офіси та магазини

На Одещині правоохоронці затримали лідера ОЗГ та чотирьох його спільників, які жили за рахунок того, що викрадали з торговельних закладів. Вони підозрюються у скоєнні щонайменше шести майнових злочинів та спричиненні більше півтора мільйона збитків потерпілим, у чому їм вже оголосили підозру.

Оперативники Управління карного розшуку поліції регіону встановили, що спланував та організував угруповання для вчинення систематичних крадіжок з проникненням до офісних і службових приміщень на території Одеси та Одеської області 43-річний одесит, судимий за злочини майнового характеру, але відпущений судом на іспитовий термін. У свої помічники чоловік залучив 36-річну родичку та кількох знайомих чоловіків віком від 18-ти до 44-х років, що мають за плечима по кілька судимостей за тяжкі злочини.

Кожна залучена особа була наділена певними обов’язками, за виконання яких отримувала частку з загальної кількості викраденого. Для конспірації спільники їздили на «справу», щоразу залучаючи різні транспортні засоби, виключно вночі і після ретельного вивчення графіку роботи підприємства.

В ході документування злочинної діяльності учасників організованої злочинної групи правоохоронці встановили їхню причетність до крадіжок з двох офісних приміщень в Одесі, трьох крамниць в обласному центрі, Великому Дальнику та Доброславі й обміннику на околиці Одеси.

З приміщень спільники винесли сейфи, гроші, банківські та паливні карти, оргтехніку, продукцію, а також печатки, документи та інше майно, яке матеріальної цінності для них не представляло. Збитки, завдані потерпілим, загалом склали більше 1,5 мільйона у гривневому еквіваленті.

В ході санкціонованих заходів поліцейські вилучили у правопорушників частину викраденого, знаряддя вчинення злочинів, а також зброю.

На теперішній час в процесуальному порядку затримані організатор злочинного угруповання та четверо його співучасників. Фігурантам слідчі оголосили підозру за ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі ліквідували пожежу, що виникла від влучання російської крилатої ракети (ФОТО)

Рятувальники загасили пожежу на складах в Одесі, яка виникла о 4.54 ранку внаслідок удару ракети російських нацистів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС України в Одеській області.

Пожежу локалізовано о 07:37 ранку та ліквідовано о 10:42 на площі близько тисячі квадратних метрів.

Зараз проводиться розбір та проливання конструкцій. Попередньо загиблих та постраждалих немає. Від ДСНС залучено 18 одиниць пожежної техніки та 75 рятувальників.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Уряд виплатить борги українських студентів-контрактників

Уряд виплатить борги 13 тис. українських студентів за навчання за контрактом у другому півріччі. Вчора, 16 липня, влада ухвалила розпорядження про виділення коштів із резервного фонду держбюджету для компенсації витрат вишів на підготовку фахівців.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

«Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського зі студентами обговорювалося питання неможливості оплати за навчання здобувачів освіти, які зареєстровані на територіях бойових дій, а також тих, хто перебуває (перебували) в тимчасовій окупації чи блокуванні. Президент України поставив завдання врегулювати це питання, надати допомогу від держави, звільнивши понад 13 тис. студентів від сплати заборгованості», – написав міністр.

З метою упорядкування ситуації міністерство ініціювало питання компенсації витрат установ вищої освіти, які належать до сфери управління МОН. Так, у 2022-му 86 млн 814,4 тис. грн буде виділено для подальшого спрямування закладам вищої освіти.

«Через відсутність надходження коштів від сплати за навчання неможливо забезпечувати своєчасну виплату заробітної плати науково-педагогічним та іншим працівникам, розраховуватися за надані комунальні послуги тощо», – додав міністр.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

У ЗСУ пояснили роздачу повісток в громадських місцях

Начальник управління персоналу Сухопутних військ Роман Горбач заявив, що у 90% випадків повістки на вулицях українцям видаються для «уточнення даних», а не одразу для мобілізації.

Про це сказав начальник Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач.

«Ходити житловими кварталами, де встановлені домофони, або приватному сектору, де високі ворота, і стукати у двері, де ніхто не відчиняє, – ефективність такої роботи дуже мала. А, звичайно, якщо це громадське місце, де велике скупчення народу, ефективність вручення повістки буде набагато більше», — сказав він.

Водночас Горбач підтвердив, що на західній Україні повістки вручають інтенсивніше. За словами Горбача, військові частини комплектуються територіально. Тому якщо в західних регіонах «більше народу» — там більше і повісток.

На його думку, повістка не повинна використовуватися як покарання, проте в країні триває війна і продовжується загальна мобілізація.

«Тому, звичайно, можуть призиватися особи, які не зовсім хочуть. Але переважно люди, які захищають країну, вони патріоти», — уточнив він.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa

Сьогодні вранці по Одесі завдано ракетного удару: що відомо

Сьогодні, 16 липня, по Одещині нанесено ракетний удар з використанням літаків стратегічної авіації Ту-95 з напрямку Ставропілля.

За офіційнім повідомленням Оперативного командування «Південь», внаслідок влучання ракети, попередньо Х-101, у склад виробничо-торгівельної компанії спалахнула пожежа орієнтовної площі 1000 кв.м.

На місці працюють рятувальники. Наразі інформації про постраждалих нема.

«Сьогодні вранці варвари завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Одеси. З першої хвилини підрозділу муніципальної служби порятунку, рятувально-водолазна служба спільно з підрозділами ДСНС почали гасити пожежу, дим від якої видно далеко за межами Одеси. За даними на цю хвилину, даних про постраждалих немає», — прокоментував ракетний удар Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Подписывайся и будь в курсе ПОСТОЯННО: https://t.me/dilova_odesa