Архив за день: 26.07.2022

В Одесі у самотньої бабусі згорів будинок — потрібна допомога

Жінка залишилась без даху над головою.

Минулої ночі на вулиці Тульській в Одесі виникла пожежа у будинку, де проживала літня жінка, яка доглядала за безпритульними тваринами та давала їм прихисток у себе вдома. Будинок повністю згорів, а 7 кішок загинули. Залишилося 4 собаки. Бабуся вціліла чудом. За її словами, це підпал, оскільки пожежа почалася на ганку і вже потім перейшла до будинку.

Весь день бабуся просиділа на стільчику біля свого згорілого будинку. Ночуватиме вона у сусідки, бо більше нема де.

Волонтери привезли їй та її сусідці продукти та засоби гігієни. Поки усім необхідним вона забезпечена, але надалі жінка та її вихованці потребують допомоги.

Ознайомитися з деталями можна тут.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

С 1 августа жители Николаева смогут оформить паспорт в Одессе

С 1 августа николаевцы получили реальную возможность оформить паспорт в Одессе. Для них создадут отдельную очередь в ЦНАПе Суворовского района.

Жители Николаева смогут записаться в очередь на оформление паспорта и загранпаспорта.

Как сообщил директор Николаевского департамента предоставления административных услуг Владислав Белан, запись в очередь производится в Николаеве, в ЦНАПе по адресу: проспект Богоявленский, 1. Или по телефону (0512) 30-01-12, с 9.00 до 14.00 ежедневно, кроме выходных.

В Одессе паспорт оформляется по адресу просп. Добровольского, 106 в Отделе Государственных административных услуг Суворовского района.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі з’явиться новий бювет

Почати будувати новий бювет в Одесі планують у серпні.

Про це повідомили у прес-службі міськради.

Проект реалізують у рамках програми альтернативного водопостачання міста, над яким зараз працюють. Окрім будівництва бюветів, передбачається розробка систем очищення води (у тому числі й дренажної), які місту передали з Японії.

Нагадаємо, місто-побратим Йокогама передало Одесі важливу допомогу — системи очищення води.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Почти 700 украинских компаний воспользовались программой релокации бизнеса

692 компании переехали из зоны боевых действий благодаря программе релокации бизнеса.

Об этом сообщили в Минэкономики.

477 из них уже возобновили свою работу, 326 находятся в стадии переезда. Для них подбирают подходящие помещения, локации или способ транспортировки.

«Принять участие в программе может любое предприятие – помогаем с логистическими вопросами, перевозками, монтажом оборудования, поиском подходящих помещений. Чтобы улучшить коммуникацию между участниками процесса, мы уже запустили цифровую платформу», – заявила замминистра экономики Татьяна Бережная.

На данный момент в программе зарегистрировали 1763 предприятия.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Україні запускають програму розвитку для малого та середнього бізнесу

Meta разом із «Дія.Бізнес» запускає навчальний центр для українського малого та середнього бізнесу.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

  • Підприємцям безоплатно доступні тренінги й курси від компанії на платформах Meta Blueprint і Meta Boost.
  • Кожен зможе пройти навчання з маркетингу, SMM, створення контенту. Усі програми — українською мовою.
  • У наступних планах Meta — виділити $1,5 млн на рекламні кампанії українського бізнесу.
  • На ресурсі можна буде знайти історії успішних українських підприємств, інформацію про локальні партнерські програми та багато інших корисних ресурсів.

WhatsApp також оголосив про запуск чатбота, щоб зробити навчання ще більш ефективним. Програма спрямована на забезпечення доступу до інформації, навчання та відкриття нових можливостей для власників бізнесу.

За даними Європейської комісії, до вторгнення Росії малі та середні підприємства відігравали значну роль у створенні робочих місць, становлячи 63,8% від загального числа зайнятого населення України. Війна призвела до того, що 50% українських підприємств повністю закрилися, тоді як інша половина змушена працювати набагато менше від своїх можливостей.

Довідка Ділової Одеси

Meta Blueprint — це глобальна освітня програма, яка дозволяє її учасникам розширити свої знання і розвинути навички в галузі цифрового маркетингу та соціальних мереж. Вона містить десятки тренінгів і семінарів та надає можливість отримати сертифікат, що підтверджує компетентність учасника.

Платформа Meta Boost надає доступ до численних онлайн-семінарів про те, як ефективно створювати імідж компанії, підвищувати впізнаваність бренду, підтримувати зв’язок із клієнтами й створювати цікавий і захопливий контент.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Уряд не планує впроваджувати обмеження на експорт цукру

Оскільки цукру в Україні з надлишком, то жодних обмежень на експорт цукру встановлювати не передбачається.

З початку сезону цукроваріння (1 вересня 2021 р.) в Україні вироблено 1 450 тис. тонн цукру — це становить 130,5% виробництва попереднього маркетингового року. Виробництво цукру цього сезону здійснювали 33 цукрові заводи. Про це повідомла пресслужба Мінагрополітики.

Згідно з балансом попиту і пропозиції цукру, розрахованого Мінагрополітики, перехідні залишки на початок 2021/2022 маркетингового року склали 332 тис. тонн. Така кількість відповідає тримісячній потребі внутрішнього ринку.

Пропозиція цукру в поточному маркетинговому році становить 1,8 млн тонн. У Мінагрополітики зазначили, що такої кількості цілком достатньо для забезпечення внутрішнього ринку. Його обсяг оцінюють у межах 1,210 млн тонн (28,9 кг/рік на одну особу).

Також кількість цукру у поточному сезоні дає змогу створити експортний потенціал в обсязі 120 тис. тонн та сформувати майже 5-місячні запаси на початок 2022/2023 МР — 470 тис. тонн.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У Кабміні визначили перших отримувачів грантів на розвиток бізнесу, яким перерахують 100 млн. грн

У рамках держпрограми розвитку підприємництва перші 424 бізнеси отримають 98,2 млн грн на свої рахунки. Вони зможуть витратити ці гроші на обладнання, оренду приміщення, купівлю сировини чи матеріалів.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства економіки.

Найбільше одержувачів створюватимуть та розвиватимуть бізнес у сферах торгівлі та ремонту автотранспортних засобів – 142. Також 127 підприємців планують заснувати компанії переробної промисловості. Ще 66 грантів направлять на створення чи розвиток готелів, кемпінгів, кафе та ресторанів.

У регіональному розрізі більше грантів отримають мешканці Києва – 101 успішна заявка. Слідом йдуть бізнеси з Київської (62 заявки), Дніпропетровської (52 заявки) та Полтавської (40 заявок) областей.

Загальна кількість заявок на гранти, поданих через Дію, перевищує 5000. Підприємці, які успішно пройдуть етапи відбору, отримають від 50 до 250 тис. грн на існуючу чи нову справу. Обов’язковими умовами є створення 1-2 робочих місць та діяльність протягом трьох років зі сплатою податків та зборів.

Нагадаємо, отримати фінансування можуть як ФОП, так і юридичні особи. Перші 1000 заявників отримають компенсацію у розмірі 70% від вартості проекту. Для участі у програмі підприємець має підготувати бізнес-план та подати разом із заявкою та документами через портал «Дія».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Військові показали наслідки ранкового обстрілу Одеської області

Після ранкового обстрілу росіянами селищі Затока рятівники продовжують боротися з вогнем. Постраждали щонайменше п’ять приватних будинків.

У прес-центрі оборони Півдня України публікують відео наслідки удару. На відео видно кілька приватних будинків, які отримали серйозні пошкодження.

На ранковий ракетний обстріл Одеської області відреагував президент Володимир Зеленський:

«Ранок. Звичайне селище Затоки. Люди відпочивали і жили. Просто жили. Ні баз, ні військ. Просто терористам із РФ захотілося постріляти. За все відповідатимуть. Кожен. Кожен «визволитель», який руйнує наше життя».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

РФ завдала масованого ракетного удару по півдню України

За інформацією ОК «Південь» сьогодні, 26 липня, по Одещині запустили кілька ракет повітряного базування. Є прильоти до приватних будинків у прибережних селах. Деякі з них спалахнули. У райадміністрації повідомляють про одного постраждалого.

На Миколаївщині атакували портову інфраструктуру. По Миколаївському району знову били із С-300 із Херсонської області. Є прильоти до авторинка та інші локації. Інформація про постраждалих та утрату інфраструктури уточнюється.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У вівторок в частині Одеської області відключать воду

У вівторок, 26 липня, в частині Одеської області аварійно відключать воду.

Про це повідомляє філія «Інфоксводоканал».

У зв’язку з необхідністю проведення ремонтних робіт на магістральних водоводах 26 липня з 09:30 до 22:00
буде припинено подачу води наступним споживачам області:

  • с.Маяки,
  • с.Миколаївка,
  • с.Надлиманське,
  • с. Калаглія,
  • смт Овідіополь,
  • с.Кароліно-Бугаз,
  • с.Роксолани,
  • смт.Затока;

У цей же день з 09:30 до 17:00 буде припинено подачу води наступним споживачам області:

  • с. Вапнярка,
  • с.Нова Дофінівка,
  • с.Чорноморське.

Телефони для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово).

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa