Архив за день: 17.04.2024

інфокс Одеса, инфокс Одесса, отключение воды Одесса, відключення води Одеса,

Завтра мешканці 13 вулиць Одеси залишаться без води (адреси)

«Інфоксводоканал» оновлює водопровід по вулиці Ольгіївській: 18 квітня буде відключено воду у центральній частині міста

Попри складнощі та воєнний стан “Інфоксводоканал” намагається оновлювати мережі та комунікації, адже від цього залежить  надійність та якість надання послуг споживачам.

Цього разу фахівці компанії планують замінити ділянку трубопроводу, що постачає воду мешканцям центральної історичної частини міста. Замість сталевої труби, яка вичерпала ліміт експлуатації, прокладуть понад 600 метрів сучасної поліетиленової труби, термін служби якої складе не менше 50 років. Окрім цього, буде встановлена сучасна запірна арматура, яка в разі необхідності дозволить у майбутньому проводити локальні відключення, нові пожежні гідранти та колодязі.

У зв’язку з цим, звертаємо увагу, що для проведення робіт по переключенню нового трубопроводу:

18 квітня 2024 року з 09:30 до 23:30

буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

Торгова, Ольгіївська, Князівська, Коблевська, Софіївська, пров.Ляпунових, Старопортофранківська, Пастера, узвіз Маринеска, пров.Валіховський, Кінна, Новосельського, Університетська.

Філія «Інфоксводоканал» перепрошує за тимчасові незручності.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово)


Завтра жители 13 улиц Одессы останутся без воды (адреса)

«Інфоксводоканал» оновлює водопровід по вулиці Ольгіївській: 18 квітня буде відключено воду у центральній частині міста

Попри складнощі та воєнний стан “Інфоксводоканал” намагається оновлювати мережі та комунікації, адже від цього залежить  надійність та якість надання послуг споживачам.

Цього разу фахівці компанії планують замінити ділянку трубопроводу, що постачає воду мешканцям центральної історичної частини міста. Замість сталевої труби, яка вичерпала ліміт експлуатації, прокладуть понад 600 метрів сучасної поліетиленової труби, термін служби якої складе не менше 50 років. Окрім цього, буде встановлена сучасна запірна арматура, яка в разі необхідності дозволить у майбутньому проводити локальні відключення, нові пожежні гідранти та колодязі.

У зв’язку з цим, звертаємо увагу, що для проведення робіт по переключенню нового трубопроводу:

18 квітня 2024 року з 09:30 до 23:30

буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

Торговая, Ольгиевская, Княжеская, Коблевская, Софиевская, пер.Ляпуновых, Старопортофранковская, Пастера, спуск Маринеска, пер.Валиховский, Конная, Новосельского, Университетская.

Филиал «Инфоксводоканал» извиняется за временные неудобства.

Телефон для справок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (круглосуточно)

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Історія неймовірної одеситки Саші Паскаль (фото)

Українська гімнастка Саша Паскаль, яка втратила ногу внаслідок ворожої атаки РФ, навчилася жити з протезом і продовжує досягати нових вершин.

16 травня 2022 року сім’я 6-річної на той момент Саші Паскаль приїхала у справах до Затоки Одеської області.

Цей день був теплим та звичайним — доти, доки у населеному пункті не пролунали гучні звуки вибухів. Це були «прильоти» російських ракет.

Згідно з повідомленням МВС України, одна з ракет потрапила саме до того приміщення, де знаходилася маленька Саша з мамою.

Рятувальники, які прибули на місце трагедії, виявили дівчинку серед завалів. Вона дихала, але була непритомна.

За словами матері Марії, близько 15 діб дівчинка пробула в комі.

Уламки від ворожої ракети знівечили руку дівчинки, а ніжку довелося ампутувати.

Незважаючи на тяжкий стан, Сашка найбільше турбував, чи зможе вона повернутися до справи свого життя – художньої гімнастики. Виявилося, що наполегливість і спрага спорту були сильнішими за травму.

Протягом тривалого періоду сім’ї Паскаль довелося нелегко. Декілька місяців пішло на реабілітацію Олександри за кордоном, після цього – протезування ноги.

Були й періоди боротьби із фантомними болями, неприйняття ситуації. Проте батьки робили все для того, щоб дівчинка почувала себе щасливою.

Здолавши всі складнощі, юна Саша повернулася до спортивної зали, де проходять тренування з художньої гімнастики, і вже невдовзі 7-річна спортсменка почала займатися на рівні з усіма.

Дівчинка навчилася жити з біонічним протезом замість ноги і вірить, що має всі шанси отримати Олімпійське золото.

У першій половині 2023 року Саша Паскаль посіла перше місце із сольним номером на чемпіонаті з гімнастики у Чорноморську Одеської області.

12 червня 2023 року дівчинка взяла участь у благодійній акції «Діти-герої» та отримала нагороду за мужність під час війни.

У рамках заходу Олександра зустрілася з іншими дітьми-героями, першою леді України Оленою Зеленською, низкою чиновників та навіть улюбленцем багатьох українських дітей – псом Патроном.

Зараз Саша продовжує свою спортивну кар’єру — багато тренується та бере участь у різноманітних конкурсах та змаганнях.

Її підтримують не лише рідні та друзі, а й публічні особи.

Наприклад, нещодавно у рамках благодійної рубрики «Мрія заради життя» її ініціатор — співачка Марта Ліпчей — пообіцяла за підтримки мецената підібрати Саші новий протез (адже дівчинка росте і міняти його потрібно регулярно).

Крім того, нещодавно юна гімнастка виступила на талант-шоу «Україна неймовірних людей», причому номер став одним із найкращих.

Суддя шоу Надія Дорофєєва поставила їй максимальний бал – вісім.

«Я не знаю, чи розумієш ти, наскільки ти надихаєш усіх нас. Я хочу сказати за себе, як ти надихаєш мене. У будь-який момент життя, якщо я подумаю, що мені десь там важко, я згадуватиму тебе. Ти неймовірна .Дякую за твій виступ». — наголосила артистка.

Глядачі оцінили виступ Сашка на шість балів, тож дівчинка набрала 14 балів і майже пройшла у фінал.

Розглядаючи нещодавні фотографії, зроблені фотографом Вікторією Єфремовою, можна ще раз переконатися, що Сашко Паскаль є неймовірною дівчинкою. Сильна, талановита та цілеспрямована.


История невероятной одесситки Саши Паскаль (фото)

Украинская гимнастка Саша Паскаль, потерявшая ногу в результате вражеской атаки РФ, научилась жить с протезом и продолжает достигать новых вершин.

16 мая 2022 года семья 6-летней на тот момент Саши Паскаль приехала по делам в Залив Одесской области.

Этот день был теплым и обычным — пока в населенном пункте не раздались громкие звуки взрывов. Это были «прилеты» российских ракет.

Согласно сообщению МВД Украины, одна из ракет попала именно в помещение, где находилась маленькая Саша с мамой.

Прибывшие на место трагедии спасатели обнаружили девочку среди завалов. Она дышала, но была без сознания.

По словам матери Марии, около 15 суток девочка пробыла в коме.

Обломки от вражеской ракеты изуродовали руку девочки, а ножку пришлось ампутировать.

Несмотря на тяжелое состояние, Саша больше всего беспокоил, сможет ли она вернуться к делу своей жизни – художественной гимнастике. Оказалось, что настойчивость и жажда спорта были сильнее травмы.

В течение продолжительного периода семье Паскаль пришлось нелегко. Несколько месяцев ушло на реабилитацию Александры за границей, после этого – протезирование ноги.

Были и периоды борьбы с фантомными болями, неприятие ситуации. Однако родители делали все для того, чтобы девочка чувствовала себя счастливой.

Преодолев все сложности, юная Саша вернулась в спортивный зал, где проходят тренировки по художественной гимнастике, и уже вскоре 7-летняя спортсменка начала заниматься наравне со всеми.

Девочка научилась жить с бионическим протезом вместо ноги и верит, что у него есть все шансы получить Олимпийское золото.

В первой половине 2023 Саша Паскаль заняла первое место с сольным номером на чемпионате по гимнастике в Черноморске Одесской области.

12 июня 2023 года девочка приняла участие в благотворительной акции «Дети-герои» и получила награду за мужество во время войны.

В рамках мероприятия Александра встретилась с другими детьми-героями, первой леди Украины Еленой Зеленской, рядом чиновников и даже любимцем многих украинских детей – псом Патроном.

Сейчас Саша продолжает свою спортивную карьеру – много тренируется и участвует в различных конкурсах и соревнованиях.

Ее поддерживают не только родные и друзья, но и общественные личности.

К примеру, недавно в рамках благотворительной рубрики «Мечта ради жизни» ее инициатор — певица Марта Липчей — пообещала при поддержке мецената подобрать Саше новый протез (ведь девочка растет и менять его нужно регулярно).

Кроме того, недавно юная гимнастка выступила на талант-шоу «Украина невероятных людей», причем номер стал одним из лучших.

Судья шоу Надежда Дорофеева поставила ей максимальный балл – восемь.

«Я не знаю, понимаешь ли ты, насколько ты вдохновляешь всех нас. Я хочу сказать за себя, как ты вдохновляешь меня. В любой момент жизни, если я подумаю, что мне где-то тяжело, я буду вспоминать тебя. Ты невероятна». Спасибо за твое выступление». – подчеркнула артистка.

Зрители оценили выступление Саши на шесть баллов, поэтому девочка набрала 14 баллов и почти прошла в финал.

Рассматривая недавние фотографии, сделанные фотографом Викторией Ефремовой, можно еще раз убедиться, что Саша Паскаль является невероятной девочкой. Сильная, талантливая и целеустремленная.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Голова Норвезької дипломатії прибув в Одесу(фото)

Під час свого візиту на Одещину пан Еспен Барт Ейде відвідав місця, що постраждали від російського тероризму.

Він особисто оглянув руїни будинку, який був знищений російським дроном, там на жаль загинули 12 цивільних осіб. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Олег Кіпер, начальник Одеського обласної військової адміністрації (ОВА), проінформував Міністра закордонних справ Норвегії про безпекову ситуацію в регіоні та на Чорному морі.

Він наочно продемонстрував роботу зернового коридору та показав унікальні пам’ятки архітектури, які щоденно піддаються небезпеці з боку російських ракет і дронів.

«Сподіваємося на подальше посилення ППО задля захисту наших людей та інфраструктури. Візит глави МЗС до Одеси засвідчує підтримку з боку Норвегії у боротьбі України за територіальну цілісність та збереження суверенітету», – йдеться в повідомленні. 

Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги.

В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.

________________________________________________________________________________________________________________

Глава Норвежской дипломатии прибыл в Одессу

Во время своего визита в Одесскую область господин Эспен Барт Эйде посетил места, пострадавшие от российского терроризма.

Он лично осмотрел руины дома, который был уничтожен российским дроном, там к сожалению погибли 12 гражданских лиц. Об этом сообщает Одесская областная государственная администрация.

Олег Кипер, начальник Одесского областной военной администрации (ОВА), проинформировал Министра иностранных дел Норвегии о ситуации с безопасностью в регионе и на Черном море.

Он наглядно продемонстрировал работу зернового коридора и показал уникальные памятники архитектуры, которые ежедневно подвергаются опасности со стороны российских ракет и дронов.

«Надеемся на дальнейшее усиление ПВО для защиты наших людей и инфраструктуры. Визит главы МИД в Одессу свидетельствует о поддержке со стороны Норвегии в борьбе Украины за территориальную целостность и сохранение суверенитета», — говорится в сообщении.

Труханов вместе с представителями Управления по координации гуманитарных дел ООН осуществили выезд на место происшествия для оценки ситуации и определения дальнейших шагов по оказанию помощи.

В тот день, 2 марта, российский дрон унес жизни 2 человек, среди них было 5 детей. Представитель УКГС ООН в Украине Каролина Линдхольм Биллинг подчеркнула важность координации международных усилий для обеспечения эффективной помощи.

Напомним, одесский гарнизон получил значительное пополнение своей технической базы благодаря благотворительному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). В целом спасатели получили восемь новеньких автомобилей.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Ворог завдав ракетного удару по Одещині

Зранку 17 квітня російська окупаційна армія завдала ракетного удару по Одеській області. Росіяни здійснили атаку на інфраструктурний об’єкт в регіоні. 

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

«Ворог продовжує підступну тактику точкових ракетних ударів, в тому числі з використанням балістики. Зранку атаковано Одещину. Під ударом знов інфраструктура регіону», — йдеться у повідомленні. 

Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер зауважив, що інформація про постраждалих не надходила.

«Зранку ворог атакував Одещину. Ціль терористів — знов інфраструктура регіону. Вкотре закликаю: будьте уважні до сигналів повітряних тривог», — наголосив він.

Як повідомлялося, в Одесі пролунав вибух. У багатьох областях було оголошено повітряну тривогу через загрозу балістики.

Про потерпілих не повідомляється.

________________________________________________________________________________________________________________

Враг нанес ракетный удар по Одесской области

Утром 17 апреля российская оккупационная армия нанесла ракетный удар по Одесской области. Россияне совершили атаку на инфраструктурный объект в регионе.

Об этом сообщили Силы обороны юга Украины.

«Враг продолжает коварную тактику точечных ракетных ударов, в том числе с использованием баллистики. Утром атакована Одесская область. Под ударом вновь инфраструктура региона», — говорится в сообщении.

Глава Одесской областной военной администрации Олег Кипер отметил, что информация о пострадавших не поступала.

«Утром враг атаковал Одесскую область. Цель террористов — снова инфраструктура региона. Еще раз призываю: будьте внимательны к сигналам воздушных тревог», — подчеркнул он.

Как сообщалось, в Одессе прогремел взрыв. Во многих областях была объявлена воздушная тревога из-за угрозы баллистики.

О пострадавших не сообщается.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Багато одеситів 17 квітня до вечора пробудуть без світла (адреси)

Сьогодні, 17 квітня, велика частина жителів Одеси залишилися без світла до вечора. через проведення ремонтних робіт на електромережах. Енергетики наразі працюють над відновленням і обіцяють повернути електропостачання більшості містян до 19:00.

Південний РЕМ:

    
Абрикосова, 4-105а, Дубовий Гай, 2-57, Лігінська (Макаренка), 1-33, Писарева, 28-40в, Рівності, 2-14, 88-195, пров. 1-й Рівності, 90, пров. Абрикосовий, 1-29, пров. Рівності, 92, Фонтанська дорога, 106/40, 129, пров. Янтарний, 6-8, Дмитра Донського, 4-45, Костанді, 14-74, пров. 2-й Український, 3-6, пров. 3-й Український, 1а-12, Академічна, 1- 47а, Тімірязєва, 32-74, Анни Ахматової, 15-40, Ялинкова, 5-58г, пров. Новоукраїнський, 2-31,  Баштанна, 2-16,  Купріна, 7-54, Окружна, 17-42, пров. 1-й Академічний, 1-21, пров. 2-й  Академічний, 2-6, Китобійна, 2-74, Сергія Шелухина (Олександра Невського), 1-33, Педагогічна, 21, Академіка Вернадського (Тульська), 1-51а, Чернігівська, 1-24, пров.2-й Китобійний, 1-50а, пров. Чернігівський, 1а-14, Вазова Івана, 9, Вертелецького, 7б,13, Левкоєва, 1,7,7а,  Немировича-Данченка, 10,11,16, Рясна (Обільна), 1-35б, Планетна, 1-38, Прорізна, 5,5а, Собінова, 15,15/корп.3,15а, 20, Флотська, 4-21, пров. 1-й Рясний, 1-15, пров. Флотський, 2а-23, Архітекторська, 10-14а,  Драгоманова (Достоєвського), 1-25, Кавунова, 1-18, Кримська, 1,3,3/корп.1, Лядова,  1-15, пров. 1-й Китобійний, 4-42, пров. Достоєвського, 1-14, пров. Кримський, 1а-22, пров. Слави, 1-10, Климовича провулок (пров. 1-й Олександра Невського), 2-8, Чехівського провулок (пров. 2-й Олександра Невського), 1-8, Василя Кричевського провулок (пров. 3-й Олександра Невського), 2-7а, Павла Чубинського провулок (пров. 4-й Олександра Невського), 3-7, Львівська, 52,  Сумська, 24-69б,  Харківська, 1-20, Наукова (Шишкіна), 1-44, Юннатів, 1-15, пров. 1-й Рівності, 1-8,86-197, пров. 1-й Юннатів, 1-12, пров. Львівський, 76, Академічна, 30а-52а, Філософський провулок (пров. 1-й Шишкіна), 1-7, пров. 2-й Костанді, 2, Математичний провулок (пров. 2-й Шишкіна), 1-20, пров. 3-й Костанді, 2-8, Біологічний провулок (пров. 3-й Шишкіна), 1-20, пров. Безіменний, 2-12, пров. Дмитра Донського, 2а,3, пров. Іподромний, 10, пров. Молокова, 1-12.
Роботи до 19:00

Центральний РЕМ: 


Олександрійський провулок (пров. Волзький), 1-22, Болгарська,1-24, 63-90, Мечникова, 55-63, 106-128, Запорізька, 4/8-21, Генерала Цвєтаєва, 1-34,  пров. Вознесенський, 8-26,  Богдана Хмельницького, 1-66, пров. Високий, 1-20, пров. 3-й Басейний, 19,21,23,23а, М’ясоїдівська, 40-46, Адмірала Лазарєва, 3-43, Басейна, 4, пров. 1-й Басейний, 10-23, пров. 2-й Басейний, 2-18, Прохоровська, 51-61, пров. Ватманський, 1-6, пров. 2-й Водопровідний, 2,4, пров. Єлисаветградський, 1-9, Пантелеймонівська, 10-22, Середньофонтанська, 4-14а, пров. 1-й Водопровідний, 4-13, Канатна, 43-84, пл. Куликове Поле , Маразліївська, 54, Успенська, 8-43а, Водопровідна, 1-11, Костецька (Генерала Ватутіна), 21, 22.
Роботи до 19:00

Північний РЕМ: 


Вікандера і Ларсена (Восьмого березня), 42-103,  Каришковського, 2-60, Ліста Ференца, 27-А,  Ринкова, 7,  2-а Пересипська, 32,34, 3-я Пересипська, 19-27, 7-а Пересипська, 8-50а,  пров. 1-й Балтський, 1-11, пров. 2-й Балтський, 1-32, пров. 3-й Балтський, 1-39, пров. 4-й Балтський, 2-14, пров. 5-й Балтський, 7-25, пров. 6-й Балтський, 1-47, пров. 7-й Балтський, 1-14, пров. 8-й Балтський, 1-11,  Жевахова, 3а-9,11-81, Локомотивна, 1-27, пров. 1-й Чорноморський, 3-18, пров.2-й Чорноморський, 1-34, пров. 3-й Чорноморський, 1-34, пров. 4-й Чорноморський, 1-43, пров. 5-й Чорноморський, 1-19/10, пров. 6-й Чорноморський, 1-10, пров. 7-й Чорноморський, 1-8, пров.8-йЧорноморський, 1-54, пров. 9-й Чорноморський, 6-18, пров. 10-й Чорноморський, 1-20, пров.13-й Чорноморський, 1-44.
Роботи до 18:00


Многие одесситы 17 апреля до вечера пробудут без света (адреса)

Сегодня, 17 апреля, большая часть жителей Одессы остались без света до вечера. через проведение ремонтных работ на электросетях. Энергетики сейчас работают над восстановлением и обещают вернуть электроснабжение большинства горожан к 19:00.

Южный РЭС:

Абрикосовая, 4-105а, Дубовая Роща, 2-57, Лигинская (Макаренко), 1-33, Писарева, 28-40в, Равенства, 2-14, 88-195, пер. 1-й Равенства, 90, пер. Абрикосовая, 1-29, пер. Равенства, 92, Фонтанская дорога, 106/40, 129, пер. Янтарный, 6-8, Дмитрия Донского, 4-45, Костанди, 14-74, пер. 2-й Украинский, 3-6, пер. 3-й Украинский, 1а-12, Академическая, 1-47а, Тимирязева, 32-74, Анны Ахматовой, 15-40, Елочная, 5-58г, пер. Новоукраинский, 2-31, Баштанная, 2-16, Куприна, 7-54, Окружная, 17-42, пер. 1-й Академический, 1-21, пер. 2-й Академический, 2-6, Китобойная, 2-74, Сергея Шелухина (Александра Невского), 1-33, Педагогическая, 21, Академика Вернадского (Тульская), 1-51а, Черниговская, 1-24, пер. и Китобойный, 1-50а, пер. Черниговский, 1а-14, Вазова Ивана, 9, Вертелецкого, 7б,13, Левкоева, 1,7,7а, Немировича-Данченко, 10,11,16, Обильная (Обильная), 1-35б, Планетная, 1-38, Прорезная, 5,5а, Собинова, 15,15/корп.3,15а, 20, Флотская, 4-21, пер. 1-й Обильный, 1-15, пер. Флотский, 2а-23, Архитекторская, 10-14а, Драгоманова (Достоевского), 1-25, Кавунова, 1-18, Крымская, 1,3,3/корп.1, Лядова, 1-15, пер. 1-й Китобойный, 4-42, пер. Достоевского, 1-14, пер. Крымский, 1-22, пер. Славы, 1-10, Климовича переулок (пер. 1-й Александра Невского), 2-8, Чеховского переулок (пер. 2-й Александра Невского), 1-8, Василия Кричевского переулок (пер. 3-й Александра Невского) , 2-7а, Павла Чубинского переулок (пер. 4-й Александра Невского), 3-7, Львовская, 52, Сумская, 24-69б, Харьковская, 1-20, Научная (Шишкина), 1-44, Юннатов, 1 -15, пер. 1-й Равенства, 1-8,86-197, пер. 1-й Юннатов, 1-12, пер. Львовский, 76, Академическая, 30а-52а, Философский переулок (пер. 1-й Шишкина), 1-7, пер. 2-й Костанди, 2, Математический переулок (пер. 2-й Шишкина), 1-20, пер. 3-й Костанди, 2-8, Биологический переулок (пер. 3-й Шишкина), 1-20, пер. Безымянный, 2-12, пер. Дмитрия Донского, 2а, 3, пер. Ипподромный, 10 пер. Молокова, 1-12.
Работы до 19:00

Центральный РЭС:

Александрийский переулок (пер. Волжский), 1-22, Болгарская, 1-24, 63-90, Мечникова, 55-63, 106-128, Запорожская, 4/8-21, Генерала Цветаева, 1-34, пер. Вознесенский, 8-26, Богдана Хмельницкого, 1-66, пер. Высокий, 1-20, пер. 3-й Бассейный, 19, 21, 23, 23а, Мясоедовская, 40-46, Адмирала Лазарева, 3-43, Бассейная, 4, пер. 1-й Бассейный, 10-23, пер. 2-й Бассейный, 2-18, Прохоровская, 51-61, пер. Ватманская, 1-6, пер. 2-й Водопроводный, 2,4 пер. Елисаветградский, 1-9, Пантелеймоновская, 10-22, Среднефонтанская, 4-14а, пер. 1-й Водопроводный, 4-13, Канатная, 43-84, пл. Куликово Поле, Маразлиевская, 54, Успенская, 8-43а, Водопроводная, 1-11, Костецкая (Генерала Ватутина), 21, 22.
Работы до 19:00

Северный РЭС:

Викандера и Ларсена (Восьмого марта), 42-103, Карышковского, 2-60, Листа Ференца, 27-А, Рыночная, 7, 2-я Пересыпская, 32,34, 3-я Пересыпская, 19-27, 7-я Пересыпская, 8-50а, пер. 1-й Балтский, 1-11, пер. 2-й Балтский, 1-32, пер. 3-й Балтский, 1-39, пер. 4-й Балтский, 2-14, пер. 5-й Балтский, 7-25, пер. 6-й Балтский, 1-47, пер. 7-й Балтский, 1-14, пер. 8-й Балтский, 1-11, Жевахова, 3а-9,11-81, Локомотивная, 1-27, пер. 1-й Черноморский, 3-18, пер.2-й Черноморский, 1-34, пер. 3-й Черноморский, 1-34, пер. 4-й Черноморский, 1-43, пер. 5-й Черноморский, 1-19/10, пер. 6-й Черноморский, 1-10, пер. 7-й Черноморский, 1-8, пер.8-й Черноморский, 1-54, пер. 9-й Черноморский, 6-18, пер. 10-й Черноморский, 1-20, пер.13-й Черноморский, 1-44.
Работы до 18:00

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

ЮНЕСКО збільшило охоронну зону об’єктів всесвітньої спадщини в Одесі

Історичний центр Одеси, який є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розширять до меж Комплексної охоронної зони історичного центру. Вона проходить по вулицях Старопортофранківській, Пантелеймонівській, Леонтовича та Лідерсівському бульвару.

Про це 19 вересня повідомили в пресслужбі Одеської міської ради.

На розширенні меж наполягли експерти Міжнародної ради з охорони пам’яток та історичних місць, зазначив директор міського департаменту культури Іван Ліптуга. За його словами, Мінкульт рекомендував збільшити територію історичного центру до вулиць Торгової, Ковальської, Успенської та Лідерсівського бульвару, що є меншою за площею, ніж комплексна охоронна зона, визначена в Історико-архітектурному опорному та Генеральному планах Одеси.

«Зона основного об’єкта ЮНЕСКО має бути розширена до кордонів комплексної охоронної зони, яка проходить в Одесі по вулиці Пантелемонівській і вулиці Старопортофранківській. Під час наших консультацій з представниками ЮНЕСКО та інших консультативних органів ІКОМОС настояло, щоб ця зона відповідала комплексній охоронній зоні», — повідомив Іван Ліптуга.

У міськраді додали, що графічні матеріали з розширеними межами історичного центру найближчим часом направлять до Центру всесвітньої спадщини.

________________________________________________________________________________________________________________

ЮНЕСКО увеличило охранную зону объектов всемирного наследия в Одессе

Исторический центр Одессы, который является объектом всемирного наследия ЮНЕСКО, расширят до границ Комплексной охранной зоны исторического центра. Она проходит по улицам Старопортофранковской, Пантелеймоновской, Леонтовича и Лидерсовскому бульвару.

Об этом 19 сентября сообщили в пресс-службе Одесского городского совета.

На расширении границ настояли эксперты Международного совета по охране памятников и исторических мест, отметил директор городского департамента культуры Иван Липтуга. По его словам, Минкульт рекомендовал увеличить территорию исторического центра до улиц Торговой, Ковальской, Успенской и Лидерсовского бульвара, что меньше по площади, чем комплексная охранная зона, определенная в Историко-архитектурном опорном и Генеральном планах Одессы.

«Зона основного объекта ЮНЕСКО должна быть расширена до границ комплексной охранной зоны, которая проходит в Одессе по улице Пантелемоновской и улице Старопортофранковской. Во время наших консультаций с представителями ЮНЕСКО и других консультативных органов ИКОМОС настояло, чтобы эта зона соответствовала комплексной охранной зоне», — сообщил Иван Липтуга.

В горсовете добавили, что графические материалы с расширенными границами исторического центра в ближайшее время направят в Центр всемирного наследия.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі відкриють для відвідування Стамбульський та Грецький парки(фото)

З 20 квітня одеські парки Стамбульський та Грецький відкриють для відвідування.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Комунальники здійснили санітарне прибирання територій, підрізку дерев, висадку квітів та зелених насаджень. Відремонтовані паркові меблі, перевірена система зовнішнього освітлення, робота фонтанів, а також підготовлені дитячі майданчики.

«В минулому році був відкритий для відвідування Приморський бульвар — найулюбленіше місце прогулянок одеситів та гостей нашого міста. Сьогодні маємо погодження від військової адміністрації та готуємо до відкриття Стамбульский та Грецький парки. Це стало можливим завдяки нашим військовим — мужнім та хоробрим вартовим нашого міста. Також хочу окремо сказати слова подяки  країнам, які спочатку доклали зусиль, щоб ці парки з’явилися в Одесі, а сьогодні надають всебічну допомогу,  щоб захистити наше місто від ворога»,-сказав Геннадій Труханов.

Також будуть відкриті для одеситів та гостей міста Потьомкінські сходи. 

Вулиця Приморська відкрита виключно для транспорту —
пішохідний рух заборонений.

________________________________________________________________________________________________________________

В Одессе откроют для посещения Стамбульский и Греческий парки

С 20 апреля одесские парки Стамбульский и Греческий откроют для посещения.

Об этом сообщили в Одесской ОГА.

Коммунальщики осуществили санитарную уборку территорий, подрезку деревьев, высадку цветов и зеленых насаждений. Отремонтирована парковая мебель, проверена система наружного освещения, работа фонтанов, а также подготовлены детские площадки.

«В прошлом году был открыт для посещения Приморский бульвар — самое любимое место прогулок одесситов и гостей нашего города. Сегодня имеем согласование от военной администрации и готовим к открытию Стамбульский и Греческий парки. Это стало возможным благодаря нашим военным — мужественным и храбрым стражам нашего города. Также хочу отдельно сказать слова благодарности странам, которые сначала приложили усилия, чтобы эти парки появились в Одессе, а сегодня оказывают всестороннюю помощь, чтобы защитить наш город от врага»,— сказал Геннадий Труханов.

Также будет открыта для одесситов и гостей города Потемкинская лестница.

Улица Приморская открыта исключительно для транспорта —

пешеходное движение запрещено.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Аварійне відключення води у частині Пересипського району Одеси 17 квітня

Сьогодні, у середу, 17 квітня 2024 року, на частину Пересипського району Одеси чекає аварійне відключення води, попереджає філія “Інфоксводоканал”.

Філія «Інфоксводоканал» доводить до відома мешканців міста, керівників підприємств та організацій, що у зв’язку  з необхідністю проведення  ремонтних  робіт на об’єктах водопроводу:

17 квітня 2024 року з  09:30  до  20:30

буде припинено  подачу  води   споживачам  наступних вулиць  міста:

—   Кримська, 80-а, Академіка Заболотного, 38-а, Генерала Бочарова, 35, 38-а, Семена Палія, 108.

Філія «Інфоксводоканал» перепрошує за тимчасові незручності.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово)


Аварийное отключение воды в части Пересыпского района 17 апреля

Сегодня, у середу, 17 квітня 2024 року, на частину Пересипського району Одеси чекає аварійне відключення води, попереджає філія “Інфоксводоканал”.

Філія «Інфоксводоканал» доводить до відома мешканців міста, керівників підприємств та організацій, що у зв’язку  з необхідністю проведення  ремонтних  робіт на об’єктах водопроводу:

17 квітня 2024 року з  09:30  до  20:30

буде припинено  подачу  води   споживачам  наступних вулиць  міста:

—   Кримська, 80-а, Академіка Заболотного, 38-а, Генерала Бочарова, 35, 38-а, Семена Палія, 108.

Філія «Інфоксводоканал» перепрошує за тимчасові незручності.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово)

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт