Архив за день: 23.08.2022

Банкомати та термінали в Україні почали блокувати банкноти номіналом 500 та 1000 грн

Українські банки та мережі вуличних терміналів припиняють приймати купюри по 500 грн та 1000 грн через банкомати з функцією cash-in та програмно-технічний комплекс самообслуговування (ПТКС).

Українці масово скаржаться на проблему, пише Finclub.

Причиною блокування валюти стало попадання в обіг викрадених в окупованому Херсоні готівки зі сховища Ощадбанку. Про обмеження вже повідомили Приватбанк, ПУМБ та мережа IBox.

«Наразі спостерігаються масові випадки поповнення терміналів IBox 500 та 1000 гривневими купюрами неплатіжного стану, виведених із обігу у сховищах деяких українських банків у Херсоні. У зв’язку з цим певний відсоток платежів зупиняється до проведення інкасації та пошуку таких купюр», – про це заявили у мережі IBox є основною мережею для поповнення карт monobank.

У мережі запевнили, що «як правило, максимальний термін зарахування таких платежів становить 3 робочі дні, що йдуть за операційним днем ​​прийому». Тобто платіж, внесений у середу, може бути зарахований лише наступного понеділка.

У Приватбанку наголосили, що «проводять технічні роботи для збереження можливості приймати купюри номіналом 500 та 1000 грн». Клієнти можуть виконати операцію купюрами менших номіналів (50, 100, 200) у будь-якому пристрої. Купюри номіналом 500 та 1000 можна використовувати при операціях у касах банку.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одесит вдарив ножем жінку за відмову поновити стосунки

В Одесі поліцейські затримали місцевого жителя, який спричинив ножове поранення колишній співмешканці.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Аби помститися жінці за відмову поновити стосунки, зловмисник прийшов до неї додому і вдарив ножем у живіт.

Про госпіталізацію одеситки із проникаючим пораненням черевної порожнини до поліції повідомили лікарі. Вже за кілька годин оперативники затримали правопорушника у сквері поблизу Італійського бульвару.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України. В якості речових доказів правоохоронці вилучили ніж та скривавлений одяг чоловіка. До обрання запобіжного заходу підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За умисне нанесення тяжкого тілесного ушкодження чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі двом родинам загиблих військовослужбовців вручили ключі від квартир

З нагоди 31-ї річниці незалежності України, від імені держави та за сприяння благодійної допомоги підприємців Одещини, Максим Марченко вручив ключі від квартир двом родинам військовослужбовців Одеського гарнізону, які загинули даючи відсіч агресії російських окупантів.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

«Сьогодні Україна ціною життя та здоров’я сотень своїх найкращих синів та дочок, виборює право на свою незалежність, на власну думку і на мирне життя. Мільйони українців втратили роботу, а тисячі родин — годувальників. Але обласна влада і підприємці Одеської області не залишаються осторонь, допомагають і підтримують сім’ї загиблих героїв» — зазначив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеса відзначає День Державного Прапора України

В Одесі, 23 серпня, на центральній площі аеропорту «Одеса», підняли жовто-блакитний стяг – найбільший прапор Одещини, розміром 6 на 8 метрів.

З нагоди свята синьо-жовтий стяг підняли перед будівлею Міжнародного аеропорту «Одеса» на найвищому флагштоку міста висотою в 50 метрів, а також біля будівлі Одеської міської ради на Думській площі.

Одеський міський голова Геннадій Труханов у вітальному слові зазначив, що сьогодні вся країна згуртувалася навколо нашого найголовнішого символу: під українським прапором ми даємо відсіч російським окупантам, захищаємо нашу волю та незалежність.

«Вже завтра — День Незалежності України. І немає жодного сумніву, що найближчим святом буде День нашої Перемоги. Бо з нами — наші ВСУ. Відважні та непереможні. З нами — правда і Бог», — сказав Геннадій Труханов.

Крім того, величезний прапор України розгорнули на Воронцовському маяку.

На Водопроводной Ford влетел в мусорные контейнеры: погибла женщина

На Водопроводной возле Старосенной площади утром, 23 августа, произошло смертельное ДТП.

Как сообщают очевидцы, авто въехало в мусорные контейнера в тот момент, когда там находились двое бездомных. Погибла женщина.

Фото — местные телеграм-каналы

По предварительной информации полиции, водитель автомобиля Ford, двигаясь по улице Водопроводной со стороны железнодорожного вокзала, не справился с управлением, совершил наезд на бордюрный камень и мусорные баки.

По инерции автомобиль продолжил движение и совершил наезд на двоих находившихся рядом с баками людей.

В результате происшествия женщина погибла на месте ДТП, мужчину доставили в больницу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

«Новая почта» на три дня запустила доставку и получение посылок за 1 грн

Тариф в 1 грн будет действовать с 24 по 26 августа и распространяться на почтоматы «Новой почты» по всей стране, но исключительно для посылок.

Об этом пишет пресс-служба почты.

Каждый клиент может в течение трех дней отправить и получить неограниченное количество посылок как из интернет-магазинов, так и от родных по акционной цене. В почтомат можно отправить любые вещи весом до 20 кг и размером 40х60х30 см.

Чтобы получить услугу доставки за 1 гривну, необходимо оформить посылку 24, 25 и 26 августа. Провести оплату может как получатель, так и отправитель – через мобильное приложение, через треккинг на сайте или в отделении, при условии отправки из почтомата или получения в нем.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Центр адмінпослуг в Одесі скасував прийом громадян 23 і 24 серпня

23 і 24 серпня 2022 року прийом громадян у підрозділах Центру надання адміністративних послуг скасовано з міркувань безпеки.

Про це інформує Департамент адміністративних послуг Одеської міської ради.

Попередній запис громадян, зроблений раніше на 23 серпня, буде обов’язково перенесено на найближчі дати, про що співробітники ЦНАП повідомлять особисто телефоном.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі у смітнику виявили розчленоване тіло: подробиці вбивства

Зловмисник спричинив жінці несумісні з життям тілесні ушкодження, а коли зрозумів, що вона не дихає, відрубав їй голову та кінцівки, сховав тіло в сумку й ковдру і викинув у найближчий смітник.

17 серпня до територіального відділу поліції із заявою звернулася літня жителька Суворовського району. Жінка просила допомоги в пошуках її доньки, яка декілька днів не виходила на зв’язок.

В ході проведення ряду оперативно-розшукових заходів поліцейські відпрацювали коло спілкування зниклої і з’ясували, що останнім, хто міг бачити розшукувану, був 44-річний житель того ж Суворовського району.

Слідство встановило: ввечері 13-го серпня чоловік познайомився зі зниклою одеситкою і запросив її до себе. Під час спільного вживання алкоголю між зловмисником та потерпілою виникла сварка, в ході якої господар декілька разів вдарив гостю по голові. Від отриманих травм жінка померла. Аби приховати сліди злочину, чоловік відволочив тіло до підсобного приміщення, а через добу розчленив, сховав у ковдру та сумку і викинув в альфатер.

У тому, що сталося, зловмисник звинувачує оковиту. Поліцейські під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси затримали фігуранта в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру в умисному вбивстві, передбаченому ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Слідство триває. Поліцейські клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa