Архив за день: 05.02.2024

суддя колаборант СБУ Верховний суд судья колаборант Верховный суд

Затримано суддю, який пропонував віддати агресору Одеську область (фото, відео)

Викрито посадовця Верховного Суду України, який виправдовував агресію рф, чекав новий наступ рашистів і сподівався на швидку окупацію нашої держави.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Служба безпеки зібрала доказову базу на очільника одного із структурних підрозділів Верховного Суду України. Посадовець виправдовував збройну агресію рф і тимчасову окупацію нашої держави.

У розпорядженні СБУ – записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії «Вагнер» та підтримував їхню участь у війні проти нашої держави.

Крім того посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

Фігурант висловлював свої надії на швидку окупацію нашої держави з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено:
▪️ ⁠мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій;
▪️ ⁠майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;
▪️⁠ ⁠спеціальний технічний засіб незаконного стеження;
▪️ ⁠прокремлівську літературу.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

**

ЗАДЕРЖАН СУДЬЯ, КОТОРЫЙ ПРЕДЛАГАЛ ОТДАТЬ АГРЕССОРУ ОДЕССКУЮ ОБЛАСТЬ (ФОТО, ВИДЕО)

Разоблачен чиновник Верховного Суда Украины, который оправдывал агрессию России, ожидал новое наступление рашистов и надеялся на скорую оккупацию нашего государства.

Об этом сообщает пресс-служба СБУ.

Служба безопасности собрала доказательную базу руководителя одного из структурных подразделений Верховного Суда Украины. Чиновник оправдывал вооруженную агрессию России и временную оккупацию нашего государства.

В распоряжении СБУ записи разговоров, в которых фигурант отрицает суверенитет Украины и предлагает отдать оккупантам южные регионы, в том числе Одесскую и Херсонскую области.

Также в общении со своим подчиненным чиновник героизировал наемников российской частной военной компании «Вагнер» и поддерживал их участие в войне против нашего государства.

Кроме того, чиновник судебного органа предлагал начать новое наступление на Украину с северного направления для захвата Львова и соседних регионов.

Фигурант выражал свои надежды на скорую оккупацию нашего государства с последующей установкой на ее территории кремлевского режима.

Инициированная СБУ лингвистическая экспертиза подтвердила факты взрывной деятельности чиновника в пользу страны-агрессора.

Во время обысков по месту жительства злоумышленника обнаружено:
▪️ ⁠мобильные телефоны и компьютеры с поличным;
▪️ ⁠почти 300 неучтенных патронов к стрелковому оружию;
▪️⁠ ⁠специальное техническое средство незаконной слежки;
▪️ ⁠прокремлевскую литературу.

На основании собранных доказательств следователи Службы безопасности сообщили фигуранту о подозрении по ч. 3 ст. 436-2 Уголовного кодекса Украины (оправдание, признание правомерной, отрицание вооруженной агрессии РФ против Украины, глорификация ее участников, совершенные должностным лицом).

Продолжается расследование по установлению всех обстоятельств преступления. Злоумышленнику грозит до 8 лет лишения свободы с конфискацией имущества.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Одещина — на другому місці серед не прифронтових областей за кількістю людей у розшуку

Майже 7,5 тис. осіб було подано в розшук минулого року за даними Міністерства внутрішніх справ. Найчастіше через колабораціонізм, крадіжки та шахрайство.

Про це повідомляє ресурс «Опендатабот».

В Одеській області розшукують 510 осіб. Це другий показники серед не прифронтових регіонів. Лідирує — Київ.  

Найчастіше у 2023 році в розшук потрапляли за колабораціонізм — 21,7%. У топі причин, через які людину можуть внести в розшук, також крадіжки — 18,2%, державна зрада — 5,3% і шахрайство — 4,8%.

Майже половина людей у розшуку переховуються від органів досудового розслідування — 3 299 осіб або 44%. На другому місці ті, хто переховується від суду — 2 126 осіб. Трійку замикають люди, засуджені до покарання без позбавлення волі — 1 183 особи.

Дозвіл на затримання винесено щодо 18% людей у розшуку, а ще 15% мають бути під вартою. 79% людей у розшуку — це чоловіки, жінки становлять 21% від загальної кількості у 2023 році.

Більшість людей у розшуку у 2023 році від 25 до 45 років. Найстаршому розшукуваному 87 років, а наймолодшому — 6 років.

Загалом на кінець січня 2024 року в розшуку перебуває 55 992 особи.

Довідка ДО

Більшість розшукуваних — громадяни віком від 24 до 45 років. 7422 осіб — це найбільша кількість за останні п’ять років і на 40% більше, ніж у 2021 році. Напередодні повномасштабної в розшук подали 5269 осіб за рік.

Майже половина (44%) людей із реєстру були подані в розшук у прифронтових регіонах. Очолює анти-топ Донецька — 752 особи (10,1%), продовжують Харківська — 696 (9,4%), Херсонська — 637 (8,6%), Запорізька — 620 (8,4%) і Луганська області — 561 (7,6%).

**

ОДЕЩИНА — НА ВТОРОМ МЕСТЕ СРЕДИ НЕ ПРИФРОНТОВЫХ ОБЛАСТЕЙ ПО КОЛИЧЕСТВУ ЛЮДЕЙ В РОЗЫСКЕ

Около 7,5 тыс. человек были поданы в розыск в прошлом году по данным Министерства внутренних дел. Чаще всего из-за коллаборационизма, воровства и мошенничества.

Об этом сообщает ресурс «Опендатабот».

В Одесской области разыскивают 510 человек. Это вторые показатели среди не прифронтовых регионов. Лидирует — Киев.

Чаще всего в 2023 году в розыск попадали за коллаборационизм – 21,7%. В топе причин, по которым человека могут внести в розыск, также кражи — 18,2%, государственная измена — 5,3% и мошенничество — 4,8%.

Почти половина людей в розыске скрываются от органов досудебного расследования — 3299 человек или 44%. На втором месте скрывающиеся от суда — 2 126 человек. Тройку замыкают люди, приговоренные к наказанию без лишения свободы — 1183 человека.

Разрешение на задержание вынесено в отношении 18% людей в розыске, а еще 15% должны быть под стражей. 79% людей в розыске – это мужчины, женщины составляют 21% от общего количества в 2023 году.

Большинство людей в розыске в 2023 году от 25 до 45 лет. Самому старшему разыскиваемому 87 лет, а самому младшему — 6 лет.

Всего на конец января 2024 года в розыске находятся 55 992 человека.

Справка ДО

Большинство разыскиваемых — граждане от 24 до 45 лет. 7422 человек — это наибольшее количество за последние пять лет и на 40% больше, чем в 2021 году. В преддверии полномасштабной в розыск подали 5269 человек в год.

Почти половина (44%) людей из реестра были поданы в розыск в прифронтовых регионах. Возглавляет анти-топ Донецка – 752 человека (10,1%), продолжают Харьковская – 696 (9,4%), Херсонская – 637 (8,6%), Запорожская – 620 (8,4%) и Луганская области – 561 (7) ,6%).

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В 2025 році державний борг України перевищить 100%

Держборг України з початку війни збільшився на 100%. Його розмір досяг 5,5 трлн грн, або $145,3 млрд у валютному еквіваленті станом на 31 грудня 2023 року.

Співвідношення держборгу до ВВП становило 85%. За підсумками 2022 року це співвідношення було 78,4%, 2021 року — 48,9%. У жовтні МВФ прогнозував, що держборг України становитиме 88% ВВП у 2023 році, а за підсумками 2025 року перевищить 100% ВВП.

На приріст держборгу найбільше вплинуло отримання пільгових кредитів від ЄС на 18 млрд євро. А також отримання кредитів за програмами МВФ, Світового банку, ЄБРР та уряду Канади.

Але за словами голови бюджетного комітету ВР Данила Гетьманцева, ситуація під контролем.

За його словам, український уряд успішно домовилися про реструктуризацію боргів і продовження мораторію на їхню виплату, накладеного МВФ у вересні 2023 року.

Однак тепер доля нашої економіки — повністю в руках західних кредиторів. І це вже реально лякає.

**

В 2025 ГОДУ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ДОЛГ УКРАИНЫ ПРЕВЫСИТ 100%

Госдолг Украины с начала войны увеличился на 100%. Его размер достиг 5,5 трлн. грн., или $145,3 млрд. в валютном эквиваленте по состоянию на 31 декабря 2023 года.

Соотношение госдолга к ВВП составило 85%. По итогам 2022 года это соотношение было 78,4%, в 2021 году — 48,9%. В октябре МВФ прогнозировал, что госдолг Украины составит 88% ВВП в 2023 году, а по итогам 2025 года превысит 100% ВВП.

На прирост госдолга больше всего повлияло получение льготных кредитов от ЕС на 18 млрд евро. А также получение кредитов по программам МВФ, Всемирного банка, ЕБРР и правительства Канады.

Но, по словам главы бюджетного комитета ВР Даниила Гетьманцева, ситуация под контролем.

По его словам, украинское правительство успешно договорилось о реструктуризации долгов и продлении моратория на их выплату, наложенного МВФ в сентябре 2023 года.

Однако теперь судьба нашей экономики полностью в руках западных кредиторов. И это уже реально пугает.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Одеська мерія витратить 56 мільйонів на 30 одноразових квадракоптерів (тендер)

Такі дані містяться в тендерній пропозиції, розміщеній на ресурсі Прозорро.

Пропозицію щодо придбання трьох десятків комплектів безпілотних літальних апаратів розміщено 2 лютого, заявки приймаются до 10 лютого 2024 року.

Термін поставки FPV дронів — до 1 липня 2024 року.

Торги проводяться за спеціальною процедурою, введеною Кабміном для закупок в умовах воєнного стану. Відтак, за п’ять днів на Прозорро може з’явитися усього один переможець, як це було неодноразово у випадку з тендерами Одеської міськради.

**

ОДЕССКАЯ МЕРИЯ ПОТРАТИТ 56 МИЛЛИОНОВ НА 30 ОДНОРАЗОВЫХ КВАДРАКОПТЕРОВ (ТЕНДЕР)

Такие данные содержатся в тендерном предложении, размещенном на ресурсе Прозорро.

Предложение о приобретении трех десятков комплектов беспилотных летательных аппаратов размещено 2 февраля, заявки принимаются до 10 февраля 2024 года.

Срок поставки FPV дронов – до 1 июля 2024 года.

Торги проводятся по специальной процедуре, введенной Кабмином для закупок в условиях военного положения. Следовательно, через пять дней на Прозорро может появиться всего один победитель, как это было неоднократно в случае с тендерами Одесского горсовета.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Президент оголошує продовження воєнного стану до 14 травня

Сьогодні, 5 лютого 2024 року, Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради новий законопроект.

Згідно тексту документа, голова держави пропонує продовжити на 90 днів воєнний стан в Україні – до 14 травня 2024 року. Попередній термін спливає 14 лютого.

Довідка ДО

Усього з початку повномасштабної війни у нашій державі військовий стан продовжували вже вісім разів:

  • 24 лютого – 25 травня 2022 року;
  • 25 травня – 23 серпня 2022 року;
  • 23 серпня – 21 листопада 2022 року;
  • 21 листопада 2022 року – 19 лютого 2023 року;
  • 19 лютого – 20 травня 2023 року;
  • 20 травня – 18 серпня 2023 року;
  • 18 серпня – 16 листопада 2023 року;
  • 16 листопада 2023 року – 14 лютого 2024 року.

UPD. 6 лютого військовий стан продовжено ще на 90 днів – до 13 травня 2024 року.

**

ПРЕЗИДЕНТ ОБЪЯВЛЯЕТ ПРОДОЛЖЕНИЯ ВОЕННОГО ПОЛОЖЕНИЯ ДО 14 МАЯ

Сегодня, 5 февраля 2024 года, Президент Украины Владимир Зеленский внес в Верховную Раду новый законопроект.

Согласно тексту документа, глава государства предлагает продлить на 90 дней военное положение в Украине – до 14 мая 2024 года. Предыдущий срок истекает 14 февраля.

Справка ДО

Всего с начала полномасштабной войны в нашем государстве военное положение продолжали уже восемь раз:

  • 24 февраля – 25 мая 2022 года;
  • 25 мая – 23 августа 2022 года;
  • 23 августа – 21 ноября 2022 года;
  • 21 ноября 2022 — 19 февраля 2023;
  • 19 февраля – 20 мая 2023 года;
  • 20 мая – 18 августа 2023 года;
  • 18 августа – 16 ноября 2023 года;
  • 16 ноября 2023 – 14 февраля 2024 года.

UPD. 6 февраля военное положение продлено еще на 90 дней – до 13 мая 2024 года.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт