Архив за день: 01.08.2022

роддом №7

В одеському пологовому будинку №7 за тиждень з’явилися на світ 36 маленьких українців

Минулого тижня в міських пологових будинках Одеси з’явилися на світ 145 маленьких українців, серед яких одна пара близнюків.

Кількісну перевагу минулого тижня здобули новонароджені хлопчики, яких з’явилося на світ 76. Також за тиждень побачили світ 69 юних одеситок.

Найбільша кількість новонароджених минулого тижня з’явилася на світ у міському пологовому будинку №7 – 36 немовлят.

Усі міські пологові будинки Одеси продовжують працювати і в повному обсязі надають медичну допомогу вагітним, породіллям та новонародженим. Медичний персонал перебуває на робочих місцях.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі почали приймати документи на оформлення паспортів мешканцям Миколаєва

Відсьогодні для жителів м. Миколаїв розпочато прийом документів на оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон у Центрі надання адміністративних послуг Одеської міської ради.

Так, у підрозділі ЦНАП за адресою просп. Добровольского, 106, перші заявники вже скористались вищезазначеними адміністративними послугами.

Нагадуємо для жителів м. Миколаїв, що записатись у чергу можна щодня, окрім суботи та неділі, з 9 до 14 годин за телефоном: (0512) 30-01-12 або за адресою: місто Миколаїв, просп. Богоявленський, 1.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі очікується гроза та шквал

1 серпня у другій половині дня, вночі та вдень 2 серпня по Одесі та області очікується гроза, під час грози — шквал 15-18 м/с.

Про це попереджає Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

По Одесі та области 1 серпня у другій половині дня очікується гроза, під час грози шквал 15-18 м/с,

Вночі та вдень 2 серпня по Одесі та області очікується гроза, під час грози шквал 15-18 м/с.

У зв’язку з погіршенням погодних умов одеська мерія звертається до одеситів і гостей міста з проханням бути пильними, максимально обмежити переміщення і поїздки містом, особливо літніх осіб, дітей і вагітних жінок.

Прохання не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами — в результаті дощу і поривчастого вітру можливе падіння гілок і кабелів.

Прогноз погоди

З 21 год. 1 серпня до 21 год. 2 серпня в Одесі очікується мінлива хмарність. Короткочасний дощ, гроза.
Вітер північно-західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 15-18 м/с.

Температура вночі 17-19°С, вдень 26-28°С. Температура морської води 22-23°С.

По Одеській області також очікується мінлива хмарність. Місцями короткочасний дощ. Гроза. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, під час грози шквал 15-18 м/с.

Температура вночі 16-21°С, вдень 25-30°С.

На автошляхах області вночі та вранці місцями димка, видимість 1-2 км.

3-4 серпня

Мінлива хмарність. Вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний, 9-14 м/с.

Температура вночі 17-22°С, вдень 27-32°С.

5-6 серпня

Без істотних опадів. Температура вночі 17-22°С, вдень 28-33°С

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Выход первого судна из Одессы является тестовым, – ВМС

Выход первого судна с кукурузой из порта Одессы 1 августа является тестовым. По результатам этого выхода будут приниматься дальнейшие решения.

Об этом сообщают Военно-морские силы ВСУ.

«Этот выход судна первый и тестовый для проверки коридора, связи и других процедур… Военно-морские силы ВС Украины вместе с побратимами в составе группировок прилагают все усилия по обеспечению безопасности судоходства для преодоления продовольственного кризиса», – говорится в сообщении.

Напомним, что сегодня утром министр инфраструктуры Александр Кубраков сообщил об успешном выходе первого за время войны судна из порта Одессы. Судно Razoni загружено 26 тыс. тонн кукурузы.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі молодий чоловік і підлітки пограбували перехожого

Поліцейські викрили трьох містян, які на вулиці Коблевській пограбували перехожого.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Правопорушниками виявилися 24-річний чоловік та двоє юнаків віком 14-ти та 15-ти років. Їхні дії слідчі кваліфікували за ч.4 ст.186 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили, що наймолодший за віком підліток розмовами відволік увагу потерпілого, а інші двоє накинулись на нього зі спини, побили і відібрали мобільний телефон.

Оперативники розшукали правопорушників наступного дня. Ті своєї причетності не заперечували і зізналися, що чужий ґаджет одразу продали, а гроші розділили між собою і витратили.

Фігурантам оголосили підозру за ч.4 ст.186 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі строком від семи до десяти років.

Неповнолітні досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність за цей вид злочину, тому відповідатимуть перед законом у повному обсязі. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

Сьогодні о 09:15 вперше з 24 лютого очікуємо вихід судна з Одеського порту, яке завантажене українським продовольством.

Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тис тонн української кукурудзи.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи в світі, тому можливість його вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

Сьогодні Україна разом з партнерами робить черговий крок до запобігання світовому голоду. Розблокування портів дасть щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки для економіки та можливість для аграрного сектору спланувати посівну наступного року.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Для українських аграріїв будуть закуплені рукави та модульні зерносховища

Продовольча та сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй (ФАО) оголосила міжнародний тендер на закупівлю потужностей для зберігання зерна та вирішення поточного дефіциту сховищ в Україні з метою надання аграріям необхідного обладнання для зберігання зерна протягом 2022-2023 рр.

Тендер оголошено у межах проєктів, фінансованих урядами Канади та Японії, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«ФАО розпочала масштабний процес закупівель, спрямований на виробників та постачальників на глобальному, регіональному та національному рівнях. Очікується, що більшість запропонованих технологій буде передано на обласний рівень до початку-середини жовтня, коли потреби у зберіганні врожаю досягнуть піку», — говориться у повідомленні.

Технології, які будуть закуплені у межах тендеру, включають:

  • Рукави для зберігання зерна, навантажувачі та розвантажувачі зерна;
  • Модульні зерносховища з тентовим покриттям та місткістю від 300 до 1000 тонн (для пшениці).

Зазначається, що ФАО працює над впровадженням Стратегії з підтримки зберігання зерна, метою якої є забезпечення потужностей для зберігання 4,07 млн т зерна, або приблизно 25% від розрахункового дефіциту зерносховищ.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Росіяни атакували Одещину двома «Іскандерами»

Ближче до вечора у неділю, 31 липня, Одеса була обстріляна балістичними ракетами типу «Іскандер». Раніше російська армія цього типу озброєння проти нашого міста не застосовувала.

Про це повідомили в Одеській районній державній адміністрації. Інформацію підтвердили і в ОК «Південь».

Одещину атакували двома ракетами типу «Іскандер», які випустили з тимчасово окупованого Криму.

Від розриву ракет в повітрі територією Одеського району розлетілися так звані «теплові пастки». Декілька таких спричинили загоряння сухої трави.

Вони схожі на снаряд, що не розірвався, або мають форму дротика з помаранчевим хвостом. Це досить небезпечна річ, оскільки має високу температуру горіння, може спричинити масштабні опіки.

Рятувальні служби оперативно ліквідують пожежі. Наразі інформації про поранених нема.

Як повідомили раніше в Одеській райдержадміністрації, удар завдали по території однієї з громад Одеського району. Влучили в кар’єр.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa