Архив за день: 26.08.2022

Троє мешканців Одеси обікрали дітей

Троє мешканців Одеси обікрали дітей

Зловмисники забрали мобільні телефони та коштовні прикраси потерпілих, поки ті не бачили, і збули їх.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

30-річний одесит в обхід камер відеоспостереження перебрався через паркан на територію медичного закладу, зайшов до палати і потягнув зі столика гаджет, який на час процедур залишив без нагляду дев’ятирічний пацієнт. Правоохоронці затримали правопорушника і з’ясували, що викрадене майно він продав. Зараз правоохоронці вживають заходів щодо повернення дитині її телефону.

А от 32-річний містянин обікрав 12-річну доньку своєї співмешканки. Він вночі пробрався до кімнати дівчинки, забрав золоті сережки зі смартфоном і втік. Виявивши на ранок відсутність і майна, і кавалера, мати потерпілої звернулася до поліції. За кілька днів правоохоронці розшукали правопорушника та встановили, що викрадені речі він здав у ломбард. Зараз поліцейські вживають заходів щодо їх вилучення.

Ще один 34-річний одесит викрав гаджет у дев’ятирічного хлопчика, коли той біля дому займався на скрипці. Правоохоронці затримали правопорушника, встановили місце знаходження телефону, який він продав, і вилучили його.

Дії фігурантів слідчі кваліфікували за ч.4 ст.185 Кримінального кодексу України. Йдеться про крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Чоловікам може загрожувати покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Податковий комітет ВР просить розібратися з блокуванням податкових накладних

Платники податків скаржаться на безпідставність зупинення реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування (ПН/РК) у єдиному реєстрі. Через це податковий комітет Верховної Ради звернувся до Мінфіну та Державної податкової служби.

Він пропонує усунути деякі прогалини в системі блокування ПН, які іноді використовуються податківцями з порушенням прав платників. Про це написав керівник комітету Данило Гетманцев у Telegram та прикріпив скріни документа.

Йдеться про проблемні моменти, які стосуються таблиць даних платника податків та критеріїв ризиковості платника ПДВ.

У скаргах сказано, що часто податківці не враховують зазначену таблицю, хоча раніше вона бралася до уваги. На практиці таке неврахування відбувається раптово, через тривалий період часу, навіть понад півроку, коли платник на постійній основі вів діяльність та реєстрував ПН згідно із зазначеними у таблиці кодами видів діяльності та товарів (послуг). Водночас співробітники податкової не вказують, на підставі чого приймалося таке рішення.

Аналогічна ситуація склалася й з рішеннями щодо віднесення платника ПДВ до ризикових. Зокрема податківці не вказують на період, за який враховується податкова інформація, а також на розмір, обсяг та питому вагу ризиковості. Наприклад, розмір ризикової операції становить 2% або 30% від загальної суми ПН.

«Тобто чітко не визначено поріг ризиковості товарів, що дозволяє маніпулювати на визначенні статусу ризиковості як за 2% податкового кредиту, так й за більш ніж 50%», – сказано у зверненні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі на дітей переселенців чекають у школах та садках. Куди звертатися?

Дитсадки в Одесі тільки почали працювати. Але дітей запишуть і чекатимуть можливості прийняти. А школярі розпочнуть навчання одразу.

Про це повідомили у мерії Одеси.

З питань влаштування дітей внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають (перебувають) у м. Одесі, у садочки та загальноосвітні навчальні заклади комунальної власності територіальної громади м. Одеси пропонуємо одному із батьків дитини або іншим законним представникам дитини звертатися до територіальних відділів освіти:

Київський район:
вул. Філатова, 2а;
тел: 048-753-00-31

Малиновський район:
вул. Генерала Петрова, 22; тел: 048-761-24-34; 048-762-89-29

Приморський район:
вул. Канатна, 134;
тел: 048-776-10-10; 048-776-10-11

Суворовський район:
вул. Атамана Головатого, 99;
тел: 0482340472
34 04 81

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Радянську символіку з будівлі Одеського залізничного вокзалу таки знімуть

Демонтаж відбудеться після дозволу обласного департаменту культури.

Про це повідомив начальник вокзалу Одеса-Головна Олег Кудашкін.

«Через те, що будівля «Одеса-Головна» є пам’ятником архітектури, щоб змінити фасад потрібен дозвіл департамента культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини ОДА», – зазначив Кудашкін.

Усю радянську символіку на фасаді будівлі залізничного вокзалу буде демонтовано. Звернення вже направили до департаменту. А банер — це тимчасове рішення для того, щоб прибрати радянську символіку (барельєфи ордена Леніна та медалі «Золота Зірка») з фасаду будівлі.

Внутрішній декор, пов’язаний із радянською спадщиною, також буде знесено.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Допомога сім’ям з дітьми: Одеська громадська організація долучилася до великого благодійного проєкту

Одеський благодійний фонд “Вітрила дитинства” розпочав реалізацію важливого проєкту – долучився до загальноукраїнської програми екстреної допомоги  #SOSДіти, що впроваджується благодійним фондом *СОС Дитячі Містечка Україна та Консорціумом із 13-ти партнерських організацій. 

“Вітрила дитинства” підтримуватимуть сім’ї із дітьми вразливих категорій Авангардівської і Таїровської територіальних громад. У тісній взаємодії з селищними радами та соціальними службами,  дітьми та батьками будуть опікуватись психологи, юристи – як індивідуально, так і в групах. Допомога передбачає й продуктові ваучери, придбання зимового одягу, обстеження у лікарів та медикаменти. 

Хто може претендувати на отримання допомоги?

 — сім’ї із дітьми у складних життєвих обставинах, які постраждали від війни;

— діти, які втратили батьків, піклувальників через війну;

 — багатодітні малозабезпечені сім’ї у складних життєвих обставинах;

 — сім’ї з дітьми з інвалідністю та особливими освітніми потребами; 

 — одинокі матері та батьки; вагітні жінки;

 — прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опікунські і патронатні сім’ї;

 — діти в школах-інтернатах та інших інституційних закладах; 

 — сім’ї з дітьми із хронічними/важкими захворюваннями; 

— сім’ї, в яких принаймні один з батьків має інвалідність.

Крім того, у Таїровській громаді з’явиться безпечний простір  —  соціальний хаб для сімей з дітьми, де до кінця року проводитимуть заходи для дітей та підлітків: арт-терапія, розвивальні заняття, майстер-класи; групові заходи для батьків (тренінги, групи взаємодопомоги); спільні заходи для батьків та дітей.

Зараз команда проєкту закуповує меблі для облаштування соціального хабу, проводить зустрічі з партнерами, соціальними службами, знайомиться з мешканцями громад. Вже працюють групи в Телеграм — там є оголошення про початок проекту, послуги, контакти спеціалістів. А психологи  — вже надали перші  консультації батькам та дітям. Триває робота зі створення бази даних потреб сімей з дітьми, родин ВПО.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі очікується дощ с грозою

27 серпня вночі по Одесі очікується короткочасний дощ, гроза.

Про це повідомляє Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

З 21 год. 26 серпня до 21 год. 27 серпня в Одесі очікується мінлива хмарність. Вночі короткочасний дощ, гроза.
Вітер північний, у другій половині дня південний 5-10 м/с.

Температура вночі 19-21°С, вдень 29-31°С. Температура морської води 24-25°С.

По Одеській області також очікується мінлива хмарність. Вночі місцями короткочасний дощ, гроза.
Вітер північний, у другій половині дня південний 5-10 м/с.

Температура вночі 17-22°С, вдень 27-32°С.

На автошляхах області димка, видимість 1-2 км

28-29 серпня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер західний 7-12 м/с.

Температура вночі 17-22°С, вдень 31-36°С.

29-30 серпня

Без істотних опадів, лише вдень 31 серпня місцями короткочасний дощ.

Температура вночі 17-22°С, вдень 28-33°С.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Росіяни знищили понад 120 медичних закладів України

На відновлення медичної інфраструктури потрібно понад 38 мільярдів гривень.

Від 24 лютого не було жодного дня, аби окупанти не завдавали ударів по медичній інфраструктурі. За шість місяців війни в Україні вже постраждали 927 медзакладів. З них 800 об’єктів медичної інфраструктури пошкоджено та ще 127 об’єктів зруйновані вщент і відновленню не підлягають. Орієнтовна вартість відновлення медичної інфраструктури оцінюється в понад 38 мільярдів гривень.

Про це заступник міністра охорони здоров’я Богдан Боруховський повідомив в ефірі Нацмарафону.

«Ми щодня отримуємо оновлену статистику з регіонів і, на жаль, вона досить невтішна. Терористична росія день за днем продовжує наносити удари по нашій медичній інфраструктурі. Найбільше втрат та пошкоджень серед лікарень на Донеччині, Харківщині та Миколаївщині. Однак ми вже маємо чіткий комплексний план відновлення медичних закладів, який сьогодні проходить останні етапи погодження. Ми впевнені, що перемога України вже близько. Тому, як тільки території будуть деокуповані, розпочнеться швидкий процес відбудови лікарень та оснащення їх сучасним медичним обладнанням», – розповів він.

Наразі в деокупованих регіонах та на територіях, де не ведуться бойові дії, Україна активно відновлює медичні заклади. За останні пів року вже повністю відновлено 59 лікарень, які в результаті обстрілів отримали незначні пошкодження. Ще більше ніж 200 медичних закладів відновлені частково.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

За рік українці легалізували близько 4,53 млрд грн

З 1 вересня 2021 року, коли розпочалася кампанія добровільного декларування активів, українці вивели з тіні близько 4,53 млрд грн. Сума збору до бюджету складає 269,2 млн грн.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Станом на 25 серпня громадяни подали 479 декларацій.

«Попри війну громадяни активно продовжують виводити з тіні кошти і починають своє фінансове життя з чистого аркушу», – написав він у Telegram.

Спочатку планувалося, що процедура одноразового добровільного декларування, відома як «податкова амністія», діятиме рік – до вересня 2022-го. Але Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України, які продовжили її до 1 березня наступного року.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області викрили ще одного прихильника «русского міра»

Поліцейські повідомили 69-річному жителю міста Білгород-Дністровський підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці викрили активні протиправні дії літнього чоловіка проти своєї держави в заблокованій в Україні російській соціальній мережі «Однокласники». Встановлено, що він активно поширює контент, у якому підтримувалися злочинні рішення і дії російської федерації та її збройних сил щодо України. Громадянин заперечував здійснення збройної агресії проти своєї держави, підтримував окупацію її території та ганьбив людей, які виступали проти країни-агресора.

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури поліцейські повідомили чоловіку про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa