Архив за день: 14.04.2024

біостерилізація та вакцинація безпритульних тварин Одеса

Біостерилізація та вакцинація безпритульних тварин в Одесі (фото)

В Одесі вже декілька років проводиться біостерилізація та вакцинація безпритульних тварин за бюджетні кошти. Це дозволило в гуманний спосіб значно зменшити популяцію собак та не допустити епідемій в місті. Пізніше в Програму  було включено й безпритульних котів/кішок.

Протягом 2023 року  стерилізовано та вакціновано 791 кота/кішку та 1351 безпритульна собака, які в подальшому повернуті до ареалу перебування. 

Програма працює й в 2024 році. Станом на 10 квітня вже біостерилізовано та вакциновано 59 тварин.

Адреси клінік:
Клініка «Зоологія», вул. Євгена Чикаленка (Ак. Вільямса), 73/1
+380959259169
Графік роботи з вівторка по суботу з 10:00 до 19:00, перерва з 13:00 до 14:00.

ТОВ «ТІНА 2008», 

  • вул.Софіївська, 32
    048 7036914
  • вул. Партизанська, 8
    048 7032887
    Графік роботи клінік без вихідних з 09:30 до 17:00. 
     
    Для отримання безкоштовної послуги необхідно першого числа місяця близько 10.00 за вказаними телефонами клінік записатися на прийом.  Принести у визначену дату і час кота/кішки  разом із фото в середовищі її мешкання (на будь-якому зручному носії). Наступного дня у визначений час забрати безпритульних тварин та відпустити у середовище її мешкання.

Биостерилизация и вакцинация бездомных животных в Одессе (фото)

В Одессе уже несколько лет проводится биостерилизация и вакцинация бездомных животных за бюджетные средства. Это позволило гуманный способ значительно уменьшить популяцию собак и не допустить эпидемий в городе. Позже в Программу было включено и беспризорных кошек/кошек.

В течение 2023 года стерилизовано и вакцинировано 791 кота/кошку и 1351 беспризорная собака, которые в дальнейшем возвращены в ареал пребывания.

Программа работает и в 2024 году. По состоянию на 10 апреля уже биостерилизованы и вакцинированы 59 животных.

Адреса клиник:
Клиника «Зоология», ул. Евгения Чикаленко (Ак. Уильямса), 73/1
+380959259169
График работы со вторника по субботу с 10:00 до 19:00, перерыв с 13:00 до 14:00.

ТОВ «ТИНА 2008»,

  • ул.Софиевская, 32
    048 7036914
    – ул. Партизанская, 8
    048 7032887
    График работы клиник без выходных с 09:30 до 17:00.

Для получения бесплатной услуги необходимо первого числа месяца около 10.00 по указанным телефонам клиник записаться на прием. Принести в определенную дату и время кота/кошки вместе с фото в среде ее проживания (на любом удобном носителе). На следующий день в определенное время забрать бездомных животных и отпустить в среду обитания.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В одеській мерії обговорили співпрацю в протезуванні українських воїнів (фото)

12 квітня відбулася зустріч з представниками німецької організації «Life Bridge Ukraine GmbH» та Благодійного фонду «Ранок Відродження» щодо створення в Одесі центру протезування. 

За словами німецьких партнерів, вони готові надати обладнання для створення центру протезування в Одесі, а також провести навчання українських медиків у Німеччині.

«Через війну в Україні є  потреба у збільшені послуг протезування і ми вдячні міжнародним партнерам, які готові нам допомагати в цьому питанні. Зі свого боку ми організуємо усе, що залежить від міста, аби такий центр запрацював в Одесі» — зазначив перший заступник міського голови Олександр Філатов.

В обговоренні взяли участь заступники міського голови Олександр Філатов та Світлана Бедрега, радниця міського голови з гуманітарних питань Вероніка Етнарович,  представник німецької організації «Life Bridge Ukraine GmbH» пан Майкл Хекер, представники українського Благодійного фонду «Ранок Відродження»: Юлія Погребна,  Філіпп Франке, Олег Кулакевич. 


В одесской мэрии обсудили сотрудничество по протезированию украинских воинов (фото)

12 апреля состоялась встреча с представителями немецкой организации «Life Bridge Ukraine GmbH» и Благотворительного фонда «Утро Возрождения» по созданию в Одессе центра протезирования.

По словам немецких партнеров, они готовы предоставить оборудование для создания центра протезирования в Одессе, а также провести обучение украинских медиков в Германии.

«Из-за войны в Украине есть потребность в увеличении услуг протезирования и мы благодарны международным партнерам, которые готовы нам помогать в этом вопросе. Со своей стороны мы организуем все, что зависит от города, чтобы такой центр заработал в Одессе» — отметил первый заместитель городского головы Александр Филатов.

В обсуждении приняли участие заместители городского головы Александр Филатов и Светлана Бедрега, советница городского головы по гуманитарным вопросам Вероника Этнарович, представитель немецкой организации «Life Bridge Ukraine GmbH» господин Майкл Хекер, представители украинского Благотворительного фонда «Утро Возрождения»: Юлия Погребная, , Олег Кулакевич.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі реалізується проєкт «Родина для кожної дитини» (фото)

В Одесі відбулося відкриття проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату». Мета проєкту — забезпечення права дитини на зростання у сімейному середовищі у територіальній громаді, де дитина отримує підтримку, професійний догляд, виховання та реабілітацію.

Сімейний патронат — це оплачувана комплексна послуга, завдяки якій діти перебувають вдома у професійних вихователів. Таке влаштування тимчасове — поки біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином хлопчик чи дівчинка залишається у своїй громаді, може ходити до своєї школи чи садка, зберігає контакти з родичами.

«Розвивати послуги патронату необхідно, адже жодна інституція не дасть дитині того, що дає людина. Хоча це і тимчасове влаштування, але воно є неоціненною допомогою дитині в її кризовий період»,
– зазначила заступниця міського голови Світлана Бедрега.
    
Проєкт виконується  спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Координаційним центром із розвитку сімейного виховання, неурядовими організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.


В Одессе реализуется проект «Семья для каждого ребенка» (фото)

В Одессе состоялось открытие проекта «Семья для каждого ребенка: развитие семейного патроната». Целью проекта является обеспечение права ребенка на рост в семейной среде в территориальной общине, где ребенок получает поддержку, профессиональный уход, воспитание и реабилитацию.

Семейный патронат – это оплачиваемая комплексная услуга, благодаря которой дети находятся дома у профессиональных воспитателей. Такое устройство временное — пока биологические родители одолевают затруднение или на время поиска новой семьи. Таким образом, мальчик или девочка остается в своей общине, может ходить в свою школу или сад, сохраняет контакты с родственниками.

«Развивать услуги патроната необходимо, ведь ни один институт не даст ребенку того, что дает человек. Хотя это и временное устройство, но оно является неоценимой помощью ребенку в его кризисный период»,
– отметила заместитель городского головы Светлана Бедрега.

Проект выполняется совместно Детским фондом ООН (ЮНИСЕФ), Партнерством «Каждому ребенку», Министерством социальной политики Украины, Координационным центром развития семейного воспитания, неправительственными организациями при финансовой поддержке Европейского Союза.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт