Архив за день: 25.08.2022

Одесские суды начнут рассматривать дела судов Херсонской области

В Україні заарештували активи чотирьох російських компаній на 72 млн грн

Суд наклав арешт на корпоративні права чотирьох компаній з Харкова, Львова та Дніпра, кінцевим бенефіціаром яких є громадянка Росії з Тамбова. Сума заарештованих активів становить близько 72 млн грн, повідомляє Служба безпеки України.

Компанії займаються роздрібною торгівлею непродовольчими товарами по всій території України. Кошти від їхнього доходу було спрямовано до держбюджету РФ, таким чином спонсоруючи військові дії проти України.

Співробітники СБУ встановили, що статутні капітали чотирьох фірм сформовано за рахунок «відмитих» доходів «головної» харківської компанії, активи якої було заарештовано ще у червні 2022 року.

Заарештовані активи буде передано в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Дефіцит бюджету Одеси складає близько 1 млрд гривень

На сьогодні дефіцит міського бюджету складає близько 1 млрд гривень. Про це сказав мер Одеси Геннадій Труханов в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera.

«У березні-квітні цього року ми прогнозували що через повномасштабне вторгнення рф бюджет міста недоотримає близько 1.8 мільярдів гривен. Станом на сьогодні я можу сказати, що прогноз зменшився до приблизно 1 млрд. Це свідчить про те, що економіка міста тяжко, але працює», — сказав Труханов.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У День Незалежності України росія піднімала свої літаки у повітря понад 200 разів

Ворог робив багато «імітаційних пусків ракет».

Про це повідомив речник Командування Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Росія робила багато «імітаційних пусків ракет», тому було так багато повітряних тривог. Літаки злітали, робили маневри у повітрі, імітуючи удар — через це в Україні вмикали повітряну тривогу.

Близько 90 – літаки тактичної авіації, 34 – дальні та стратегічні бомбардувальники (Ту-22М3, Ту-95МС), решта – транспортна, армійська та спеціальна авіація.

«Втім підтверджених ракетних застосувань було всього вісім. Це ракети Х-22, випущені з дальніх бомбардувальників Ту-22М3», – додав Ігнат.

У командуванні Повітряних Сил заявили, що план росіян полягав у тому, щоб тримати українців у напрузі у День Незалежності.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На здании железнодорожного вокзала в Одессе баннером закрыли советскую символику

В Одессе на помещении железнодорожного вокзала советскую символику закрыли баннером. Плакатом прикрыли и русскоязычную версию города.

Символику и название города на русском закрыли плакатом с изображением гербов Одессы и Украины, а также надписью «Одесса».

Рабочие сообщили журналистам, что пока советскую символику из фасада железнодорожного вокзала не будут забирать, а только прикроют.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Запропонував поліцейському 10 тисяч доларів: на Одещині розповсюджувач порнографії хотів відкупитися від покарання

Про пропозицію хабаря слідчий повідомив своєму безпосередньому керівникові. Затримали зловмисника «на гарячому» співробітники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції під час передачі поліцейському 10 тисяч доларів США.

В ході досудового розслідування правоохоронці провели низку санкціонованих заходів на території Одеси. В ході слідчих дій було встановлено можливу причетність до умисного розповсюдження дитячої порнографії 75-річним містянином – уродженцем російської федерації.

Бажаючи уникнути публічного розголошення вказаних відомостей та подальшої кримінальної відповідальності, чоловік запропонував слідчому неправомірну вигоду в розмірі 9900 доларів США та 4000 гривень. Про це поліцейський повідомив своєму безпосередньому керівникові.

Правопорушнику повідомили про підозру в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Цей злочин передбачений ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром 208 тисяч гривень.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеситам пропонують безкоштовно перевірити родимки

У п’ятницю, 26 серпня, можна безкоштовно отримати консультацію лікаря.

Про це повідомляє прес-служба мерії Одеси.

26 серпня з 8:00 до 17:00 на території консультативно-діагностичного центру (поліклініки) №6 (вул. Маршала Говорова, 26а) пройде акція «Перевір родимку». Всі охочі зможуть безкоштовно пройти дерматоскопію та отримати консультацію дерматолога.

Запис за телефоном: (048) 797 28 88.

Навіть за відсутності пляжного сезону у воєнний час велика кількість сонячних променів влітку впливає на шкіру та родимки, тому наприкінці літа рекомендовано перевіряти родимки.

Своєчасні діагностика і початок лікування захворювань шкіри на ранніх стадіях дозволяють уникнути розвитку онкопатології, зберегти життя і здоров’я.

Своєчасна діагностика — важливий фактор успішного лікування!

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На Одещині свої доходи задекларували більше 500 мільйонерів

В регіоні подали декларації 508 чоловік, чий статок перевищує мільйон гривень. Порівняно з минулим роком кількість мільйонерів зросла на 127 осіб.

Про це повідомили в ДПС в Одеській області.

За результатами декларування, в Одеській області мешкає 508 чоловік, які володіють статком більше ніж в 1 млн грн.

Зазначимо, загальна задекларована сума доходу таких платників склала 6,8 млрд грн, з яких самостійно нараховано до сплати 67,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 65,8 млн грн військового збору.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Трьом мешканцям Одещини загрожує довічне ув’язнення за державну зраду

Фігуранти перейшли на бік ворога та допомагали у підривній діяльності проти України.

Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури.

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду 3 обвинувальних акти стосовно трьох мешканців Одещини за фактами державної зради (ч.ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що один з обвинувачених з 24 лютого 2022 року брав участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ на території Донецької області. Він перебував на посаді гранатометника у складі бойового підрозділу 11 окремого мотострілецького полку «ДНР».

Обвинувачений здійснював протистояння ЗСУ у населених пунктах Прохорівка, Кам’янське, Сонячне, Хлібодарівка, Донецьке, Вільне, Ближне, Бугаз, Новотроїцьке, Оленівка та Березове на Донеччині. Також він брав участь у зайнятті і окупації цих населених пунктів. Внаслідок бойових зіткнень із підрозділами української армії його було взято в полон.

Двоє інших зрадників, з травня по липень цього року під час особистої переписки в одному з месенджерів, передавали інформацію представникам спецслужби держави-окупанта. Вони надавали ворогові координати про переміщення, рух та розташування військовослужбовців та військової техніки ЗСУ в Одесі та області. Текстові повідомлення із зазначеними координатами зловмисники закріплювали фотознімками місць пересування та розташування сил та засобів ЗСУ.

Зокрема, один з обвинувачених повідомляв про переміщення військового вантажу залізницею через Білгород-Дністровський район та наслідки влучання ракет по залізничному мосту.

Під час затримання у чоловіків виявили та вилучили мобільні телефони, які використовувались в протиправній діяльності.

Наразі за клопотанням прокурорів усі троє обвинувачених перебувають під вартою.

За цей злочин Законом передбачено довічне ув’язнення.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Україна перевиконала план із податків

Від березня до липня Державна податкова служба України зібрала 323,7 млрд грн. Це 102,1% від мирного плану надходжень, який було складено без урахування війни.

Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

На даних щодо податків позначився курс гривні, інфляція, а також логістика експорту. За словами Железняка, зараз працює приблизно 70-75% економіки.

«З митницею гірше – там було 20-25%, але за наявності пільг на імпорт, заблокованих портів та фактичної втрати частини митниць через бойові дії. Ну й звичайно неефективної роботи також», – заявив заступник голови комітету.

За липень було зібрано половину (23 млрд грн) від місячного плану.

Відзначимо, 75-80% надходжень до держбюджету забезпечують лише 25% платників податків.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa