Архив за день: 11.08.2022

В Одесі тимчасово не працюватиме бювет на Геранієвій

В Одесі тимчасово не працюватиме бювет на Геранієвій

12 серпня 2022 року, у зв’язку з проведенням профілактичних робіт бюветний комплекс, який розташований на вул. Геранієвій тимчасово не працюватиме.

Про це інформує Комунальне підприємство «Сервісний центр».

З 13 серпня цей бюветний комплекс почне роботу в штатному режимі — з 8:00 до 20:00 (щоденно).

Найближчі бюветні комплекси знаходяться на вул. Космонавтів, 17а, пр. М. Говорова та на 6-й ст. В. Фонтану.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

McDonald’s анонсував повернення в Україну

Мережа ресторанів частково відновлює роботу в Україні. Поки невідомо, коли саме це станеться.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Вітаю рішення компанії McDonald’s відновити роботу частини ресторанів в Україні. Підготовка до безпосереднього відкриття дверей ресторанів займе ще певний час. Але головне, що є політичне рішення: «Мак» повертається», – написав Кулеба у Facebook.

У компанії повідомили, що розпочали програму поетапного поновлення роботи в Україні. На це знадобиться кілька місяців. Першими відкриються ресторани у Києві та десь на заході країни.

«Це робочі місця та податки до українського бюджету, виживання нашої економіки в часи російської агресії. Це, зрештою, частина відновлення України», – підсумував міністр.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення мережа призупинила свою роботу в країні. У компанії обіцяли відновити її після стабілізації безпекової ситуації в країні. Весь цей час компанія допомагає країні та українцям: виплачує зарплати своїм співробітникам та передала на гуманітарні потреби продукти більш ніж на 130 млн грн.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі дві жінки відібрали у 17-річної дівчини смартфон та прикраси

У крамниці на вулиці Святослава Ріхтера зловмисниці попросили у дівчини смартфон начебто викликати таксі й зненацька вибігли з ним на вулицю. Коли ж потерпіла кинулась навздогін, незнайомки відібрали у неї ще й прикраси і втекли.

Як повідомили правоохоронці, оперативники відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 затримали правопорушниць, а викрадене майно, яке вони встигли продати, вилучили та повернули власниці.

Фігуранткам оголосили підозру за ч.4 ст.186 Кримінального кодексу України та помістили їх під варту. Грабіж, вчинений в умовах воєнного стану, карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

«Пляж наш?», «Валторніст»: у Головпоштамту Одеса відбудеться спецпогашення нових марок

Організаційний комітет Фотоекспозиції «Неочевидна війна» запрошує вас на урочисту церемонію спецпогашення Власних марок «Пляж наш?», «Валторніст». Кошти зібранні під час аукціону та продажу — марок, конвертів, світлин будуть спрямовані на благодійність.

Про це повідомили у Організаційному комітеті фотоекспозиції «Неочевидна війна«.

Спецпогашення відбудеться о 14:00 12 серпня 2022 року у головній залі Головпоштамту Одеса.

В рамах церемонію спецпогашення Власних марок:

  • спецпогашення Власних марок «Пляж наш?», «Валторніст»;
  • благодійний аукціон картини «Котик-репортер» від одеських стріт-арт митців LBWS_168;
  • перформанс «Лист на фронт»;
  • поетичні читання;
  • обговорення фотоекспозиції «Неочевидна війна»;
  • закриття фотоекспозиції «Неочевидна війна».

Подія відбувається при підтримці — Одеської дирекції Укрпошти, волонтерської організації Експедиція.

Фотографии — Александр Воропаев aka foto-still

Фотоекспозиція «Неочевидна Війна» — Фотовиставка документальної фотографії шести українських фотографів, п’ять із яких одесити та один киянин, яка розповідає про неочевидні сліди російсько-української війни.

Неочевидна війна – це зліпок нашого часу та подій, які стрімко розвиваються навколо нас. Головна мета авторів виставки — розповісти глядачеві історію подій, що розвивається в Україні з початку війни, передати свої відчуття того, що відбувається.

Ця експозиція є лише малою частиною основного проєкту.

Спочатку експозиція збиралася для демонстрації в країнах Євросоюзу, Азії та Північній Америці. Т.к. Більшість авторів є одеситами, розпочати демонстрацію експозиції було вирішено саме з Одеси.

Автори фотовиставки:

  • Анастасія Хлєбнікова (Одеса-Львів);
  • Олександр Гіманов (Одеса);
  • Олександр Зубко (Київ);
  • Юрій Бершадський (Одеса);
  • Олександр Каменських aka Холодний Лука (Одеса);
  • Олександр Воропаєв aka foto still (Одеса).

Нагадаємо, відкриття Фотоекспозиції «Неочевидна війна» відбулося 28 липня на Одеському Головпоштамті під час спецпогашення марки «Доброго вечора, ми з України!».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Названі країни ЄС, де діють нові правила щодо українських водійських документів

В кінці липня набув чинності Регламент користування українськими національними посвідченнями водія в країнах ЄС. Зміни стосуються лише осіб, які користуються тимчасовим або належним захистом в країнах ЄС.

Цей документ встановлює спеціальні правила щодо протермінованих, втрачених або викрадених українських посвідчень водія. Все аби зменшити адміністративний тиск.

Отже, від кінця липня у таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Швеція, Чехія — можна:

  • користуватися українським посвідченням водія без необхідності його обміну протягом всього періоду перебування під захистом, а не лише впродовж 6 місяців;
  • користуватися українським посвідченням водія старого зразка, яке оформлене лише кирилицею і не має терміну дії, без необхідності мати додатково завірений переклад або міжнародне посвідчення водія;
  • користуватися українським посвідченням водія навіть у разі закінчення терміну його дії у 2022 році (це є актуальним для посвідчень виданих вперше з терміном дії 2 роки);
  • отримати тимчасове (на період перебування під захистом) посвідчення водія зразка ЄС у разі втрати чи викрадення українського посвідчення водія без складання іспитів — достатньо проведення країною ЄС перевірки дійсності отриманого в Україні права на керування, а також перевірки відповідності стандартам фізичної та психічної придатності до керування.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa


АТБ тимчасово припиняє діяльність магазинів у Донецькій області

У зв’язку із стрімким загостренням військової ситуації у Донецькій області, компанія «АТБ-маркет» тимчасово призупиняє діяльність магазинів у регіоні.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Таке рішення обумовлене високими ризиками небезпеки життю та здоров’ю відвідувачів та співробітників магазинів, суттєвими труднощами з безперебійним постачанням продуктів харчування та товарів першої необхідності, а також введенням у області особливого режиму руху транспорту на час дії воєнного стану.

На початок повномасштабної військової агресії у Донецькій області працювало 57 магазинів торговельної мережі «АТБ». За час воєнних дій компанія була вимушена закрити 53 магазинів, з них 28 були пошкоджені під час ракетних та артилерійських обстрілів.
За період окупації регіону, агресором було захоплено та привласнено 24 магазинів торговельної мережі «АТБ». На їх базі відкриті російські аналоги мереж «Мера», «Ситий маркет» , «ТМ Маркет» та інші.

Загалом на даний час понад 1 140 магазинів компанії працюють по всій Україні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області до державної власності повернуто 100 га земель оборони

Завдяки наполегливій та послідовній позиції Білгород-Дністровська спецпрокуратура забезпечила реальне поновлення порушених прав держави й повернула земельні ділянки загальновійськового полігону площею 100 га у власність держави в особі Міністерства оборони України.

У справі за позовом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері рішенням Господарського суду Одеської області задоволено вимоги прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, яким земельні ділянки загальною площею 100 га незаконно надані у комунальну власність селищної територіальної громади Одеської області.

Окрім цього, скасовано рішення державного реєстратора про реєстрацію права комунальної власності територіальної громади на вищевказані ділянки та витребувано їх на користь держави в особі Міністерства оборони України.

Встановлено, що в травні 2021 року селищна рада прийняла рішення, на підставі якого незаконно вивела із державної власності та перевела у комунальну власність серед інших також вищевказані земельні ділянки, розміщені в межах одного із загальновійськових полігонів.

У подальшому ці ділянки було надано в довгострокову оренду на 49 років приватному підприємству. Зазначимо, що їх нормативно-грошова оцінка наразі становить 22,6 млн гривень.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa