Архив за день: 12.09.2022

Деяким жителям масиву Котовського майже на добу відключать воду

Деяким жителям масиву Котовського майже на добу відключать воду

В частині житлового масиву Котовського м.Одеса 13-14 вересня відключать воду.

Про це повідомляє філія «Інфоксводоканал»

У зв’язку з необхідністю проведення аварійних ремонтних робіт на об’єктах водопроводу з 09:00 13 вересня до 6:00 14 вересня буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць:

  • Академіка Заболотного, 54-68, 57-69,
  • Академіка Сахарова, 22,28,
  • Марсельська, 32-48,
  • С.Палія, 73-111.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі більше не охороняється

Пам’ятник Катерині ІІ в Одесі не охороняється із червня 2022 року. Мерія перестала платити.

Про це повідомило управління поліції охорони в Одеській області, яке мало відповідний договір з муніципальним управлінням охорони пам’яток культурної спадщини.

26 травня 2022 року до нього було внесено зміни – суму контракту зменшили з 2 млн. 170 тис. грн. до 951 тис. 100 грн. Це пояснили нестачею коштів у міському бюджеті, що пов’язано з повномасштабною війною. Внаслідок цього охорону зняли 10 червня.

Треба сказати, що фігури фаворитів Катерини на пам’ятнику — частина Музейного фонду України та, згідно із законом, мають охоронятися державою.

Зазначимо, днями на постаменті скульптурної композиції невідома дівчина написала за допомогою балончика «Катерина=Путін». Пізніше напис змили.

Сьогодні пам’ятник Катерині ІІ знову облили фарбою. На цей раз автор перфомансу залишився на місці чекати на поліцію.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Реєструвати авто та замовляти номерні знаки в Дії можна буде за три місяці, – МВС

Кабінет Міністрів розширив перелік послуг для водіїв, які можна отримати в режимі онлайн. Відповідну постанову було ухвалено 10 вересня і вона набуде чинності за три місяці після публікації.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

Тепер через портал «Дія» або в електронному кабінеті водія можна отримати такі послуги:

  • подання заяви на реєстрацію або перереєстрацію транспортного засобу з автоматичним «підтягуванням» інформації з бази МВС;
  • замовлення номерних знаків;
  • замовлення експертного дослідження авто у зручний час з отриманням відповідного висновку, який буде чинним протягом 10 днів.

Крім того, уряд розширив перелік реєстраційних дій, які можуть проводитись без експертного дослідження авто.

«Слід зазначити, що після впровадження відповідних нововведень громадяни зможуть робити вибір між отриманням послуг онлайн та традиційно (у сервісному центрі МВС). Відповідна постанова КМУ набуде чинності за 3️ місяці від дня її опублікування», – повідомив Драп’ятий.

В Інституті досліджень авторинку прогнозують, що такі зміни скоротять час та черги під час реєстрації авто у сервісних центрах.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одесі очікується дощ

Завтра, 13 вересня, в Одесі вранці та вдень пройде короткочасний дощ.

Про це повідомляє Гідрометцентр Чорного та Азовського морів.

З 21:00 12 вересня до 21:00 13 вересня в Одесі буде хмарно з проясненнями. Вранці та вдень короткочасний дощ. Вітер північно-західний, 9-14 м/с.

Температура вночі 13-15°С, вдень 16-18°С. Температура морської води 20-21°С.

По Одеській області також буде хмарно з проясненнями. Місцями короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-західний, 9-14 м/с.

Температура вночі 10-15°С, вдень 14-19°С.

На автошляхах області видимість добра.

14 вересня

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі 11-16°С, вдень 22-27°С.

15 вересня

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південно-західний, 9-14 м/с.

Температура вночі 15-20°С, вдень 25-30°С.

16-17 вересня

Місцями короткочасний дощ, лише вночі 16 вересня без істотних опадів.

Температура вночі 15-20°С, вдень: 16 вересня 25-30°С, 17 вересня 19-24°С.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одеській області працюють понад 80% бізнесів — ОВА

За словами начальника Одеської ОВА, в Одеській області вдалось не допустити повної зупинки функціонування економічного середовища – на сьогодні працюють понад 80% суб’єктів господарювання в області.

Продовжується активне впровадження Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», завдяки чому бізнес області продовжує працювати та розвиватися. Так, з лютого по вересень 2022 року кількість укладених кредитних договорів зросла більш ніж на 600. Сума виданих кредитних коштів зросла на 2,5 млрд грн та становить понад 8,9 млрд грн.

«Тримаємо на контролі питання бронювання — понад 2000 працівників підприємств різних форм діяльності заброньовані, що також допомогло не зупинитись роботу промисловості та сфери торгівлі. Наразі проводиться погашення заборгованості заробітної плати перед працівниками різних підприємств – вже погашено боргів на суму 14 мільйонів гривень», — повідомив Марченко.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

На пам’ятниках Одеси встановлюють таблички з QR-кодами

В Одесі реалізується проект з оснащення об’єктів міста інформаційними табличками з QR-кодами.

Об этом сообщили в департаменті міського господарства. ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Метою запровадження інформативних QR-кодів є надання можливості для туристів та мешканців Одеси самостійно отримувати історичну довідку про пам’ятники міста. Це робить процес знайомства з містом набагато простішим і цікавішим.

Таблички кожного нашого об’єкта мають елементи єдиного стилю та складаються з наступних елементів:

  • сам QR – код;
  • герб міста Одеси;
  • назва об’єкту українською мовою;
  • назва об’єкту англійською мовою.

За допомогою використання мобільного додатку йде посилання на сторінку офіційного сайту КП «Сервісний центр», де можна отримати швидкий доступ до інформації про об’єкт.

За розрахунок чужою банківською карткою одеситові загрожує тюрма

41-річний одесит знайшов банківську картку і, замість того, щоб повернути її власнику, почав витрачати гроші, які були на рахунку.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Чоловік підібрав з тротуару банківську карту, втрачену власником на вулиці Дача Ковалевського. Замість того, щоб знайти власника і віддати картку, за допомогою безготівкового розрахунку він почав скуповувати товар в крамницях і пальне на АЗС. Загалом за один день у кількох торгових точках зловмисник встиг витратити більше чотирьох тисяч гривень, аж поки потерпілий не виявив відсутність картки і не заблокував її.

Наступного дня правоохоронці викрили правопорушника. Той зізнався, що викинув картку, коли під час чергової покупки зрозумів, що рахунок заблоковано.

Правоохоронці повідомили фігурантові про підозру в скоєнні крадіжки в умовах воєнного стану за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України і ч. 1 ст. 357 цього ж Кодексу.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Вісім громад Одещини виявили свою неефективність під час воєнного стану

Заступник начальника Одеської ОВА Дмитро Радулов закликав змінити на законодавчому рівні критерії громад та розформувати неуспішні з них.

Так, йдеться про Василівську, Городненську, Криничненську, Кубейську, Лиманську селищну, Мологівську, Петропавлівську та Яськівську громади.

За його словами, у разі прийняття нових критеріїв до визначення здібності слід врахувати не лише «класичні» критерії (рівень дотаційності, наявність дітей дошкільного віку, чисельність населення громади, кадровий потенціал), а й кількість працюючих у громаді, яких буде не менше 30% від чисельності населення, а частка працівників бюджетної сфери має перевищувати показник 50% від загальної кількості всіх категорій працюючих.

3 вересня начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко з робочою поїздкою відвідав Ширяївську громаду Березовського району саме з цього питання.

За інформацією прес-служби ОВА, програми, які приймають на сесії селищної ради, не є дієвими та ефективними, і власне ті кошти, які акумулюються в громаді на вирішення певних місцевих проблем, досить часто витрачаються неефективно або взагалі не витрачаються.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Агросектор Одещини в умовах війни вистояв

Одеськими аграріями в умовах воєнного стану завершено збирання ранніх зернових, зернобобових культур та ріпаку.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Всього намолочено – більше 2,5 млн. тон, а показник середньої урожайності складає — 25,6 центнера з гектара. Окрім цього розпочато збирання пізніх зернових культур, соняшнику та винограду, а також стартував посів озимого ріпаку під врожай 2023 року.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!