Архив за день: 21.09.2022

«Інфоксводоканал» встановив європейські насоси

«Інфоксводоканал» встановив нове обладнання на селищі Котовського

“Інфоксводоканал” вирішив аварійну проблему з водопостачанням мешканців одного з мікрорайонів житлового масиву Котовського.

Фахівцями водоканалу спільно з компанією-підрядником КП”Облтепло” було встановлено насоси провідного світового виробника Grundfos з високоенергоефективними двигунами потужністю 15 kW, вбудованими частотними перетворювачами та сучасним контролером.

Тепер надійним водопостачанням забезпечено шість 16-поверхових будинків на вулиці Бочарова і дев’ятиповерхівку на вулиці Добровольського. Нове обладнання є енергоефективним та  дозволяє заощадити майже 30%  електроенергії. Також, завдяки європейському обладнанню зменшується зношення труб, арматури, клапанів і насосів.

В свою чергу “Інфоксводоканал” вдячний кожному споживачеві за підтримку та своєчасні оплати, які дають можливість підприємству формувати запас реагентів, матеріалів та обладнання для забезпечення міста водою.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Рада повернула акциз на всі види палива

Верховна Рада на засіданні 21 вересня ухвалила у другому читанні законопроект №7668-д про повернення акцизного податку на паливо.

Про це повідомляє голова податкового комітету парламенту Данило Гетманцев.

Документ встановлює ставки у розмірі:

  • Бензин — 100 євро за 1000 літрів.

  • Дизель — 100 євро за 1000 літрів.

  • Скраплений газ, бутан, ізобутан — 52 євро за 1000 літрів.

  • Паливо моторне альтернативне — 100 євро за 1000 літрів.

  • Біодизель — 100 євро за 1000 літрів.

Також закон запроваджує нульовий акцизний податок на паливо для Міністерства оборони.

Зазначені податки діятимуть до закінчення воєнного стану, але не пізніше 1 липня 2023 року.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

У зв’язку зі зміною кольору у сервісних центрах МВС Одещини перереєстровано 150 авто

Від початку року сервісними центрами МВС Одещини у зв’язку зі зміною кольору було перереєстровано 150 транспортних засобів, а минулоріч — 266.

«Плануєте змінити колір свого автомобіля або нанести плівку — пам’ятайте, що такі дизайнерські рішення вимагають обов’язкової перереєстрації оновленого транспортного засобу у сервісному центрі МВС впродовж 10 днів», — повідомляє Регіональний сервісний центр ГСЦ  МВС в Одеській області.

Автовласник або довірена особа може звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС, незалежно від місця проживання або реєстрації. При собі варто мати паспорт, ідентифікаційний номер, доручення на уповноважену особу (за необхідності) та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Власникам залізних коней варто пам’ятати, що при реєстрації автомобіля є лише 11 основних кольорів, без уточнень щодо відтінків: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, оранжевий, жовтий, білий, коричневий, сірий. Це дає автовласникам право не здійснювати перереєстрацію своєї автівки, якщо навіть було суттєво змінено відтінок без зміни основного кольору.

У випадку, якщо на автомобіль нанесено два і більше кольорів, основним вказується колір його нижньої частини. Тобто дах, капот і багажник можна перефарбувати будь-який вподобаний колір загальною площею не більше 50%. В іншому випадку колір авто зазначається, як комбінований.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Рух по мосту через Хаджибейський лиман три дні періодично перекриватимуть

Завтра, 22 вересня, від 9:00 години ранку до 18:00 години вечора, на мості через Хаджибейський лиман, на автомобільній дорозі М-05 Київ — Одеса (км 447- км 448), буде тимчасово перекрито рух для всіх видів транспорту, у зв’язку з метрологічними випробуваннями системи моніторингу зважування-в-русі.

Перекриття дорожнього руху буде виконуватись періодично (упродовж кожної години на 30 хвилин) працівниками Патрульної поліції в Одеській Області.

Також тимчасове перекриття руху планується по полосах в обох напрямках:
23 вересня з 9:00 до 18:00;
24 вересня з 9:00 до 18:00.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Українець Ігор Клименко став найкращим студентом світу

Українець Ігор Клименко став найкращим студентом світу за версією престижної Всесвітньої премії Global Student Prize. Ігор отримав нагороду у 100 000 доларів як студент, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом.

Про це сьогодні повідомили у Нью-Йорку, США, організатори премії Varkey Foundation.

Ігор Клименко навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського. У 5 класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні і почав розробляти роботів для розмінування. Завжди цікавився наукою, тож вирішив застосувати свої знання для розробки роботів для розмінування, а в 10 класі почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх винаходах. Останні два роки активно працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на численних конкурсах та виставках. Попри війну, Ігор щодня продовжує навчатися, щоб здобути якісну освіту для відбудови України.

Отриману премію в 100 000 доларів Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах юного інноватора — масове виробництво.

При виборі кращих студентів Global Student Prize бере до уваги декілька факторів: навчальні досягнення, креативність, інноваційні підходи, реальний вплив на своїх однолітків, спільноту та суспільства в цілому.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Рада зменшує податкове навантаження при продажі нової нерухомості

20 вересня 2022 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7683 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування операцій з об’єктами нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому», який зменшує податкове навантаження при продажі нової нерухомості та робить прозорими умови для інвестування у власне житло.

Про це повідомила ініціаторка законопроєкту, голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

«Цей документ пов’язаний з раніше ухваленим законопроєктом № 5091 і продовжує розпочату нами реформу будівельного ринку. Ми створюємо умови для збільшення обсягу будівництва та полегшення доступу до нового житла. Це особливо важливо в умовах російської агресії, коли мільйони українців втратили свої домівки», — розповіла пані Шуляк.

Також, за її словами, Закон допоможе навести лад у будівельній галузі, зокрема легалізувати ринок торгівлі майбутніми об’єктами нерухомості та уникнути шахрайства з ПДВ.

«Відтепер продаж нерухомості, зокрема й недобудованої, звільняється від сплати ПДФО, якщо майнове право на неї зареєстровано на користь покупця та за неї сплачено хоча б частково. Крім того, ПДФО сплачується виключно з різниці між сумами купівлі та продажу нерухомості», — пояснила Олена Шуляк.

Крім того, Закон включає до переліку операцій з «першого постачання житла» купівлю-продаж неподільного житлового об’єкта незавершеного будівництва / майбутнього об’єкта житлової нерухомості. А податок із забудовників та девелоперів стягується лише за наявності доходу.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

На Одещині селищного голову підозрюють у розкраданні 3 млн грн на фіктивному ремонті доріг

Голова однієї з територіальних громад Березівського району підписав акти виконаних робіт, які взагалі не виконувались.

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з територіальних громад Березівського району за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, чиновник з квітня по червень 2019 року, без проведення тендерів, уклав 18 угод з фіктивним підрядником щодо здійснення поточного ремонту дорожнього покриття на понад 3 млн гривень.

З метою заволодіння вищезазначеними коштами селищний голова підписав акти виконаних робіт, які взагалі не виконувались.

Наразі обвинувачений відсторонений від посади.

З метою відшкодування завданих територіальній громаді збитків прокуратурою пред’явлений позов та накладено арешт на транспортні засоби та земельні ділянки, які належать посадовцю.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одеській області жінка відібрала гроші у літньої сусідки

Не отримавши від пенсіонерки гроші в борг, зловмисниця відібрала їх сама.

Подія сталася в одному з сіл Красносільської ОТГ, повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

До поліції звернулася 82-річна місцева мешканка і розповіла, що її 52-річна сусідка прийшла до неї просити гроші в борг. Літня жінка не раз позичала їй по кілька сотень гривень, але жодного разу сусідка борг не повертала, тож цього разу пенсіонерка їй відмовила. Незадоволена правопорушниця схопила сумку, в якій господиня тримала гроші, документи та аптечку, і втекла.

Правоохоронці оперативно розшукали зловмисницю і вилучили у неї майже все награбоване. З 1800 гривень, якими фігурантка заволоділа, трохи більше 100 вона встигла витратити.

Нині підозрювана в ізоляторі тимчасового тримання. За даний злочин, скоєний в умовах воєнного стану, зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Очікуваний виступ Путіна провалився

У вівторок ввечері президент РФ Володимир Путін мав оголосити про так звані референдуми на окупованих територіях України — центральні канали навіть вивісили анонси майбутньої промови. Але після двох годин очікування їх видалили.

20 вересня вдень у російському інформаційному просторі з’явився анонс, що ввечері президент РФ Володимир Путін виступить з приводу псевдореферендумів на окупованих територіях Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

За інформацією видання «Meduza», анонси видалили, зокрема RT і «Первый канал». А «Московский комсомолец», за даними видання, написав, що прессекретар Путіна Дмитро Пєсков «не виходить на зв’язок».

Видання Forbes із посиланням на джерела в адміністрації Путіна повідомило, що записане звернення покажуть 21 вересня, коли прокинеться «Далекий Схід».

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон розкритикував наміри росії провести так звані «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України. Він назвав їх «провокацією» і «цинізмом».

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!