Архив за день: 13.08.2022

Приват 24

До «Приват24» додали нові послуги

«ПриватБанк» запустив чотири нові функції у додатку «Приват24». Так, у веб-версії програми з’явилася можливість оформлення міжнародного страхування для виїзду за кордон.

Про це повідомляє прес-служба банку у Facebook.

У «Приват24» тепер стали доступні такі послуги:

  • Інвойси Payoneer для фрілансерів: можна виставляти інвойси контрагентам через «Приват24».
  • Зміна ліміту на карті юніора: тепер користувачі можуть подавати заявки на зміну ліміту картки через меню «Гаманець». Батькам надходить запит на підтвердження у додатку.
  • «Зробив — заробив»: сервіс з’явився на веб-версії «Приват24». Завдяки йому батьки можуть задавати дитині завдання та призначати винагороду за їх виконання. Якщо виконання підтверджено, дитина одержує грошову винагороду на картку юніора.
  • Міжнародне страхування для виїзду за кордон «Зелена карта»: оформити страховку можна на строк від 15 днів до 1 року тепер можна і на веб-версії «Приват24».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Повідомлено про підозру одеситу, який у телеграм-каналі виправдовував збройну агресію рф

За даними слідства, 32-річний одесит у публічному телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України та окупацію її територій.

Про це повідомили у Одеської спеціалізованої прокуратурі.

У своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників та заперечував їхні злочинні дії щодо українців, заявляв, що очікує їхнього параду в Києві і залякував усіх, хто не погоджувався з такими твердженнями розправою, яка чекає на них після окупації.

Наразі слідство триває. Готується клопотання до суду щодо обрання вказаній особі запобіжного заходу.
За скоєний злочин одеситу загрожує виправні роботи на строк до 2-х років або арешт на строк до 6-ти місяців, або позбавлення волі на строк до 3-х років.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Досвід не потрібен: роботи для новачків стало більше

Кількість пропозицій роботи для тих, хто лише починає кар’єрний шлях чи шукає роботу у новій для себе професії, збільшується відчутними темпами.

Українські працедавці все частіше готові брати на роботу кандидатів без досвіду.

У липні вакансії для спеціалістів без досвіду та студентів витіснили з другого місця рейтингу найбільш затребуваних професій ІТ-сферу. Як показує статистика кадрового порталу grc.ua, у загальній структурі ринку праці вакансії для спеціалістів без досвіду займають 12,7% від усіх актуальних. Це є дуже непоганим результатом, адже сфера IT міцно трималася на 1-2 місці рейтингу впродовж багатьох років.

Що пропонують роботодавці

Почнемо з грошового питання. Прогнозовано, кандидатам без досвіду більшість роботодавців пропонують невисоку заробітну плату. Хоча не обійшлося і без приємних винятків. Отже, статистика така:

  • 6 000-9 100 грн пропонують 47% роботодавців;
  • 9 100-12 200 грн (35%);
  • 12 200-15 300 грн (10%);
  • 15 300-18 300 грн (5%);
  • понад 18 300 грн (3%).

У середньому пропонована заробітна плата для фахівців без досвіду є значно нижчою, ніж середня зарплата серед всіх вакансій у липні (22 460 грн, за даними grc.ua).

ТОП-10 найпопулярніших професій

Беззаперечним лідером є сфера ритейлу: на продавців припадає 40% актуальних вакансій. Торгівля завжди потребувала великої кількості працівників, включно з новачками. «Срібло» утримують оператори АЗК (17%). П’ятірку лідерів замикають три професії зі сфери сервісу та роботи з клієнтами: таємний покупець (13%), таємний перевіряючий (8%), менеджер з продажу (3%).

Друга п’ятірка виглядає наступним чином:

  • фахівець WMS систем (3%);
  • адміністратор торгового залу (3%);
  • оператор-касир банку (2%);
  • координатор проектів (2%);
  • офіціант (2%).

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі пройшла благодійна гра у футбол: зібрали 100 тисяч на потреби армії

На тренувальній базі за ініціативи ФК “Чорноморець” відбулася благодійна гра між командами Одеської міської ради та Одеської обласної ради. Учасники заходу зібрали на потреби армії 100 000 гривень.

Про це повідомили у мерії Одеси.

Також керівництво стадіону “Чорноморець” — компанія ALLRISE CAPITAL INC передала захисникам 25 розвантажувальних жилетів.

Сама гра вийшла видовищною і результативною. Кирило Ковальчук підсилив міськраду, а Олексій Антонов — облраду.

Перший тайм пройшов за істотної переваги збірної міськради. В перерві з командою «облради” провів серйозну розмову наставник і за сумісництвом голова обласної ради Григорій Діденко. І це спрацювало. Антонов і компанія почали більше бити по воротах і, головне, влучати. Але наздогнати Кирила Ковальчука і партнерів все ж таки не вдалося — 18:13, міськрада забила трохи більше.

В підсумку, в цьому матчі, як і в багатьох подібних заходах, що відбуваються в нашій країні, перемогла саме Україна. Захисники отримали важливу підтримку. А ми будемо чекати на головну перемогу і всіляко її наближувати.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі поліцейські затримали «ворожку», яка присвоїла прикраси молодої містянки

45-річна зловмисниця забрала у перехожої коштовності для «обряду очищення» від вигаданої порчі. Фігурантка має судимість за скоєння майнових злочинів.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

На вулиці Пантелеймонівській правопорушниця зупинила одеситку і напророчила близьку смерть її матері нібито через наведену кимось порчу. «Ясновидиця» одразу ж запевнила, що може завадити втіленню пророцтва і вмовила дівчину провести в храмі «обряд очищення» на її золотих прикрасах. Після так званого ритуалу «ворожка» зникла в натовпі, переконавши довірливу містянку, що за кілька годин її коштовності магічним чином опиняться у неї.

Оговтавшись, потерпіла зрозуміла, що її ошукали й звернулась по допомогу до правоохоронних органів. Оперативники наступного дня розшукали правопорушницю на місцевому ринку. Вона – жителька села Нерубайське. Здобуті шахрайським шляхом сережки, ланцюжок та персні у неї вилучили.

Жінка має судимість за скоєння злочинів майнової спрямованості. Нині її дії кваліфікували як шахрайство, передбачене ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України. Цей злочин карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

ЗСУ вивели з ладу міст греблі в Новій Каховці

ЗСУ завдали удару по автомобільному мосту на греблі в Новій Каховці.

Про це повідомили у Оперативному командуванні «Південь».

«У рамках виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань забезпечено поразку автомобільного мосту греблі Нової Каховки з контрольним винятком використання за призначенням», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наша авіація завдала 5 ударів по опорним пунктам та накопиченню озброєння та техніки у Баштанському, Бериславському та Херсонському районах.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

ДАБК про небезпеку інвестування у будівництво на Люстдорфській дорозі

На Люстдорфській дорозі незаконно будують котеджі. Інвестування в ці об’єкти є небезпечним, оскільки вони будуються з порушенням будівельних норм. 

Про це повідомили у мерії.

Відповідно до інформації, яка розміщена в мережі «Інтернет» здійснюється продаж 9-ти таунхаусів у двох триповерхових житлових будинках за адресою: м. Одеса, вул. 1-ша Лінія 4-ї станції Люстдорфської дороги, 31.

За результатами комісійного обстеження встановлено, що:

  • земельна ділянка (0,1 га) за цією адресою перебуває в процесі поділу.
  • Вихідні дані на проєктування вказаних об’єктів не видавалися;
  • документи, які надають право на виконання будівельних робіт за вказаною адресою, відсутні.

Управління державно-архітектурного контролю Одеської міської ради попереджає: інвестування у вищезазначені об’єкти є небезпечним, оскільки вони будуються самочинно, без належним чином розробленої та затвердженої проєктної документації та порушенням будівельних норм.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Англійська мова отримає особливий статус в Україні

Уряд України розпочав роботу над законопроєктом щодо функціонування англійської як мови міжнародного спілкування.

Про це повідомляють у прес-службі міністерства культури та інформаційної політики України.

Що передбачено документом:

  • встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування;
  • значне розширення сфери застосування англійської мови в Україні;
  • англійська мова буде обовʼязковою в окремих публічних сферах суспільного життя, де наявні міжнародні комунікації.

За ініціативи міністерства створюється міжвідомча робоча група. До її складу входитимуть народні депутати України, представники державних органів та громадськості. Робоча група напрацює пропозиції до законопроекту. Наступний етап — громадське обговорення, а потім проект закону подадуть на розгляд уряду.

«Розширення сфер застосування англійської мови в Україні сприятиме активізації процесів інтеграції українців в європейську спільноту в межах очікуваного набуття членства України в ЄС, формуванню суб’єктності держави у світових глобалізаційних процесів, підвищенню рівня її конкурентоспроможності на глобальному ринку, а також зростанню її інвестиційної та туристичної привабливості», – зазначив перший заступник міністра культури Ростислав Карандєєв.

Він додав, що за світовим рейтингом Україна займає лише 40 позицію зі 112 країн світу за рівнем володіння англійською мовою.

Відповідно до законопроєкту, англійською повинні будуть володіти:

— держслужбовці, зокрема, голови місцевих адміністрацій;
— офіцери, військові;
— начальники середнього й вищого складу Національної поліції;
— науково-педагогічні працівники вишів.

Також документ передбачає й підвищення стандартів освіти щодо вивчення англійської мови всіма здобувачами освіти й впровадження додаткових курсів для дорослих.

За словами Карандєєва, після прийняття законопроєкту, імплементація закону вимагатиме тривалого перехідного періоду.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На Закарпатті запустять найпотужніше виробництво солі в Україні

У Закарпатській області розпочали роботу на новому родовищі солі, яке зможе забезпечити 100% потреби України у продукті з огляду на зупинку «Артемсолі» в Донецькій області. Наразі фахівці будують об’їзну дорогу та бурові майданчики, а через півроку буде здобута перша сіль.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Віктор Микита.

Йдеться про Буштинське соляне родовище, яке здатне давати до 150 тис. тонн солі на місяць. Поклади ресурсу виявили на глибині від 35 до 500 метрів.

«Закарпаття готується прийняти естафету найпотужнішого виробника солі в Україні. Нарешті можемо повідомити, що на території Буштинського товариства Тячівського району стартували роботи в рамках інвестиційної угоди з ТОВ «Катіон Інвест», – написав Микита у Facebook.

Він анонсував перший видобуток за шість місяців, який зможе забезпечити Україну технічною сіллю для обробки доріг у зимовий період – це 450 тис. тонн за сезон.

Після планового розвитку інфраструктури підприємство почне постачати країну їдальні для населення.

Нагадаємо, що після закриття «Артемсолі» у квітні 2022 року в країні сформувався дефіцит солі. Великі торговельні мережі почали замінювати вітчизняний продукт імпортом із країн ЄС та Туреччини.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa