Архив за день: 09.09.2022

На Одещині опекуні прикували дитину до ланцюга

На Одещині опікуни прикували дитину ланцюгом: поліція розпочала розслідування

Вчора, 8 вересня, в ході моніторингу інтернет-мережі правоохоронці виявили відео, на якому зображено малолітнього хлопчика, який сидів на землі, прив’язаний за ногу до опори металевим ланцюгом.

Поліцейські встановили, що на відео зображено семирічного хлопчика, який проживає у Березівському районі разом з рідною тіткою та її родиною, яка взяла опіку над племінником після смерті рідних батьків, та одразу виїхали на місце події.

Вказана родина на обліку Служби у справах дітей як така, що опинилась у складних життєвих обставинах, не перебуває, раніше інформації щодо конфліктів у сім’ї або протиправних дій у відношенні дітей до органів поліції не надходило. Родина перебуває під соціальним супроводом держави, як опікунська, тому соціальні працівники разом із поліцейськими раніше відвідували вказану родину за місцем мешкання, родина мала належні умови для проживання та розвитку дітей.

В ході опитування членів сім’ї та їх сусідів, дядько хлопця пояснив, що прив’язав його поки дружини не було вдома, бо той нібито робить шкоду, не слухається і тікає з дому. Зі слів сусіда, який зняв подію на телефон, він був свідком неодноразового вчинення домашнього насильства відносно дитини.

Разом з тим, вказана подія мала місце у червні поточного року, та сусід до поліції не звернувся, аргументуючи це тим, що не хотів псувати відносини з сусідами.

Спільно зі службою у справах дітей було проведено оцінку рівня безпеки дитини та прийняте рішення щодо вилучення хлопчика з родини, його тимчасово влаштували до лікарні. Наразі вирішується питання про подальшу долю хлопчика.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли відомості за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 126-1 (Домашнє насильство), ч. 1 ст. 127 (Катування), ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені щодо малолітнього).

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одеській області чоловік систематично залякував та бив дружину

Кривдник у стані алкогольного сп’яніння знущався над жінкою, з якою прожив разом 20 років.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Поліцейські оголосили 40-річному жителю Березівського району підозру в систематичному домашньому насильстві над дружиною.

Протягом пів року правоохоронці тричі складали відносно правопорушника адміністративні матеріали за домашнє насильство, а суд зобов’язував його сплатити штраф.

Оскільки профілактичні бесіди та попередження про суворіше покарання не подіяли на чоловіка, поліцейські розпочали провадження за фактом систематичного вчинення домашнього насилля. Фігуранту повідомили про підозру. Тепер йому загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до 2-х років.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одесі очікується дощ

У суботу, 10 вересня, по Одесі хмарно з проясненнями, невеликий дощ, вітер південно-східний, 9-14 м/с.

Про це повідомляє Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

З 21 год 9 вересня до 21 год. 10 вересня в Одесі буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ. Вітер південно-східний, 9-14 м/с.

Температура вночі 16-18°С, вдень 20-22°С. Температура морської води 20-21°С.

По Одеській області також буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ, місцями помірний дощ. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-східний, 9-14 м/с.

Температура вночі 13-18°С, вдень 20-25°С.

На автошляхах області вночі та вранці місцями туман, видимість 200-500 м.

11-12 вересня

Хмарно з проясненнями. Помірний дощ, 11 вересня місцями значний. Місцями гроза. Вітер південний, 12 вересня північно-західний 9-14 м/с.

Температура вночі 12-17°С, вдень 20-25°С.

13-14 вересня

Місцями короткочасний дощ. Температура вночі 8-13°С, вдень 17-22°С.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

На Одещині планували запустити проросійський пропагандистський медіа-центр

Правоохоронці викрили мешканця Одеської області, який разом зі спільником планували створити проросійський канал, назвавши його «Український медіа-центр «Таврія».

На виконання завдання представника РФ, вони розробили детальний план інформаційної діяльності, спрямованої на підтримку держави-агресора. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Відповідно до цього плану дружні до РФ радіо та телебачення мали сформувати у населення позитивне сприйняття так званої спеціальної військової операції РФ. Для цього створюється радіо та телебачення з ефірним покриттям південних регіонів України.

Завдяки правоохоронцям цей план не був реалізований.

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора одному громадянину повідомлено про підозру громадянину у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України), а його спільнику – у державній зраді та колабораційній діяльності ( ст. 111, ст. 111-1 КК України).

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Через обміління Дунаю виникли складнощі із судноплавством

Через обміління ріки Дунай вантажні судна Українського Дунайського пароплавства можуть йти лише під мінімальним завантаженням та до річкових портів у Болгарії.

Останніми днями ускладнилася ситуація на Дунаї через катастрофічне рекордне обміління річки. Зараз судна Українського Дунайського пароплавства йдуть з мінімальним навантаженням з порту Ізмаїл Одеської області під осадку всього в 1,8 метра та не далі Болгарії — порту Русє або Свіштов. Але переважно — лише до румунських портів Галацу та Браїли, тобто зовсім недалеко.

Зараз працюють лише 14 караванів з барж та буксирів УДП.

«На початку та у третій декаді серпня пройшли невеликі підйоми рівнів води, які трошки покращили ситуацію. Другий з підйомів був більшим, приблизно на 70 см, але зараз ця хвиля проходить, і з другої декади вересня прогнозується падіння рівнів. Нині найменші глибини спостерігаються на болгарських перекатах — 230 см», – розповів директор УДП Дмитро Москаленко.

Додамо, низький рівень води на Дунаї проявив понад 20 затонулих німецьких кораблів часів Другої світової війни. Це сталося через цьогорічну посуху в Європі, яку науковці вважають наслідком глобального потепління, повідомляє Reuters. Корпуси кораблів виявили на ділянці річки поблизу сербського портового міста Прахово.

Кораблі все ще містять тонни боєприпасів, вибухових речовин і становлять небезпеку для судноплавства.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В органах запрацював шеринг електронного паспорта в Дії

Відтепер українцям в органах ДРАЦС під час замовлення та отримання адмінпослуг не потрібно носити з собою паперовий документ та робити його ксерокопії. Замість цього — кілька кліків у Дії.

Ба більше, подати заяву на одруження можна без паперового паспорта, а з цифровим у смартфоні, повідомили у Мінцифрі.

Як поділитися копією е-паспорта через смартфон?

  • Оновіть Дію та відкрийте свій цифровий паспорт у застосунку.
  • Натисніть на нього та виберіть штрихкод.
  • Надайте штрихкод працівнику ДРАЦС для зчитування.
  • Підтвердьте запит на передачу даних у застосунку Дія.

Цифрова копія паспорта з е-підписом Дії передається до сервісу органів державної реєстрації актів цивільного стану. Також шеринг допоможе позбутися помилок при внесенні персональних даних.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області продовжуються роботи з експлуатаційного утримання доріг державного значення

На дорозі державного значення Р–55 Одеса – Вознесенськ – Новий Буг ліквідують аварійну ямковість, вибоїни, напливи та колійність. Роботи виконує підрядна організація ТОВ «Березівкаагрошляхбуд».

Про це повідомили у регіональній Службі автошляхів.

Роботи виконуються на десятикілометровій ділянці між населеними пунктами. На сьогодні ліквідовано понад 1500 квадратних метрів аварійної ямковості.

«Нагадуємо, що всі роботи проводяться виключно в рамках експлуатаційного утримання. Будівельні та ремонтні роботи поки що вимушено призупинені у зв’язку з військовою агресією росії в Україні», — повідомили шляховики.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Аграрії просять допомоги у вивезенні зерна з прифронтових територій

Аграрії звернулись до Мінагрополітики, з проханням допомогти вивезти зерно з прифронтових територій.

У прифронтових зонах наразі знаходяться значні обсяги зерна, яке перебуває під загрозою знищення в умовах збройної агресії рф проти України. Вивезти на експорт це зерно без допомоги держави неможливо через брак залізничних вагонів та зависоку вартість логістики саме з цих регіонів — вони мають найдовше логістичне плече.

Всеукраїнська Аграрна Рада звернулася до міністра аграрної політики та продовольства Миколи Сольського з проханням допомогти зберегти цю продукцію та вивезти її на безпечну територію. ВАР просить забезпечити вивезення зернових вантажів з елеваторів у прифронтовій зоні шляхом надання на відповідні станції рухомого складу АТ «Укрзалізниця».

Експерти ВАР підготували орієнтовний перелік обсягів зернових, що готові до вивезення, на елеваторах та станції їх примикання, що мають проблеми з організацією вивозу залізничним транспортом.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Центр адмінпослуг Одеси повідомив про важливі зміни в отриманні послуг геокадастру

Ряд адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Одеській області тепер надається виключно в електронному вигляді.

Про це повідомляє Департамент надання адміністративних послуг Одеської міської ради.

У зв’язку зі зміною законодавства Головним управлінням Держгеокадастру в Одеській області наказом від 16.06.2022 р. № 56 були затверджені інформаційні та технологічні картки, а також змінено порядок та спосіб подання документів для визначеного переліку адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг Одеської міської ради.

Таким чином, ряд адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Одеській області тепер надається ВИКЛЮЧНО в електронному вигляді:

  • внесення до Державного земельного кадастру відомостей про земельну ділянку з видачею витягу;
  • внесення до Державного земельного кадастру змін до відомостей про земельну ділянку з видачею витягу;
  • внесення до Державного земельного кадастру відомостей про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць з видачею витягу;
  • внесення до Державного земельного кадастру змін до відомостей про землі в межах територій адміністративно-територіальних одиниць з видачею витягу;
  • внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель, встановлені безпосередньо законами та прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами, з видачею витягу;
  • внесення до Державного земельного кадастру відомостей про межі частини земельної ділянки, на яку поширюються права суборенди, сервітуту, з видачею витягу;
  • виправлення технічної помилки у відомостях Державного земельного кадастру не з вини органу, що здійснює його ведення;
  • виправлення технічної помилки у відомостях з Державного земельного кадастру, яка була допущена органом, що здійснює його ведення, з видачею витягу;
  • державна реєстрація земельної ділянки з видачею витягу з Державного земельного кадастру;
  • державна реєстрація обмежень у використанні земель з видачею витягу.

Більш детально із переліком послуг, що надаються виключно в електронному вигляді, можна ознайомитись за посиланням https://e.land.gov.ua/services

ПРИЙОМ документів на вищезазначені послуги адміністраторами ЦНАП ОМР НЕ здійснюється. До їх повноважень входить лише ВИДАЧА результату надання послуг, яке за бажанням заявника можна отримати у паперовій формі.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa