Архив за день: 06.09.2022

катер

Пасажирський катер між Овідіополем та Білгородом-Дністровським змінив графік руху

З 5 вересня він узгоджений із графіком руху автобусів «Одеса – Овідіополь».

Пасажирський катер, що курсує Дністровським лиманом між Овідіополем і Білгородом-Дністровським, змінив графік руху. Починаючи з неділі, 5 вересня, він узгоджений з графіком руху автобусів «Одеса — Овідіополь».

Відправлення з Білгорода-Дністровського: о 7:00, 9:00, 13:00, 17:00.

Відправлення з Овідіополя: о 8:00, 10:00, 14:00, 18:00.

Відправлення за новим графіком буде здійснюватися з 1-го причалу Аккерману. За додатковою інформацією звертатись по телефоном 0503947483 з 8:00 до 17:00.

Нагадаємо, пробний запуск пасажирського катера «Білгород-Дністровський — Овідіополь» відбувся 6 серпня.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Малі агровиробники можуть звернутися за фінансовою допомогою

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн (50 млн євро).

Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через Державний аграрний реєстр (dar.gov.ua).

Зареєстровані у ДАР фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають критеріям програми, зможуть отримати безповоротну допомогу в розмірі:

  • 3100 грн на один гектар оброблюваних угідь сільськогосппризначення (але не більше 372 тис. грн);
  • 5300 грн на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача (але не більше 530 тис. грн).

«Малі сільгоспвиробники зможуть скористатися підтримкою Євросоюзу, щоб вже цієї осені розпочати посівну, закупити корми, відремонтувати техніку тощо. Зі свого боку Мінагрополітики створило всі умови для швидкої та безпечної виплати цієї допомоги. Прийом заявок відбувається онлайн через Державний аграрний реєстр. Процес прийняття рішень є простим і прозорим. Водночас Міністерство працює над розширенням програм підтримки в Державному аграрному реєстрі, тому закликаю всіх сільгоспвиробників реєструватися в системі та слідкувати за оновленнями», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Подати заявку на участь у програмі можуть фізичні та юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці. Останній термін подачі заявок – 15 листопада 2022 року.

Перелік затверджених до виплати заявок формуватиметься на щомісячній основі, відтак перші виплати надійдуть фермерам вже наприкінці жовтня.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі за тиждень з’явилися на світ 148 немовлят

Минулого тижня у міських пологових будинках Одеси з’явилися на світ 148 маленьких українців, що на 11 дітей більше, ніж попереднього тижня.

Новонароджені хлопчики минулого тижня здобули кількісну перевагу над дівчатками – на світ з’явилися 81 юний одесит та 67 маленьких одеситок.

Хлопчик Дамір став і першим одеситом, який побачив світ у День міста – малюк народився 2 вересня в 00 годин 02 хвилин у міському пологовому будинку №4.

Найбільша кількість новонароджених минулого тижня з’явилася на світ у міському пологовому будинку №7 – 43 немовляти.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області чоловік намагався пограбувати односельчанку, яка повернулася із заробітків

Молодий грабіжник вимагав у жінки зароблені нею гроші.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Зловмисник через відчинене вікно проник у квартиру до жінки, яка нещодавно повернулася з-за кордону, і, погрожуючи, почав вимагати гроші.

Потерпіла зуміла втекти до сусідів і викликати правоохоронців. За цей час правопорушник знайшов її сумку, в якій знаходилися 1050 євро, документи та інші особисті речі, і втік.

На місці події співробітники поліції виявили сокиру зловмисника, а його самого розшукали за кілька годин. Це 23-річний мешканець Великодолинської ОТГ, за плечима якого декілька судимостей за вчинення майнових злочинів.

Під час обшуку у фігуранта вдома правоохоронці вилучили частину майна потерпілої. Ще частину речей жінки поліцейські знайшли біля річки, де чоловік їх покинув, коли тікав з місця скоєння злочину.

Слідчі повідомили молодикові про підозру в розбійному нападі, скоєному в умовах воєнного стану. За цей злочин він буде позбавлений волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Суд Чернівців оштрафував одесита за пости у соцмережах

Шевченківський райсуд Чернівців оштрафував на 34 тисячі грн уродженця Одеси за публікації у фейсбуці, в яких він закликав «звільнитися від Києва» та створювати окрему «республіку», а також прославляв Путіна.

Про це йдеться у судовому реєстрі.

Крім того, за інформацією слідства, фігурант підтримував тимчасову окупацію Росією Херсонщини, розпалював національну та релігійну ворожнечу, закликав проводити в Чернівцях зачистки та «релігійну громадянську війну» тощо.

При цьому чоловік уклав угоду зі слідством, визнав винуватість та отримав в якості покарання штраф. Також він має заплатити 32,5 тисячі грн за експертизу дописів.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Українці не можуть зняти долари з рахунків

Українці масово скаржаться, що державний ПриватБанк не видає у касах готівку. Тому люди не можуть зняти американську валюту з рахунків, а також отримати грошові перекази у ній.

Відгуки про це почали масово з’являтись на спеціалізованому форумі «Мінфін».

Представники банку пояснюють ситуацію логістичними труднощами із отриманням готівкової валюти з-за кордону. Проте прогнози, коли ситуація виправиться, не дають.

«Ваші заявки на замовлення готівки були скасовані через тимчасові складнощі в логістиці доларових банкнот з-за кордону. Ми вибачаємося за завдані незручності», — пишуть у банку у відповідь на скарги.

Тим часом, Національний банк України (НБУ) дозволив банкам продавати населенню більше готівкової валюти. Нововведення набирає чинності з 6 вересня. Воно покликане допомогти у стабілізації курсу гривні.

«За оцінками Національного банку, розширення пропозиції готівкової валюти сприятиме стабілізації ситуації у готівковому сегменті валютного ринку і не вплине на міжнародні резерви України», — йдеться в повідомленні.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Вранці на півдні та сході Повітряні сили знищили п’ять із шести випущених врагом крилатих ракет Х-101

6 вересня, близько 8.00 години ранку, на півдні та сході країни підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил було знищено п’ять із шести крилатих ракет Х-101, випущених із літаків Ту-95МС з району Каспійського моря.

Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Також повідомляється, що сьогодні підрозділом зенітних ракетних військ Повітряних Сил, знищено ударний вертоліт російських окупантів Ка-52 «Алігатор».

Зазначимо, що зранку по всій території України (крім тимчасово анексованого Криму) була оголошена масштабна повітряна тривога, яка тривала з 7:05 до 8:33.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Україні порахували прямі збитки від війни

Уряду вже вдалося встановити $326 млрд прямої шкоди від агресії Росії.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Спільно із Світовим банком Міністерство розвитку громад і територій верифікувало завдані Росією збитки на $326 млрд. Тобто це – прямі збитки, які на сьогодні вже верифіковані, фізичні збитки», – вказав голова уряду за підсумками засідання Ради асоціації між Україною та ЄС.

Зокрема, $105 млрд необхідно для відновлення різних об’єктів. При цьому на якнайшвидше відновлення необхідно $17 млрд.

$3,4 млрд Україна може отримати вже цього року, а залишок – в 2023-му.

Нагадаємо, станом на 1 серпня 2022 року обсяг прямої шкоди економіці України від пошкодження та руйнування житлових та нежитлових будівель та інфраструктури збільшився до $108,3 млрд, або 2,9 трлн грн.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Частина споживачів Суворовського району проведуть цілий день без води

Філія «Інфоксводоканал» попереджає про аварійне відключення води в частині Суворівського району Одеси 06 вересня.

У зв’язку з необхідністю проведення аварійних ремонтних робіт на об’єктах водопроводу 06 вересня 2022 року з 09:00 до 23:00 буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

  • Академіка Заболотного, 54-68, 57-69,
  • Семена Палія, 73-107,
  • Академіка Сахарова, 28,
  • Марсельська, 32-48.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa