Архив за день: 10.08.2022

СТО у Суворовському районі Одеси дарує знижку 20% до кінця літа

СТО X AUTO ОДЕСА у Суворовському районі дарує вам знижку 20% на всі послуги до кінця літа!

Автомайстерня пропонує:

— Діагностику.

— Послуги автомеханіка.

— Детальну кваліфіковану консультацію.

— Автомийку.

—Якісний та швидкий ремонт.

— Продаж авто та автозапчастин, та багато іншого.

На автовласників чекають адекватні ціни та відповідальний підхід. Це особливо важливо в такий непростий час.

Адреса СТО X АВТО ОДЕСА: вул. Паустовського, 31е, Крижанівка.

Телефон: 097 903 72 91, 097 2 400 500.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеситів просять здати кров групи 2(+)

На завтра 11 серпня потрібні донори крові групи 2(+) в районі Пироговської.

Після реєстрації Вам зателефонують для підтвердження того, що треба приходити, повідомили у мерії.

Проєкт «Донор Одеса» за підтримки міського Департаменту охорони здоров’я продовжує забезпечувати донорською кров’ю захисників України.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Коли і як можна відмовитися від повістки?

Причинами відмовитися від отримання документа є неправильне вказівку особистої інформації, відсутність потрібної друку та її вручення неуповноваженою особою.

Про це «УП. Життя» повідомив адвокат юридичної фірми «Міллер» Андрій Новак.

Поважними причинами для відмови від повістки є такі обставини:

  • якщо у повістці неправильно вказано ПІБ людини і є підстави вважати, що ця повістка може бути адресована комусь іншому;
  • якщо повістку вручає особа, яка не уповноважена це робити;
  • на повістці немає печатки військкомату/підпису військового комісара.

Щоб відмовитися від повістки, потрібно озвучити, чому ви відмовляєтеся та не підписувати повістку.

Уповноважені особи мають скласти акт про відмову від повістки. Цей акт заповнюють ті, хто вручає повістку.

«Теоретично, у них має бути акт, або вони можуть самостійно його написати. Ви маєте зазначити причину відмови від повістки, наприклад, порушено порядок вручення або заповнювали неуповноважені особи. Бажано додатково зняти на камеру цей процес, а також сфотографувати акт», – каже Андрій Новак.

Важливо, щоб акт про відмову було складено у присутності мінімум 2 свідків, які б могли підтвердити причину відмови.

Уповноваженими на вручення повісток є:

  • органи місцевого самоврядування;
  • керівники підприємств, установ, організацій, зокрема закладів освіти (незалежно від підпорядкування і форми власності);
  • управителі багатоквартирних будинків;
  • посадові особи районного чи міського центру комплектування та соціальної підтримки (раніше – військкомату).

Це питання урегульоване у п. 56 Постанові Кабінету України №352.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

«Нова пошта» шукає підрядників для ремонту відділень по всій країні

«Нова пошта» розпочинає проєкт реновації відділень по всій Україні, як поштових, так і вантажних, щоб надати можливість українському бізнесу працювати під час війни та підвищити комфорт для своїх клієнтів.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

В першу чергу ремонт проводитиметься у відділеннях, які були пошкоджені через військові дії і тих, які потребують відновлення через вплив часу.

“Нова пошта завжди піклується про зручність та високий рівень сервісу для своїх клієнтів навіть під час війни. Для нас важливо, щоб відділення компанії були зручними та безпечними для кожного — мам з маленькими дітьми, людей похилого віку тощо. Нині ми запрошуємо до співпраці будівельних партнерів, щоб привести до ладу зовнішній та внутрішній вигляд відділень. Перевагу надамо українським компаніям, щоб дати можливість українському бізнесу працювати й разом  підтримувати економіку”, — говорить Ярослав Соловйов, директор із розвитку мережі Нової пошти.

Усі відділення будуть приведені до єдиного вигляду —  відкритий простір, щоб усі процеси міг бачити клієнт. Окрім того, усі відремонтовані відділення матимуть однаковий колір стін, підлогу та металопластикові вікна та двері тощо.

Брати участь у тендері можуть компанії, які працюють на ринку більше 1 року і мають позитивний досвід роботи з такими проектами. До того ж, майбутні партнери повинні мати кваліфікацію у проведенні різнопланових видів робіт та мати достатню кількість працівників, щоб  вкластися у визначений термін.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Після зняття блокади з портів Одеської області вивезли вже близько 400 тисяч тонн зерна

За дев’ять днів роботи «зернового коридору» з портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли 12 суден, які вивезли понад 370 тис. тонн зернових вантажів.

Про це розповів в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

«Планомірно рухаємось до наміченого амбітного плану — перевалки трьох та більше мільйонів тонн продовольства на місяць через порти Великої Одеси. Загалом за дев’ять днів роботи «зернового коридору» з українських портів вийшло 12 суден які вивезли більш ніж 370 тис. тонн агропродукції до 7 країн світу та одне судно зайшло до порту Чорноморськ під навантаження. Сподіваємось і надалі на ритмічну та ефективну роботу завдяки співпраці з нашими партнерами з ООН та Туреччини», — наголосив в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

Окрім того, ще два судна — балкери «Petrel S» і «Brave Commander» — вже готуються вирушити зі Стамбулу до портів Одеської області. Зараз вони очікують перевірки на проходження через морський гуманітарний коридор в рамках Чорноморської зернової ініціативи. У разі отримання дозволу вони відправляться до портів Чорноморськ та Південний.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Жителя Одеської області засудили до 17 тисяч гривень штрафу за спробу підкупу поліцейських

У такий спосіб 44-річний житель Ананьївської громади намагався уникнути відповідальності за керування мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння, без документів та захисного спорядження, невиконання вимог про зупинку й перевищення швидкості руху.

Про це повідомляє прес-службу ГУНП в Одеській області.

Подія сталася на одній з вулиць міста Ананьїв у лютому поточного року. Під час нагляду за дорожнім рухом поліцейські помітили мотоцикліста, який був без мотошолома і перевищував швидкість. На вимогу поліцейських зупинитися кермувальник почав тікати.

Чоловіка наздогнали. Як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння, що підтвердила перевірка драгером. Також він не мав при собі водійського посвідчення.

Аби уникнути відповідальності за вчинені адміністративні правопорушення, громадянин запропонував правоохоронцям 3 тисячі гривень. Почувши відмову, чоловік поклав гроші до багажного відсіку поліцейського автомобіля, чим тільки погіршив своє становище.

Дії правопорушника слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Суд призначив фігуранту покарання у вигляді 17-ти тисяч гривень штрафу. А запропоновані поліцейським три тисячі гривень неправомірної вигоди конфісковані в дохід держави.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Рада готується продовжити воєнний стан в Україні на тривалий термін

Президент Володимир Зеленський найближчими днями внесе до Верховної Ради новий указ про продовження терміну дії військового стану в Україні, який закінчується 23 серпня.

Також очікується новий указ про мобілізацію, який прив’язаний до зазначеного терміну. Про це повідомив перший заступник голови Комітету парламенту з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Це буде вже 4-те продовження за цей рік. Востаннє дія військового стану була продовжена на 90 діб, до 23 серпня. Поки що термін продовження невідомий, але очікується, що він, на жаль, буде досить довгим», – повідомив нардеп. Рада ухвалить відповідний указ на найближчому засіданні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одесити заборгували за послуги водопостачання понад 400 млн грн

Одесити заборгували за послуги водопостачання та водовідведення понад 400 млн грн. Через це місто може залишитися без води.

Як повідомляє прес-служба філії «Інфоксводоканал», щодня наші споживачі отримують 350 мільйонів літрів очищеної питної води, яка відповідає всім санітарним нормам. Літня спека та повернення одеситів у місто призвели до збільшення обсягів споживання води на 40%. Але розраховуватися за спожиті послуги абоненти “Інфоксводоканалу” не поспішають. Попри те, що паливно-мастильні матеріали для роботи аварійних бригад подорожчали вдвічі, а реагенти для очищення води — втричі, це жодним чином не позначилося на тарифах.

«Щоб очистити річкову воду до стану питної та доставити її за  десятки кілометрів до споживачів, підприємство щодня витрачає близько 2 мільйонів гривень. І єдине джерело надходження цих коштів — платежі одеситів. У воєнний час, як ніколи важливо, мати необхідний запас реагентів та матеріалів на випадок надзвичайних ситуацій. Тому ми звертаємось до всіх своїх споживачів підтримати водоканал платежами за воду. Зробити це можна шляхом онлайн сервісів та на офіційному сайті водоканалу», — йдеться у повідомленні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На Одеському узбережжі можливе зривання мін з якірних кріплень

У зв’язку з негодою можливе зривання мін з якірних кріплень та їх поява безпосередньо на узбережжі. Високою залишається загроза ракетних атак.

Про це повідомив спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

Ніч в місті та області без обстрілів.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр», сумарний залп яких складає 16 ракет. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури на території України.

У зв’язку з негодою, можливе зривання мін з якірних кріплень та їх поява безпосередньо на узбережжі.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa