Архив за день: 08.08.2022

оперативная обстановка

Силами протиповітряної оборони знищено 4 крилатих ракети «Калібр» — ОК «Південь»

Ранком, 8 серпня, з акваторії Чорного моря був зафіксований пуск 4 крилатих ракет морського базування типу «Калібр». Силами протиповітряної оборони всі ракети знищено в південному і центральних регіонах України.

Про це розповіли в оперативному командуванні «Південь».

«Ранковий ракетний обстріл «Калібрами» коштував росії $26 млн, підрахував Forbes. Зранку росіяни запустили з Чорного моря по Україні чотири такі ракети. Сили ППО збили всі. Одну з них — в небі Одещини. От і порахуйте, скільки наша область «мінуснула» ворогові лише сьогодні!», прокоментував ракетну атаку росіян голова Одеської ОВА Максим Марченко.

Ворог продовжує наносити авіаційні удари по вивільнених з-під окупації населених пунктах, з метою повернення собі втрачених позицій, але успіху не має, наших втрат також.

За ніч нашими ракетно-артилерійськими підрозділами забезпечено ворожі втрати у кількості 11 рашистів та 2 військових автівок. Також відпрацьовано і підтверджено ураження складу боєприпасів, Антонівського та Каховського мостів. Остаточні втрати ворога дорозвідуються.

Тим часом в Чорному морі на бойовому чергуванні продовжують перебувати чотири носії 24-ох “Калібрів” та один вдк.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

«Міжнародний медичний корпус» допоможе обладнати одеські лікарні

В організації «Міжнародний медичний корпус» підтвердили наміри щодо початку робіт по обладнанню лікарень Одещини відповідно до сучасних норм.

Сьогодні Начальник Одеської ОВА Максим Марченко провів робочу зустріч з представниками організації «Міжнародний медичний корпус».

У розмові з керівництвом Одеської ОВА вони підтвердили свої наміри щодо початку робіт по обладнанню, відповідно до сучасних норм, бомбосховищ у лікарнях та забезпечення автономної роботи артезіанських свердлових і встановлення систем фільтрації та очищення води у медичних закладах Одеського регіону.

Окрім цього торкнулись питання забезпечення, за рахунок донорів Міжнародного медичного корпусу, частини сільських амбулаторій необхідним обладнанням та медикаментами. Окремо наголосили на тому, що буде розглядатись можливість надання допомоги недобудованим амбулаторіям в Одеській області.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Компанія Boeing розширює бізнес та шукає співпробітників в Україні

Одна з найбільших світових аерокосмічних та оборонних корпорацій — компанія Boeing — розширює бізнес в Україні та наймає інженерів та менеджерів проектів.

Про це повідомила головний бухгалтер «Боїнг Україна» Надія Рибак-Сікорська у соцмережі Linkedin, передає dev.ua.

«Шановні українські інженери, для вас чудова новина! Boeing розширює бізнес в Україні та наймає багато інженерів і менеджерів проєктів. Я закликаю вас долучатися до будівництва інженерного майбутнього в Україні та світі. Сподіваюся скоро побачити вас на борту», — зазначила вона.

Компанія шукає таких фахівців: сервісний інженер, проектний менеджер – інженер-дизайнер інтер’єрів літаків та інженер-конструктор. Ці ж вакансії є і на офіційному сайті компанії.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

НБУ разрешил обменникам покупать валюту по любому курсу

Национальный банк разрешил банкам и валютным обменникам определять любой курс для выкупа валюты у населения.

Об этом говорится в постановлении правления Нацбанка №172.

Ранее в Украине действовало ограничение на выкуп наличной валюты не дешевле фиксированного курса Нацбанка. На сегодня он сохраняется на уровне 36,56 грн за доллар.

Теперь это ограничение убрали — обменники смогут устанавливать любые курсы выкупа доллара и евро.

Документ был опубликован 5 августа 2022 года. Постановление уже вступило в силу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Між Білгород-Дністровським та Овідіополем почав курсувати пасажирський катер

Поки що маршрут працює у тестовому режимі.

У понеділок, 8 серпня, між Білгород-Дністровським та Овідіополем почав курсувати пасажирський катер. Вартість проїзду становить 100 грн з особи, час у дорозі — 30 хвилин.

За один рейс скористатися послугами катера зможуть до 54 осіб.

Пробний запуск пасажирського катера відбувся у суботу, 6 серпня. За словами голови Одеської ОВА Максима Марченко, цей маршрут допоможе мешканцям швидко пересуватися між населеними пунктами.

Нагадаємо, через зруйнований мост у Затоці жителі Білгород-Дністровського змушені діставатися Одеси через Паланку.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Сили ППО збили ракету над Одеською областю

8 серпня, близько 10.00 години, у небі над Одещиною силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено крилату ракету морського базування типу «Калібр» випущену з підводного човна у Чорному морі.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю повітряного командування «Південь»

«Дотримуйтесь правил та алгоритмів дій за сигналами тривог, не наражайте себе на небезпеку», — наголошують в оперативному командуванні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Окупанти розганяють фейк про нібито термінову евакуацію з території Одеської області

Наразі ворог може атакувати Одещину лише ракетами, бо в нього немає жодних успіхів на південному напрямку.

Про це повідомляє у Телеграмі речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Ситуація в Одеській області контрольована, Сили оборони успішно виконують бойові завдання. Не маючи успіхів на бойовому чи на інформаційному фронтах, ворог намагається впливати чутками. В регіоні розповсюджується фейк про те, що нібито у місцевих радах є інформація про термінову евакуацію мешканців регіону, оскільки ворог буде наступати на Одесу», — зазначив Братчук.

Він повідомив, що військові ЗСУ ведуть бойові дії на позиціях між Миколаєвом та Херсоном, причому наші захисники ведуть на Херсонському напрямку вдалі бойові дії. Звичайно, є ризики, що на Херсонському напрямку ворог намагатиметься відбивати атаки ЗСУ і переходити в контрнаступ. Але наразі ворог може атакувати Одещину лише ракетами, бо в нього немає жодних успіхів на південному напрямку.

Речник Одеської ОВА зауважив, що стосовно «інформації» про раптову евакуацію з посиланням на якісь офіційні джерела, то йдеться не більш як про «розповсюдження фейків, щоб підняти панічні настрої серед населення».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Усі порти «Великої Одеси» залучені до експорту агропродукції

У межах реалізації «зернової ініціативи» вранці 8 серпня з порту «Південний» вийшло перше з 24 лютого судно з українським продовольством — балкер SACURA прямує до Італії.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Судно об’єдналося в караван із балкером ARIZONA, яке відправилося з порту «Чорноморськ». На борту обох суден — 60 тисяч тонн агропродукції.

«Сьогодні до реалізації ініціативи повноцінно залучено найбільший український порт — «Південний». Таким чином усі порти Великої Одеси залучені до експорту агропродукції», — прокоментував міністра Олександр Кубраков.

За його словами, ціль міністерства — нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів планують вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу.

«Працюємо з гарантами домовленостей, щоб «зерновий коридор» працював безперебійно і були дотримані Всі безпекові вимоги до судноплавства», — зазначив він.

Нагадаємо, вчора з портів Одещини вийшов другий караван з українським продовольством – 3 судна з Чорноморська та ще одне з Одеси. Балкери прямують до портів Італії, Китаю та Туреччини.

Не враховуючи відправлених сьогодні суден, в рамках реалізації домовленостей з портів уже вийшли 8 суден з українською агроподукцією.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Вночі в Білгород-Дністровському районі горів склад із зерном

Під час ліквідації пожежі в Білгород-Дністровському районі Одеської області було врятовано від вогню близько 30 тон зерна, цьогорічного врожаю.

Як повідомили у ДСНС, сьогодні, о 03:16, до Служби Порятунку надійшло повідомлення про те, що , за межами села Пшеничне палає господарча споруда.

По прибуттю першого підрозділу на місце виклику, рятувальниками було встановлено, що окремими осередками горить дах споруди, пристосованої для зберігання зерна та поруч розташовані тюки сіна (близько 2 000 штук, вагою понад 10 тон).

О 05:02 пожежу було локалізовано, та о 06:38 — ліквідовано, на загальній площі близько 500 м².

На щастя, загиблих та постраждалих немає.

Причина пожежі, збитки та деталі, наразі, встановлюються. Всього було залучено 1 одиниця техніки та 7 вогнеборців від ДСНС, 1 одиниця техніки та 2 чоловіка — від місцевої пожежної команди.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa