Архив за день: 08.09.2022

Відключення води Одеса

Завтра частина Молдаванки залишиться без води

Філія «Інфоксводоканал» попереджає про відключення води в частині Молдаванки 9-10 вересня.

У зв’язку з необхідністю проведення аварійних ремонтних робіт на об’єктах водопроводу з 09:00 9 вересня до 09:00 10 вересня буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

  • Балківська, 2-56,
  • Маловського,
  • Розкидайлівська.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Україні оштрафували 169 обʼєктів нерухомості через співпрацю з рф

Кінцевим бенефіціарним власником арештованого майна є російський паперовий магнат та екс-депутат держдуми рф, який займався бізнесом в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

Правоохоронці встановили, що службові особи підприємств налагодили схему виведення коштів до рф та механізм ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Так, після повномасштабного воєнного вторгнення росії на територію України вказані вище підприємства продовжували здійснювати фінансові операції з країною-агресором через посередників із ЄС. Отримані прибутки поповнювали російський бюджет, з якого фінансується ворожа армія рф та її злочинні дії на території України.

Наприкінці травня правоохоронці провели обшуки у житлових та нежитлових приміщеннях фігурантів і майнових комплексах підприємств. Вони вилучили документацію фінансово-господарської діяльності та чорнові записи фінансової звітності.

У межах кримінального провадження накладено арешт на корпоративні права, заводи, комбінати, земельні ділянки та інші обʼєкти нерухомості на понад 10 млрд грн.

Планується передача арештованих активів в управління АРМА. Отримані від реалізації активів кошти можуть бути використані для потреб ЗСУ та відбудови зруйнованої ворогом інфраструктури.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В аварії на Одещині загинув водій та його дворічний син

Вдень, 8 вересня, в Білгород-Дністровському районі Одеської області, на 70-му кілометрі траси Одеса-Рені сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода.

Як повідомили у ДСНС, внаслідок лобового зіткнення легкового автомобіля та вантажного автомобіля, виникло загорання обох автомобілів та вантажу всередині (10 т цукру та 8 т олії).

Об 11:58 пожежа була локалізована та о 12:42 — ліквідована, на загальній площі близько 70 м².

Внаслідок ДТП загинуло 2 особи: громадянин 1994 року народження та дитина 2020 року народження. 47-річний кермувальник вантажівки не постраждав.

Від ДСНС було залучено 3 одиниці техніки та 14 вогнеборців, від місцевої пожежної команди «Маразліївка» — 1 одиниця техніки та 4 чоловіка особового складу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі затримали наркодилерів-мільйонерів

На збуті амфетаміну двоє іноземців заробляли щомісяця 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Двоє чоловіків, громадяни Республіки Молдова, організували на території Одеси виготовлення та збут амфетаміну. Нарколабораторію вони обладнали в орендованому будинку.

Щомісяця фігуранти виготовляти близько 12 кг амфетаміну, який збували гуртовими партіями, розсилаючи в різні регіони держави. Розрахунок за «товар» отримували у криптовалюті. Такий «бізнес» приносив їм близько 6 мільйонів гривень доходу в місяць.

7 вересня правоохоронці та силовики провели обшуки за місцем розташування лабораторії, в помешканнях та автівках фігурантів. Загалом вилучено пакунки з розфасованим амфетаміном, 85 л та 31 кг прекурсорів, лабораторне обладнання, електронні ваги та мобільні телефони. Також поліцейські вилучили авто.

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку перевищує 1 млн гривень.

Фігурантів затримано, їм повідомлено про підозру. За вчинене зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення строком до 10-ти років із конфіскацією майна.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Напередодні нового опалювального сезону КП«Теплопостачання міста Одеси» звертається до одеситів

Заборгованність населення з оплати послуг теплопостачання сягнула рекордних показників — 1 089,9 млн гривень.

З метою недопущення ризиків виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру в умовах воєнного стану та враховуючи значний рівень заборгованості, КП «ТМО» нагадує про необхідність сплати боргів за спожите опалення до настання опалювального сезону.

Рахунки за послуги теплопостачання надходять щомісяця, у тому числі в міжопалювальний період. У них відображена заборгованість (якщо така є за минулий період) та поточні нарахування абонентської плати.

Своєчасна сплата за тепло дозволяє проводити закупівлю необхідних матеріалів для підготовки до опалювального сезону та своєчасне погашення заборгованостей по заробітній платі працівникам підприємства.

У ТМО нагадали, що звіти (показники) за спожиту теплову енергію надаються з 25 числа поточного місяця, до першого числа наступного місяця, згідно діючого законодавства.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В уряді повідомили, куди прямує агропродукція з портів Великої Одеси

З моменту виходу першого судна з українським продовольством, обсяги експортованого збіжжя перевищили 2 млн тонн. МІУ розкрило географію експорту «зернової ініціативи».

Зокрема, в країни Азії відправили 54 судна з 1,04 млн тонн, в Європу — 32 судна з 0,85 млн тонн, а в Африку — 16 суден з 0,47 млн тонн агропродукції, повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Якщо говорити тільки про Африку:

в Єгипет відправили 8 суден (192 тис. тонн зерна),
в Судан — 3 судна (115 тис. тонн),
в Кенію — 1 судно (50 тис. тонн),
в Алжир — 1 судно (44 тис. тонн),
в Сомалі — 1 судно (29 тис. тонн),
в Джибуті — 1 судно (23 тис. тонн),
в Лівію — 1 судно (16,5 тис. тонн).

«Також в рамках допомоги населенню Африки, яке, за даними ООН, знаходиться на порозі гуманітарної катастрофи, вже відправили 2 судна, зафрахтовані безпосередньо Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На їх борту понад 60 тис. тонн пшениці для жителів Ємену та Ефіопії. Окрім цього, завдяки партнерам з ООН, уже закупили ще 190 тис. тонн зернових для подальшого експорту до держав африканського континенту», — розповіли в МІУ.

«Будь-які заяви вищого політичного керівництва росії, спрямовані на обмеження експорту українського продовольства, розцінюємо як неприховане використання трагедії голоду в політичних цілях та чергові прояви цинізму, брехні та варварської сутності сучасної росії», — резюмували в МІУ.

Нагадаємо, росія невдоволена тим, що ринок ігнорує її агропродукцію, доки Україна вдало нарощує темпи продажу зерна. Більше того, рф погрожує зірвати Стамбульські домовленості; щоправда, терміни прогнозованого «зриву» збігаються з фактичним завершенням дії «зернового коридору», задекларованого влітку.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

24-річний одесит за борг у 500 грн до смерті побив знайомого

В Одесі поліцейські затримали 24-річного містянина за підозрою у спричиненні знайомому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого.

Подія сталася 5 вересня на вулиці Головківського, повідомили у поліції. Пізно ввечері, прихопивши дерев’яний брусок, зловмисник пішов до приятеля нібито по борги і так жорстоко побив, що той від отриманих травм помер у медичному закладі.

Про 36-річного чоловіка із розривом селезінки до поліції повідомили лікарі. Оперативники тієї ж ночі встановили особу правопорушника й на ранок затримали його на вулиці Середній. Фігурант пояснив, що нещадно побив знайомого, бо той нібито відмовлявся повертати позичені 500 гривень і візок.

До обрання запобіжного заходу підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання. За умисні тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого, одеситу загрожує від семи до десяти років позбавлення волі.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В жовтні очікується зниження ціни на гречку

Гречка, ціни на яку стрімко зросли від початку повномасштабного російського вторгнення через розірвання ланцюгів імпорту, має подешевшати в жовтні.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки й засіяли в 1,5 раза більше площі порівняно з минулим роком.

«Наразі збір гречки тільки розпочався, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. т. Загалом очікується зібрати 140 тис. т. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. т. Відповідно, Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена й поступить до споживача, очікуємо зниження ціни», — зазначив Тарас Висоцький.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Жодних заборон на виїзд жінкам за кордон з 1 жовтня немає — Міноборони

Наразі в парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради доопрацьовується проект Закону «Про внесення змін до статті 1 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Свої пропозиції, які серед іншого передбачають, що взяття на військовий облік жінок носить виключно добровільний характер, Міністерство оборони України раніше направило до Комітету.

Разом з тим, розуміючи, що законотворчий процес є тривалим, паралельно Міноборони, в межах повноважень, підготувало наказ, яким вчергове відтермінувало строки взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік — до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ вчора, 6 вересня, підписав міністр оборони Олексій Резніков.

Нагадаємо, що норма про обов’язкову постановку жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік регулюється саме законом.

Цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але він дозволить Комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати і внести зміни до законодавства, аби врегулювати це питання.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa