Архив за день: 14.03.2024

Реєстр оберіг, Ігор Шавров, Одеса, коментар

Одеський адвокат попередив про неможливість видалення з реєстру «Оберіг»

Видалитися із реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» неможливо. Про це заявив правозахисник з Одеси Ігор Шавров.

Правник зазначив, що реєстр — єдина база даних, де зібрана інформація про громадян чоловічої статі. І хоч деякі вважають, що видалення додатку «‎Дія»‎ чи ще щось подібне, допоможе їм уникнути потрапляння в базу, то це хибна думка.

В реєстр автоматично потрапляє кожен, хто має закордонний паспорт, рухоме чи нерухоме майно тощо.


Одесский адвокат предупредил о невозможности удаления из реестра «Оберег»

Удалиться из реестра военнообязанных «Оберег» невозможно. Об этом заявил правозащитник из Одессы Игорь Шавров.

Юрист отметил, что реестр — единственная база данных, где собрана информация о гражданах мужского пола. И хотя некоторые считают, что удаление приложения «Действие» или еще что-то подобное, поможет им избежать попадания в базу, это ошибочное мнение.

В реестр автоматически попадает каждый имеющий загранпаспорт, движимое или недвижимое имущество и т.д.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Як купити якісний джин: секрети вибору напою

Джин — це міцний англійський напій із вираженим сухим смаком і насиченим ароматом ялівцю. На його основі готують смачні коктейлі, а також напій подають в чистому вигляді як аперитив до трапези. Джин має багато прихильників у всьому світі, і їхня кількість в Україні постійно зростає.

Справжній якісний джин важко знайти у звичайних супермаркетах. Оригінальний алкоголь є в міжнародних аеропортах, а також в спеціалізованих алкомаркетах. Українські гурмани можуть якісний джин купити також у інтернет-гіпермаркеті FOZZY.

На що варто звернути увагу при купівлі джину?

Джин — це доволі міцний алкоголь, більшість напоїв з Голландії та Німеччини мають міцність 37–43%, а деякі сорти з Англії та Ірландії досягають 48%. Залежно від методу перегонки зернового спирту та технології виготовлення виділяють сорти голландського та англійського виробництва. Обидва мають свої особливості та переваги. Англійські сорти мають виражений ялівцевий аромат, а також металевий «холодний» присмак з пряними нотками. Напій часто використовується в коктейлях.

Англійський джин поділяють на три групи:

  • London Dry — робиться в Лондоні. В його склад часто додають кардамон, цедру апельсина та лимона, корінь дягелю, коріандр, фіалковий корінь. В напої відчуваються квіткові, пряні та цитрусові нотки, що композиційно складають аромат. Вміст алкоголю становить 40–47% об.;
  • Plymouth Dry — нагадує лондонський за технологією виробництва, проте робиться лише в Плімуті. Має солодкий присмак та виражений аромат ялівцю, його часто п’ють не в коктейлях, а в чистому вигляді;
  • Yellow Gin — на відміну від попередніх різновидів, витримується в хересових діжках, що надає йому бурштиновий колір. Жовтий джин не так часто зустрічається на полицях магазинів, проте він має доволі приємний м’який смак, а вміст алкоголю становить 39–45% об.

Голландський джин, або Jenever, має м’який солодкий смак і сильний аромат зерна та містить менше трав’яних речовин. Настоюється на ягодах та інших рослинних компонентах у дубових бочках, тому набуває насиченого кольору. Колір джину буває не лише прозорим, а й яскраво-помаранчевим або бурштиновим. Коли напій витримують в дубових діжках, він забарвлюється спеціями та ягодами. 

Смакові якості напоїв залежать від країни, де джин виготовляється. Англійці роблять сухий напій, який має «металевий» присмак і довгий пряний післясмак, голландський джин солодший і м’якіший. Японські виробники пропонують джин зі смаком, подібним до фруктів або ягід. Ірландський і шотландський джини мають аромати трав і цитрусових, а в довгому м’якому післясмаку переважають прянощі.

Якісний джин продається в скляних пляшках. Зверніть увагу на цілісність і вигляд етикетки, вона має бути чіткою та якісною. Пам’ятайте, що джин належить до категорії елітних напоїв, тому оригінальний напій і коштуватиме дорожче. З іншого боку, Gin — це не лише алкоголь, а мистецтво і задоволення. Тож можна періодично й потішити себе високоякісним напоєм.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В одеській школі учням платять гроші за успіхи у навчанні

Мова йде про Міжнародну академічну школу «Одеса», котра цього року поставила рекорд за кількістю призових місць на учнівських олімпіадах.

Більше двадцяти переможців олімпіад міського рівня та сім – обласного.
З-поміж більше 800 закладів середньої освіти Одещини здобувачі МАШО є кращими у таких дисциплінах як правознавство, географія, біологія, історія, англійська та французька мови. А тому саме вони будуть представляти наш регіон на Всеукраїнському рівні.

Крім того, Міжнародна академічна школа «Одеса» увійшла у ТОП-5 освітніх установ України за результатами проведення Міжнародної економічної олімпіади.

Через це, з метою відзначення здобутків талановитих школярів та для їх заохочення, керівництвом МАШО було прийнято безпрецедентне рішення – виплачувати щомісячну президентську стипендію усім сімом призерам обласних олімпіад.


В ОДЕССКОЙ ШКОЛЕ УЧЕНИКАМ ПЛАТЯТ ДЕНЬГИ ЗА УСПЕХИ В УЧЕБЕ

Речь идет о Международной академической школе «Одесса», поставившей в этом году рекорд по количеству призовых мест на ученических олимпиадах.

Более двадцати победителей олимпиад городского уровня и семь – областного.
Среди более 800 учреждений среднего образования Одесщины соискатели МАШО являются лучшими в таких дисциплинах как правоведение, география, биология, история, английский и французский языки. Поэтому именно они будут представлять наш регион на Всеукраинском уровне.

Кроме того, Международная академическая школа «Одесса» вошла в ТОП-5 образовательных учреждений Украины по результатам проведения Международной экономической олимпиады.

Поэтому, с целью отличия достижений талантливых школьников и для их поощрения, руководством МАШО было принято беспрецедентное решение – выплачивать ежемесячную президентскую стипендию всем семь призерам областных олимпиад.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі розслідують махінації з платіжками за ЖКГ

Ситуацію прокоментували в Одеській міській раді, підкресливши, що встановлено факт підробки платіжних документів про борги за комунальні послуги.

«До Одеської міської ради надходять численні звернення одеситів, які останніми днями почали отримувати одночасно рахунки від ЖКС та приватних керуючих компаній. Ця ситуація внесла певну плутанину, оскільки мешканці ряду будинків отримали квитанцію ГЕРЦ із нарахуваннями ЖКС замість керуючих компаній.
У лютому 2024 року після отримання скарг від мешканців було проведено інвентаризацію документації в сфері ЖКГ.

Під час перевірки були виявлені численні факти підробки документів та незаконного переведення значної частини будинків зі сфери управління «ЖКС «Порто-Франківський» та «ЖКС «Фонтанський» до спеціально створених для цього приватних керуючих компаній.

Інформацію щодо виявлених порушень передано до правоохоронних органів. На сьогодні відкриті кримінальні провадження, триває слідство.

Звертаємо увагу мешканців відповідних будинків: сьогодні послуги з управління вашими будинками надають відповідні КП «ЖКС». Тому рекомендуємо своєчасно сплачувати нарахування, відображені у квитанціях ГЕРЦ», — йдеться у зверненні міської ради до мешканців Одеси.


В Одессе расследуют махинации с платежками по ЖКХ

Ситуацию прокомментировали в Одесском городском совете, подчеркнув, что установлен факт подделки платежных документов о долгах за коммунальные услуги.

«В Одесский городской совет поступают многочисленные обращения одесситов, которые в последние дни начали получать одновременно счета от ЖКС и частных управляющих компаний. Эта ситуация внесла определенную неразбериху, поскольку жильцы ряда домов получили квитанцию ГЕРЦ с начислениями ЖКС вместо управляющих компаний.
В феврале 2024 г. после получения жалоб от жителей была проведена инвентаризация документации в сфере ЖКХ.

В ходе проверки были выявлены многочисленные факты подделки документов и незаконного перевода значительной части домов из сферы управления «ЖКС «Порто-Франковский» и «ЖКС «Фонтанский» в специально созданные для этого частные управляющие компании.

Информация о выявленных нарушениях передана в правоохранительные органы. На сегодняшний день открыты уголовные производства, продолжается следствие.

Обращаем внимание жителей соответствующих домов: сегодня услуги по управлению вашими домами предоставляют соответствующие КП «ЖКС». Поэтому рекомендуем своевременно оплачивать начисления, отраженные в квитанциях ГЕРЦ», — говорится в обращении городского совета жителям Одессы.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Середня площа квартир в новобудовах Одеси складає 81,6 кв м

За 2023 рік в Одеській області прийнято в експлуатацію 294,5 тис.м 2
загальної площі житлових будівель, що порівняно з 2022 роком менше
на 57,6%.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління статистики в Одеській області.

У міській місцевості прийнято в експлуатацію 133,7 тис.м 2 загальної площі
житла або 45,4% загального обсягу, у сільській місцевості – 160,8 тис.м 2 або
54,6% загального обсягу. Майже 88% від загальної площі житла, прийнятої в
експлуатацію по Одеській області приходилося на Одеський район.
В одноквартирних будинках прийнято в експлуатацію 55,8% загальної
площі житлових будівель, у будинках із двома і більше квартирами – 44,2%.
У 2023 році прийнято в експлуатацію 3608 квартир, середній розмір
квартири становив 81,6 м 2 загальної площі.
Загальна площа прийнятих в експлуатацію дачних і садових будинків
порівняно з 2022 роком збільшилась на 32,9% та становила 73,2 тис.м 2 .
У цілому загальна площа прийнятих в експлуатацію житлових будівель
(включаючи дачні й садові будинки) у 2022 році становила 367,7 тис.м 2 , що
порівняно з 2022 роком менше на 50,9%.


Средняя площадь квартир в новостройках Одессы составляет 81,6 кв м

За 2023 год в Одесской области принято в эксплуатацию 294,5 тыс.м2
общей площади жилых зданий, что по сравнению с 2022 годом меньше
57,6%.

Об этом сообщает пресс-служба Главного управления статистики в Одесской области.

В городской местности принято в эксплуатацию 133,7 тыс. м2 общей площади
жилья или 45,4% общего объема, в сельской местности – 160,8 тыс.м2 или
54,6% от общего объема. Почти 88% от общей площади жилья, принятой в
эксплуатацию по Одесской области приходилось в Одесский район.
В одноквартирных домах принято в эксплуатацию 55,8% от общей.
площади жилых зданий, в домах с двумя и более квартирами – 44,2%.
В 2023 году принято в эксплуатацию 3608 квартир, средний размер
квартиры составили 81,6 м 2 общей площади.
Общая площадь принятых в эксплуатацию дачных и садовых домов.
по сравнению с 2022 годом увеличилась на 32,9% и составила 73,2 тыс. м2.
В целом общая площадь принятых в эксплуатацию жилых построек
(включая дачные и садовые дома) в 2022 году составила 367,7 тыс.м2, что
по сравнению с 2022 годом меньше на 50,9%.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Тренер Чорноморця не повернувся зі зборів і втік за кордон

Мова йде про тренера з фізпідготовки одеського «Чорноморця» Ігора Касьяненка, який увійшов до тренерського штабу Романа Григорчука на самісінькому початку 2022 року.

Провівши в Одесі рівно два роки, на початку січня він разом з командою «моряків» вирушив на тренувальний збір до Туреччини, звідки не став повертатися на Батьківщину.

За неофіційною інформацією, свою роботу у «Чорноморці» Касьяненко припинив заради подальшої втечі за океан. На відміну від решти членів одеської команди, які не нехтували виданим Міністерством молоді та спорту дозволу на виїзд за кордон під час військового стану в Україні, уродженець Луганська вирушив до США. У цій країні втікач має наміри «кинути якір» разом із своєю сім’єю у тепленькому Майамі. Однак поки що Ігор Касьяненко кинув тінь на одеський клуб, де впродовж двох років користувався довірою колег.

У справі його втечі з України триває розслідування. У ФК «Чорноморець» утримуються від будь-яких коментарів щодо вищезгаданої ситуації до закінчення перевірки даного факту.

Довідка ДО

З’явився офіційний коментар ФК “Чорноморець“ щодо втікача тренера. Керівництво клубу засудило вчинок свого вже колишнього представника. У «Чорноморці» ініціювали процес анулювання Касьяненку тренерської ліцензії.


Тренер Черноморца не вернулся из сборов и сбежал за границу

Речь идет о тренере по физподготовке одесского «Черноморца» Игоря Касьяненко, который вошел в тренерский штаб Романа Григорчука в начале 2022 года.

Проведя в Одессе ровно два года, в начале января он вместе с командой «моряков» отправился на тренировочный сбор в Турцию, откуда не стал возвращаться на Родину.

По неофициальной информации, свою работу в «Черноморце» Касьяненко прекратил ради дальнейшего бегства за океан. В отличие от остальных членов одесской команды, которые не пренебрегали выданным Министерством молодежи и спорта разрешения на выезд за границу во время военного положения в Украине, уроженец Луганска отправился в США. В этой стране беглец намерен «бросить якорь» вместе со своей семьей в тепленьком Майами. Однако пока Игорь Касьяненко бросил тень на одесский клуб, где в течение двух лет пользовался доверием коллег.

По его бегству из Украины продолжается расследование. В ФК «Черноморец» воздерживаются от каких-либо комментариев по поводу вышеупомянутой ситуации до окончания проверки данного факта.

Справка ДО

Появился официальный комментарий ФК «Черноморец» относительно беглеца тренера. Руководство клуба осудило поступок своего бывшего представителя. В «Черноморце» инициировали процесс аннулирования Касьяненко тренерской лицензии.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Оприлюднено графік робіт ДТЕК «Одеські електромережі» на 14 березня

ДТЕК повідомив про проведення планових робіт 14 березня 2024 року

Південний РЕМ: 

           
Євгена Чикаленка (Академіка Вільямса), 17 — 71, Академіка Корольова,  63, 65, 69 — 85, 1 лінія Вільямса 43, 19, 25, 39а, 51а, 72а, Бузкова, 23, 39Б, Люстдорфська дорога, 100, 242 — 262, Марії Демченко, 28-38, 44а, Марії Демченко 5-а Лінія,  30,38, Марії Демченко 6-а Лінія, 38, Марії Демченко 2-а Лінія, 61, Місячна, 2, 3, 38, Озерна, 7, 8, Вавілова, 1-50, Амундсена, 20 -126, 136, Дача Ковалевського,  14, 28-89, 98- 116, 136, Садовського, 1- 47, Саксаганського, 1-35, пров. Вільямса,  2-18, 21, пров. Водний, 1-21, Магнітогорська, 1-14, 18-28, Миколи Гумільова, 1-26, Художника Федорова, 1- 37, пров. 1-й Колгоспний, 2, 2а, пров. Маячний, 1/корп.1, Панченка, 1-12, Рибальська Балка, 1Г, 1Д, Рульова, 1-12, пров. Магнітогорський, 1-3, Березанська, 3/корп.12, пров. 1-й Амундсена, 1-24, пров. 2-й Амундсена, 1-60, пров. 3-й Амундсена, 2- 6, пров. Байдарочний, 3, пров. Якірний, 3, 5, пров. Човновий, 1-15, пров. Павлова, 1-7, Весняна, 8, 24-34, Естафетна, 2, 4, 4а, 4б, Естонська, 19а, 20, М. Огренича, 1-16, Мічуріна, 2-8, Танфільєва, 6, Яблунева, 33, пров. Мічуріна, 2, Друга, 20.      
Роботи до 17.00
 
Василя Симоненка, 2А, «Зелений мис», товариство садівників, 133, Корнія Чуковського,  5/63, просп. Свободи, 32/а/1, О. Невського, 34-82, Чернігівська, 2.   
Роботи до 19.00

Північний РЕМ: 

          
Генерала Бочарова, 42, 44, 46,  52,
Семена Палія, 120, 122. 
Роботи до 19.00


Обнародован график работ ДТЭК «Одесские электросети» на 14 марта

ДТЭК сообщил о проведении плановых работ 14 марта 2024 года

Южный РЭС:

Евгения Чикаленко (Академика Вильямса), 17 — 71, Академика Королева, 262, Марии Демченко, 28-38, 44а, Марии Демченко 5-я Линия, 30,38, Марии Демченко 6-я Линия, 38, Марии Демченко 2-я Линия, 61, Лунная, 2, 3, 38, Озерная, 7, 8, Вавилова, 1-50, Амундсена, 20-126, 136, Дача Ковалевского, 14, 28-89, 98-116, 136, Садовского, 1-47, Саксаганского, 1-35, пер. Вильямса, 2-18, 21, пер. Водный, 1-21, Магнитогорская, 1-14, 18-28, Николая Гумилева, 1-26, Художника Федорова, 1-37, пер. 1-й Колхозный, 2, 2а, пер. Маячный, 1/корп.1, Панченко, 1-12, Рыболовная Балка, 1Г, 1Д, Рулевая, 1-12, пер. Магнитогорский, 1-3, Березанская, 3/корп.12, пер. 1-й Амундсена, 1-24, пер. 2-й Амундсена, 1-60, пер. 3-й Амундсена, 2-6, пер. Байдарочный, 3 пер. Якорный, 3, 5, пер. Лодочный, 1-15, пер. Павлова, 1-7, Весенняя, 8, 24-34, Эстафетная, 2, 4, 4а, 4б, Эстонская, 19а, 20, М. Огренича, 1-16, Мичурина, 2-8, Танфильева, 6, Яблоневая, 33, пер. Мичурина, 2, Вторая, 20.
Работы до 17.00

Василия Симоненко, 2А, «Зеленый мыс», общество садоводов, 133, Корнея Чуковского, 5/63, просп. Свободы, 32/а/1, А. Невского, 34-82, Черниговская, 2.
Работы до 19.00

Северный РЭС:

Генерала Бочарова, 42, 44, 46, 52,
Семена Палия, 120, 122.
Работы до 19.00

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт