Архив за день: 21.08.2022

ракетоносці рф

Ворог нарощує кількість ракетоносців у Чорному морі

Напередодні Дня незалежності України росія нарощує кількість ракетоносців у Чорному морі.

Про це повідомляють у ОК «Південь».

«Ми бачимо, що вони суттєво збільшили кількість ракетоносців у Чорному морі. Зокрема, із ракетами «Калібр» їх зараз п’ять, у тому числі й підводні», – сказала керівник прес-центру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона також закликала бути готовими до можливого збільшення кількості обстрілів, але не піддаватися паніці.

Не ігноруйте повітряні тривоги, пам’ятайте про правила безпеки та про те, що РФ «любить» пам’ятні дати.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Україні вводять нові сигнали повітряної тривоги

Через загострення ядерного шантажу рф деякі територіальні громади запровадили кілька сигналів тривоги, що повідомлятимуть про різні види небезпеки.

Як повідомили у Центрі протидії дезінформації, вони звучатимуть так:

  • Сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
  • Сигнал радіаційної небезпеки – це дзвін в набат.
  • Сигнал евакуації з міста звучить як гудок потяга.

Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

Нагадуємо: в разі оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Всемирный клуб одесситов объявил о выходе из состава учредителей премии им. Бабеля

На заседании совета ОО «Всемирный клуб одесситов» принято решение о выходе ВКО из состава учредителей литературной премии им. Бабеля и отставку вице-президента Валерия Хаита, который был автором идеи проведения в Одессе литературного конкурса.

Об этом сообщается на странице организации в Facebook.

«Президентский совет Всемирного клуба одесситов выражает сожаление по поводу ситуации, которая сложилась с премией им. Исаака Бабеля в этом году. Состоялось заседание совета ВКО, на котором его члены приняли отставку вице-президента ВКО Валерия Хаита… ВКО выходит из состава учредителей премии им. Бабеля, а его координатор Хаит заявил о приостановлении проведения этой литературной премии», – говорится в сообщении.

Отмечается, что в течение полугода ВКО провел более 60 благотворительных встреч и концертов, собрание от которых позволило приобрести 70 бронежилетов для бойцов терробороны Одессы. В планах клуба – организация благотворительных занятий для детей, в том числе переселенцев, с привлечением педагогов, экскурсоводов, художников, музыкантов, артистов и режиссеров Одессы.

Как сообщалось, 20 июля Одесский горсовет временно прекратил взаимодействие со Всемирным клубом одесситов из-за сотрудничества руководства этой организации с россиянами, включения их в жюри конкурса, объявленного клубом, и присуждение премии представителям страны-агрессора.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

З Одеської області до Молдови запустять перші за 30 років товарні поїзди

З завтрашнього дня, 22 серпня, має набути чинності залізниця Березино (Україна) – Бессарабська (Республіка Молдова). Відкриття торгового шляху заплановано на 10.00.

Завдяки цьому вперше за останні 25 років Молдова зможе експортувати та імпортувати товари через порт Ізмаїл, розташований поблизу гирла Дунаю, скоротивши затори в порту Рені. Також через цю ділянку залізничної лінії Україна отримує додатковий варіант експорту до Молдови та країн ЄС.

Залізнична ділянка Березино-Басарабська на території України була розібрана 1997 року. А 1999 року закрили ділянку між станціями Ротово та Раухівка в обхід Одеси.

Відбудована ділянка матиме довжину приблизно 23 км. З них 1,2 км залізниці буде збудовано на території Молдови.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Бизнес озвучил замечания к проекту «єВідрядження»

Европейская бизнес ассоциация (European Business Association, ЕВА) предлагает расширить перечень банков, в которых можно будет оставить залог в размере 200 тыс. для выезда мужчины за границу в рамках проекта «єВідрядження».

Об этом говорится в сообщении ассоциации.

Европейская бизнес ассоциация приветствует возможность для бизнеса осуществлять краткосрочные загранкомандировки. Ведь двигателем восстановления экономики является работающий бизнес.

«Конечно, его практическая сторона будет ясна после начала работы, и мы будем информировать о том, как все происходит. Так, например, сейчас бизнес еще предлагал бы подумать над расширением перечня банков, где бизнес может иметь счета для внесения залога. В то же время хорошо, что предприниматели будут иметь возможность для выезда за границу. Благодарю Минэкономики, что услышали голос бизнеса, пошли на встречу и предложили такой механизм», – говорится в сообщении.

Напомним, Минэкономики и Минцифры предложили оставлять залог в Ощадбанке. Средства должны вноситься в течение пяти дней с момента оформления работодателем заявки на командировку через «Дію».

Залог будет возвращен предприятию после того, как находящийся в командировке вернется в Украину. В случае нарушения условий командировки, соответствующие средства будут перечислены на нужды Минобороны, а предприятие потеряет доступ к бронированию сотрудников.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У Кабміні спрогнозували ситуацію на паливному ринку восени

Кабінет міністрів розраховує на збереження цінової стабільності на ринку нафтопродуктів цієї осені, проте існує план дій на випадок кризи.

Про це повідомив перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі телемарафону.

За його словами, імпортери змогли повністю переорієнтувати постачання нафтопродуктів після припинення імпорту з Росії та Білорусі. Наразі паливо завозиться через західний кордон. Тому сьогодні дефіциту пального немає.

«Сьогодні внутрішній ринок пального перебуває у стані рівноваги… І нам важливо не порушити цю ринкову стабільність», – зазначив Кудін.

Він також пояснив, що ініційоване урядом повернення акцизного податку на пальне не повинне вплинути на роздрібні ціни. Бо світові ринки демонструють зниження вартості нафтопродуктів.

«Таким чином ціна залишиться на колишньому рівні, споживач цього не відчує, але бюджет отримає кошти на дорожній фонд, оскільки акциз спрямовується на ремонт доріг», — говорить Кудін.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області під колесами вантажівки загинула жінка

Поліцейські встановлюють обставини смертельної ДТП на перехресті дороги Одеса-Овідіополь.

Про це повілдомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Аварія сталася 20 серпня ввечері на перехресті дороги Одеса-Овідіополь. За попередньою інформацією встановлено, що 45-річний кермувальник вантажівки «MAN» скоїв наїзд на 51-річну мешканку села Нова Долина, яка переходила дорогу поблизу регульованого пішохідного переходу.

Від отриманих травм жінка померла на місці.

На місці події працювали правоохоронці. Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та призначення низки експертиз.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Зросла кількість постраждалих від обстрілу Вознесенська

Число постраждалих внаслідок обстрілу Вознесенська зросло до 14 осіб, у лікарнях перебувають троє дорослих та двоє дітей.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Внаслідок попадання до п’ятиповерхового будинку пошкоджено конструктивні елементи з першого по п’ятий поверх, обвалено балкони, вибито шибки та вікна. Також пошкоджено кілька одноповерхових будинків.

Один з постраждалих діток під час обстрілу все ще знаходиться в тяжкому стані. Про це повідомляють колеги мами хлопчика.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеську область атакували п’ять російських ракет, є потрапляння до зерносховища

Одеську область сьогодні атакували п’ять російських ракет. Дві збиті над морем, троє потрапили територією одного із сільськогосподарських підприємств Одеського району.

Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук у своєму Телеграм-каналі.

«Є попадання в зерносховище. Постраждалих немає», — заявив він, додавши, що на місці події працюють вибухотехніки та слідчо-оперативна група.

Внаслідок ракетного удару по агропідприємству, яке знаходиться в одній із громад Одеського району, знищено склади з пшеницею, зібраною цього року, уточнили в Одеській РДА.

У довколишніх багатоквартирних будинках пошкоджено стелі, вікна та дахи.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa