Архив за день: 17.08.2022

В Одесі дистриб'ютори видавали за товари держави-агресора за українські

В Одесі дистриб’ютори видавали за товари країни-агресора за українські

В Одесі викрито дистриб’юторів, які видавали за українські товари з росії.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

В Одесі правоохоронці викрили підприємців, які приховували від покупців походження товару, придбаного в рф. Вони видавали за вітчизняні російський пластиковий посуд та харчову упаковку.

Замість того, щоб відмовитися від постачання, правопорушники вирішили сховати реального виробника товару, перепакувавши його в упаковки з українським маркуванням.

Правоохоронці провели обшуки в складських приміщеннях дистриб’юторів та вилучили продукцію виробництва рф на загальну суму понад три мільйона гривень, яка не підлягає реалізації на території України.

Зазначається, що документального підтвердження законності ввезення на територію України вилучених виробів та їх митного оформлення немає.

На товар накладено арешт.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

До травня ціна газу для населення не підніматиметься — «Нафтогаз»

Вартість газу для населення залишиться на довоєнному рівні і не підвищуватиметься протягом опалювального сезону. Тариф «Фіксований» — 7,96 грн за кубометр — діє до 1 травня 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба Газопостачальної компанії (ДК) «Нафтогаз України».

У ЦК закликали українців оплачувати рахунки за газ, оскільки це – «підтримка в тилу, крок до перемоги та стабільний опалювальний сезон 2022/2023», та додали, що 7,96 грн – «незначні гроші у сучасних реаліях».

Прес-служба також вказала на подорожчання тарифів на газ у Європі. В еквіваленті кубометр блакитного палива у Литві становить близько 42 грн., Молдові – майже 44 грн., а у Польщі – понад 53 грн.

«Серед причин зростання – збільшення закупівельної ціни природного газу на європейському ринку та газовий шантаж Росії», – додали у держкомпанії.

Зазначимо, за словами голови Нафтогазу Юрія Вітренко, зараз у сховищах знаходиться лише 12,3 млрд м3. Частина газу, якого не вистачає до опалювального сезону, забезпечить внутрішній видобуток – близько 1 млрд. куб. на місяць. Але ще 4,5 млрд. м3 потрібно імпортувати.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Ще один караван з продовольством вийшов з портів Одещини

Це вже восьмий караван з продовольством.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

Сьогодні вранці з Одеського порту до точки формування каравану вийшли судна SARA та EFE, а з порту Чорноморськ — PETREL S. В напрямку Босфору рухається 33 тисячі тонн продовольства — пшениці, кукурудзи та соняшникової олії.

«Вчора з портів вийшов найбільший караван з 5 суден, а сьогодні очікуємо на заход такого ж за розмірами каравану під завантаження понад 70 тисяч тонн пшениці, висівок, соняшникової олії та кукурудзи», – йдеться у повідомленні.

Відвантаження зерна з українських портів тривають у плановому режимі.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеська обласна дитяча лікарня отримала апарат гемофільтрації

За сприяння благодійних фундацій польської «Fundacja Dobra Fabryka», польської релігійної організації «Kamilianie», буддистської «Tzu Chi Foundation» відділення серцево-судинної хірургії Одеської обласної дитячої клінічної лікарні отримало апарат для гемофільтрації HF 440.

Про це повідомили у прес-службі Одеської ОВА.

Апарат призначений для проведення процедури стабілізації показників мікро- та макроелементів в крові, процедури виведення токсинів з організму, плазмофорезу («очистки» плазми) у пацієнтів як дорослих та і дітей з тяжкими інтоксикаційними отруєннями внаслідок зовнішніх та внутрішніх чинників, тяжкого перебігу сепсису з розвитком поліорганної недостатності, хронічної ниркової та серцевої недостатності з генералізованими набряками після інтенсивної хіміотерапії в онкології.

«Сьогодні лікарі Одеської обласної дитячої клінічної лікарні розповіли мені, що за допомогою цього апарату буде також можливість допомогти пацієнтам з тяжкими отруєннями, пацієнтам з синдромом тривалого здавлення, що нині, за словами спеціалістів, особливо актуально. А ще завдяки даному обладнанню з’явиться можливість надавати допомогу пацієнтам з надважкими формами печінкової, серцевої та ниркової недостатностей, в умовах цього медичного закладу, без подальшого транспортування до київських клінік» — наголосив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Опубліковано відео наслідків ракетного удару по Затоці

У ніч проти середи, 17 серпня, російські військові випустили ракети по курортній Затоці, що на Одещині. Не обійшлося без постраждалих.

Про це повідомляє прес-служба ОК «Південь».

Відео наслідків ракетного удару, що стався сьогодні в Одеській області.

Було поранено четверо людей, яким було надано медичну допомогу на місці або у медичному закладі.

Також зруйновано повністю дві бази відпочинку та два приватних житлових будинки, їх руїни загорілися. На території вказаних двох баз відпочинку знищено чи пошкоджено щонайменше 7 будинків та господарських споруд. Загалом тих чи інших пошкоджень та руйнувань зазнали не менше 30 приватних будинків. Там пошкоджено стіни, знесено покрівлю, вибито вікна тощо.

Одеська обласна прокуратура вже розпочала кримінальне провадження з цього приводу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі трирічна дитина випала з вікна 20 поверху

Дитина випала з вікна квартири, розташованої на 20 поверсі будинку на вулиці Марсельській, та від отриманих травм померла на місці.

За попередньою інформацією слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції, трагедія сталася, коли дорослі пішли до магазину, а дівчинка знаходилася з семирічним братиком. Вилізши на підвіконня в кухні, вона обперлася на москітну сітку і впала.

До цього трагічного випадку родина в поле зору правоохоронців не потрапляла. За місцем мешкання характеризується позитивно.

Зараз правоохоронці встановлюють повні обставини події.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На гранти для бізнесу виділили ще понад 100 млн грн

Кабінет міністрів на засіданні 16 серпня виділив ще 103 млн грн на безповоротні гранти для бізнесу: 74 млн грн підуть на створення 324 мікробізнесів, а 29 млн грн – на запуск дев’яти нових проектів у сфері ягідництва, садівництва та виноградарства.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, кількість поданих заявок на отримання грантів за програмою «єРобота» вже досягла 8 тисяч.

«Ми робимо це, розуміючи, що саме малий та середній бізнес – основа успішної української економіки та процвітаючої країни», – додав глава уряду.

Як повідомлялося раніше, можна одержати до 250 тис. грн.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Удар по Одеській області наносився ракетами Х-22, постраждали четверо цивільних

Удар по Одещині в ніч на 17 серпня, внаслідок якого було зруйновано базу відпочинку та приватні будинки, наносився ракетами Х-22 з літака стратегічної авіації Ту-22МЗ.

Уточнення зробили в Оперативному командуванні «Південь».

Постраждали четверо цивільних, їм надали медичну допомогу. Пожежу на площі 600 квадратних метрів локалізовано.

ОК «Південь» оприлюднило фото наслідків нічної атаки на Одеську область.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що удар був по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі, а одну з ракет вдалося збити.

Зазначимо, що телеграм-канали повідомляли про удар по Затоці.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі очікується погіршення погодних умов

За прогнозом Гідрометцентру Чорного та Азовського морів сьогодні вдень 17 серпня 2022 року, в Одесі очікується погіршення погодних умов.

Короткочасний дощ, гроза. Вітер південний, 5-10 м/с, вдень під час грози шквал 15-20 м/с.

У зв’язку з можливим погіршенням погодних умов прохання не паркувати транспорт під деревами — в результаті сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок і кабелів.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Вночі росіяни вдарили ракетами по Одеській області та Миколаєву: є руйнування та поранені

Вночі з 16 на 17 серпня росіяни обстріляли ракетами Одеську область та Миколаїв. Є попадання у цивільні об’єкти та пошкодження житлових будинків.

Як повідомив у Telegram-каналі спікер Одеської ОВА, внаслідок нічного ракетного удару по Одеській області зруйновано базу відпочинку та кілька приватних будинків поряд з нею.

За його словами, дві ракети призвели до руйнувань та пожеж на базі відпочинку та у кількох приватних будинках. Постраждали троє людей.

На місці проводиться рятувальна операція.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич уточнив, що вибухи під час нічної ворожої атаки міста було чути у різних районах міста. Дві ракети прилетіли в будівлю Чорноморського національного університету ім. Петра Могили.

На місцях влучень працювали відповідні служби.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa