Архив за день: 02.09.2022

Одеситам нагадують про необхідність передачі показників лічильників води з 1 по 4 число

В інші дні передача показників буде неможлива.

Про це повідомляє прес-служба філії «Інфоксводоканал».

«Інфоксводоканал» нагадує, що для зручності споживачів оптимізували терміни передачі показників лічильників холодної води. Раніше клієнти компанії передавали показники води щомісячно до 28 числа, а вже з серпня буде як і по іншим комунальним послугам — з 01 по 04 число місяця, наступного за звітним. В інші дні передача показників буде неможлива.

Таким чином, одесити повинні з 01 по 04 вересня надати водоканалу показники лічильників води за серпень. Аби уникнути навантаження на телефонні лінії контакт-центру та черг радимо передавати показники через особистий кабінет на сайті http://infoxvod.com.ua, чат-боти Viber та Telegram, автовідповідач контакт-центру.

Щомісячна передача показників лічильників води гарантує коректність нарахувань за спожиті послуги. Якщо споживач не передає показники лічильників води, то нарахування здійснюється за середнім обсягом споживання вказаного домоволодіння з урахуванням останніх 12 місяців. Отримані рахунки повинні бути сплаченими до 20 числа, інакше виникає заборгованість за послуги водокористування.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Стало відомо, кому вручили перші нагороди «За оборону Одеси» (перелік)

У 2022 році Одеським міським головою засновано Почесну відзнаку «За оборону Одеси». За традицією в День міста Одеса вшановує своїх найвідданіших та найбільш заслужених дочок та синів.

Сьогодні почесною відзнакою Одеського міського голови «За оборону Одеси» нагороджені:

Пантеліс (Пантелеймон) Бумбурас — Почесний громадянин м. Одеси, голова Благодійної організації «Фонд Бумбураса», засновник будівельної компанії «Гефест»;

Трудовий колектив будівельної компанії «Стікон». Нагороду отримує керівник компанії, Почесний громадянин м. Одеси Крючков Леонід Яковлевич;

Вікнянський Микола Львович — координатор волонтерського центру «Гостинна хата»;

Добровольський Віталій Володимирович — керівник ТОВ «ОДЕСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД № 4»;

Унан Албертян — керівник мініготелю «Сова» та інших.

Колектив Благодійного фонду «Міжнародна допомога «Добрий Самарянин». Нагороду отримав президент фонду Сердіченко Денис Петрович;

Богаченко Наталія Валеріївна – волонтер, координатор волонтерського центру «Гостинна хата»;

Іщенко Руслан Анатолійович — водій транспортної компанії, який у перші дні війни забезпечив доставку техніки у зони активних бойових дій;

Ножевнікова Катерина Юріївна — волонтер, директор та співзасновник Благодійного фонду «КОРПОРАЦІЯ МОНСТРІВ». Зараз Катерина Юріївна перебуває у відрядженні. Нагороду отримує співзасновниця фонду Казацкер Діна Олександрівна;

Трус Віктор Миколайович — директор Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛІБРА»;

Яковенко Олександр Володимирович — волонтер, керівник та співзасновник Громадської організації «ГОРОД».

Почесну відзнаку Одеського міського голови «За оборону Одеси» також присуджено:

Кудашкіну Олегу Миколайовичу — начальнику залізничного вокзалу станції «Одеса-Головна»;

Орєшиній Людмилі Володимирівні — генеральному директору першого міського телеканалу та першого міського радіо — ЗМІ, які з початку повномасштабного вторгнення єдині у м. Одесі, хто не зупинив трансляцію.

Як в повідомили у мерії, відзнакою «За оборону Одеси» нагороджуватимуться громадські організації, трудові колективи, мешканці міста Одеси та інших міст України, іноземні громадяни, які здійснювали і продовжують здійснювати волонтерську діяльність, надавали матеріальну, фінансову та іншу допомогу Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, сприяли відновленню та розвитку міста або іншим чином брали активну участь у виконанні завдань щодо забезпечення оборони Одеси, захисту населення та інтересів держави у зв’язку із широкомасштабною збройною агресією російської федерації проти України.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі на пам’ятному знаку міст-побратимів та міст-партнерів з’явилися нові таблички

У День міста на Думській площі відбулося відкриття нових покажчиків на Пам’ятному знаку міст-побратимів та міст-партнерів Одеси.

Сьогодні, у день народження Одеси, Одеська міська рада ухвалила рішення про встановлення партнерських відносин між містом Одеса, містом Майамі та містом Майамі-Біч (США), а також між містом Одеса та Венецією (Італійська Республіка). Пам’ятний знак поповнився покажчиками цих трьох міст як свідчення дружби та добрих взаємин.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов.

«Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, в час рішучих випробувань Венеція, Маямі та Маямі Біч одними з перших надали підтримку нашій країні та місту. Впевнений, що нами закладено початок особливих зв’язків між нашими містами, і попереду на нас чекають роки справжньої міжнародної дружби. Сьогоднішній день вкотре засвідчує, що ми, одесити, та наші союзники сильні саме коли ми єдині. І тому ми переможемо», – зазначив мер.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Жителі Одеської та інших областей постраждали від групи шахраїв із Хмельницького

Зловмисники розміщували в мережі фейкові оголошення про продаж різноманітних товарів, а також пропозиції доставити з-за кордону авто за вигідними цінами. Обов’язковою умовою надання послуги була передплата. Проте ані авто, ані свої гроші замовники не отримували.

Серед понад пів сотні ошуканих громадян є мешканці Хмельницької, Київської, Одеської та Полтавської областей, повідомили у поліції.

«Серед потерпілих від таких шахрайських дій — близько 10-ти військових та волонтерів, які хотіли придбати транспорт для фронту», — повідомив Ігор Клименко.

Поліція Хмельницької області встановила, що злочинна група налічує 18 учасників. Зібрав їх разом 54-річний хмельничанин.

Зловмисники розміщували в мережі фейкові оголошення і різними шляхами виманювали у своїх жертв передоплату. Як тільки гроші від клієнта надходили на картку, шахраї зникали зі зв’язку.

За попередніми підрахунками, збитки перевищують 5 мільйонів гривень.

Наразі трьом членам організованої злочинної групи уже повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство скоєно організованою злочинною групою) та у якості запобіжного заходу обрано тримання під вартою.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

З початку війни суди винесли 515 вироків за військові злочини

З початку літа кількість вироків у справах, пов’язаних із військовими злочинами, значно зросла. Зокрема, винесено 515 вироків за ухилення від мобілізації, підробку документів для виїзду за кордон, дезертирство та непокору наказам.

Про це свідчать дані «Опендатабот».

Так, з початку війни суди винесли 58 вироків за неявку у відповідності до повістки після проходження медкомісії, що вважається ухиленням від мобілізації. Відповідно до ст. 336 КК України таке порушення карається позбавленням волі на 5 років умовно із випробувальним строком на 1 рік.

Крім того, з червня розглянуто 372 справи щодо підроблення документів для виїзду за кордон. Максимально порушникам загрожує рік позбавлення волі умовно – отримала лише одна людина. В решті справ громадяни сплатили від 850 грн до 17 тис. грн штрафу.

У справах про дезертирство з початку війни винесено лише 40 вироків. Однак лише у двох випадках військовослужбовці зробили спробу втечі саме під час активної фази бойових дій.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

На честь Дня народження Одеса отримала власну поштову марку

Марка має назву «Одеса» із зображенням пам’ятника Дюку де Рішельє під час війни.

Про це повідомляє пресслужба міської ради Одеси.

В Одесі з нагоди Дня міста погасили однойменну марку з зображенням пам’ятника Дюку де Рішельє, обкладеного мішками з піском.

У процедурі взяли участь міський голова Геннадій Труханов та очільник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, а також керівництво регіональної дирекції Укрпошти. Також вони відкрили оновлений пам’ятний знак містам-побратимам Одеси. На ньому з’явилися три нові таблички: «Маямі», «Маямі-Біч» та «Венеція».

Раніше з пам’ятного знака, що показує відстань від Одеси до інших міст, прибрали назви російських та білоруських населених пунктів.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області хочуть будувати будинки для переселенців

Над реалізацією будівництва п’яти будинків для переселенців в Іванівській селищній раді працюють вже понад місяць. Сквери, майданчики, фонтани — у нових житлових комплексах має бути все для комфортного життя.

Про це Голова Іванівської селищної ради Віктор Лобач повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Для цього сільський голова підписав меморандум про співпрацю між іванівською селищною радою та благодійним фондом.

Терміни виконання робіт поки що невідомі, однак голова селищної ради зазначив, що після завершення будівництва всі будинки будуть передані у комунальну власність Іванівської селищної громади.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі п’яний чоловік катався на викраденому у роботодавця авто

В Одесі поліцейські затримали 29-річного уродженця Черкащини, який у нетверезому стані заволодів чужим автомобілем і поїхав кататися.

Правоохоронці з’ясували: на роботі зловмисник хильнув оковитої і вирішив розважитися. Чоловік знайшов у службовому приміщенні ключі від легкового автомобіля «Daewoo Matiz», який йому ввірив охороняти роботодавець, і поїхав кататися нічним містом, не зважаючи на свій нетверезий стан, відсутність посвідчення водія та комендантську годину.

Втім далеко від’їхати правопорушнику не вдалося: за кілька кварталів його зупинили патрульні. За керування у нетверезому стані і без документів поліцейські склали відносно водія адміністративні матеріали за ч.1 ст.130 та ч.1 ст.126 КУпАП, а транспортний засіб помістили на штрафмайданчик.

Санкції даних статей тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік, а також накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно.

Коли ж на ранок правоохоронці з’ясували, що зловмисник керував незаконно привласненим автомобілем, затримали його. Чоловіка зняли з потягу, на якому він разом із подружкою збирався виїхати до її родичів на Вінниччину.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеса святкує свій 228-й День народження

Сьогодні, 2 вересня 2022 року, з нагоди Дня міста на Думській площі урочисто підняли Прапор Одеси.

У заході взяли участь: керівники міста, області та району, керівництво підрозділів Збройних Сил України, військові формування, Почесні громадяни Одеси, представники дипломатичного корпусу та громадськості.

Церемонія відбулась за участі роти Почесної варти Військової академії та оркестру ВМС Збройних Сил України.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії росії проти України.

У День народження Одеси ще на одного Почесного громадянина міста стало більше. Мер Одеси Геннадій Труханов вручив нагородну атрибутику та посвідчення Почесного громадянина повному кавалеру орденів Маразлі І, ІІ і ІІІ ступенів члену Національної спілки журналістів України, голові Громадської ради Музею сучасного мистецтва Одеси Євгену Голубовському.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області керівництво морського порту налагодило незаконну схему нарахування платні

Мова йде про керівництво морського торгівельного порту «Південний«. Директор та чиновники виписали зайві 1.5 млн.грн.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Трьох чиновників порту «Південний» підозрюють у заволодінні грошима підприємства. Серед підозрюваних виконуючий обов’язки директора, головний бухгалтер та заступник директора.

За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, незважаючи на обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовим особам (не більше 47,2 тисяч гривень) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту нараховував надбавки. Він був у змові з головним бухгалтером та заступником директора порту.

Бухгалтер, який наразі обіймає посаду заступника директора з економіки, своїм підписом схвалив виплату 1 мільйон 480 тисяч гривень зарплатні в.о. директора порту.

Мова йде про керівництво морського торгівельного порту Південний у особі Олександра Олійника.

У четвер, 1 вересня, поліцейські провели ряд санкціонованих обшуків на робочих місцях фігурантів та в помешканні директора морського порту. Усім трьом учасникам «схеми» повідомлено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa