Продукт, який знижує холестерин: ви про нього не знали!

Placeholder Продукт, який знижує холестерин: ви про нього не знали!

Інтернет повний опису корисних дієт, що сприяють зниженню ваги. Але для більшості сидіння на дієті – метод через різні причини неприйнятний. Втім, їм цілком можна контролювати свою гастрономічну поведінку без необхідності сильно обмежувати себе в їжі та без ризику набору зайвих кілограмів. Йдеться про продукти, що сприяють зменшенню рівня поганого холестерину.

Що таке ЛПНГ, або «поганий» холестерин

Холестерин на 80% виробляється організмом, і лише 20% надходить до нього разом із їжею. Доставкою його разом із кров’ю у будь-яку точку організму займаються ліпопротеїди низької щільності. Їх ми й отримуємо разом із їжею. Поганий холестерин, потрапляючи в кров’яне русло, осідає на стінках артерій, призводячи до появи атеросклерозу. Це різко збільшує шанси виникнення інфарктів та інсультів. Тому всі дієтологи попереджають, що занадто жирна і багата на швидкі вуглеводи їжа — ворог №1. І закликають обмежити свій раціон, збільшивши частку продуктів, які знижують рівень ЛПНГ.

Про користь в’ялених томатів для судин

Мало хто знає, що приготовані в такий спосіб помідори практично не втрачають своїх корисних властивостей, набуваючи при цьому специфічних пряних органолептичних характеристик. Більше того: дієтологи стверджують, що в’ялені помідори після теплової обробки містять певні біоактивні речовини в кількостях, що перевищують їхню концентрацію у свіжих овочах. Йдеться передусім про лікопин. Це активний природний антиоксидант, саме він надає томатам червоного відтінку. При приготуванні способом в’ялення лікопін змінює свою хімічну формулу, внаслідок чого він засвоюється організмом набагато краще, ніж при вживанні свіжих помідорів. Цим користь в’ялених томатів не обмежується: вони сприяють швидкому виведенню з організму надлишків холестерину, отриманого з їжею, перешкоджаючи накопиченню на артеріях атеросклеротичних бляшок. Крім того, лікопін зміцнює вплив на стінки судин і покращує реологічні характеристики кров’яної плазми (розрідження, здатність текти безперешкодно). Все це благотворно позначається на стані серцево-судинної системи, запобігаючи розвитку патологій.

Інші корисні властивості в’ялених помідорів

Згідно з даними досліджень, лікопін як ефективний антиоксидант перешкоджає відкладенню солей у суглобах, помічено його здатність деактивувати процес утворення каменів у нирках. Використовуючи в’ялені помідори, ви зможете зміцнити кістки, що важливо для людей похилого віку. Так само як і здатність лікопіну захищати клітини мозку від деградації. Це також чудовий засіб профілактики розвитку раку передміхурової залози. У продукті міститься багато грубої клітковини, що стимулює моторику ШКТ та сприяє виведенню з організму шлаків. До речі, зберігати в’ялені томати можна і поза холодильником. Як і інші висушені до стану сухофруктів продукти, які можна придбати в інтернет-маркеті MAUDAU. Їхня низька вологість (на рівні 13%) не дозволяє розмножуватися мікроорганізмам.


Продукт, снижающий холестерин: вы о нем не знали!

Интернет полон описания полезных диет, способствующих снижению веса. Но для большинства сидение на диете — метод в силу разных причин неприемлемый. Впрочем, им вполне можно контролировать свое гастрономическое поведение без необходимости сильно ограничивать себя в еде и без риска набора лишних килограммов. Речь идет о продуктах, способствующих уменьшению уровня «плохого» холестерина.

Что такое ЛПНП, или «плохой» холестерин

Холестерин на 80% производится организмом, и только 20% поступает в него вместе с пищей. Доставкой его вместе с кровью в любую точку организма занимаются липопротеиды низкой плотности. Их мы и получаем вместе с едой. «Плохой» холестерин, попадая в кровяное русло, оседает на стенках артерий, приводя к появлению атеросклероза. Это резко увеличивает шансы возникновения инфарктов и инсультов. Поэтому все диетологи предупреждают, что слишком жирная и богатая быстрыми углеводами пища — враг №1. И призывают ограничить свой рацион, увеличив долю продуктов, снижающих уровень ЛПНП.

О пользе вяленых томатов для сосудов

Мало кто знает, что приготовленные таким способом помидоры практически не теряют своих полезных свойств, приобретая при этом специфические пряные органолептические характеристики. Более того: диетологи утверждают, что вяленые помидоры после тепловой обработки содержат определенные биоактивные вещества в количествах, превышающих их концентрацию в свежих овощах. Речь идет, прежде всего, о ликопине. Это активный природный антиоксидант, именно он придает томатам красный оттенок. При приготовлении способом вяления ликопин изменяет свою химическую формулу, в результате чего он усваивается организмом гораздо лучше, чем при употреблении свежих помидоров. Этим польза вяленых томатов не ограничивается: они способствуют быстрому выведению из организма излишков холестерина, полученного с едой, тем самым препятствуя накоплению на артериях атеросклеротических бляшек. Кроме того, ликопин оказывает укрепляющее воздействие на стенки сосудов и улучшает реологические характеристики кровяной плазмы (разжижение, способность течь беспрепятственно). Все это благотворно сказывается на состоянии сердечно-сосудистой системы, предупреждая развитие патологий.

Другие полезные свойства вяленых помидоров

Согласно данным исследований, ликопин как эффективный антиоксидант препятствует отложению солей в суставах, замечена его способность деактивировать процесс образования камней в почках. Употребляя вяленые помидоры, вы сможете укрепить кости, что важно для пожилых людей. Равно как и способность ликопина защищать клетки мозга от деградации. Это также отличное средство профилактики развития рака предстательной железы. В продукте содержится много грубой клетчатки, что стимулирует моторику ЖКТ и способствует выводу из организма шлаков. Кстати, хранить вяленые томаты можно и вне холодильника. Как и другие высушенные до состояния сухофруктов продукты, приобрести которые можно в интернет-маркете MAUDAU. Их низкая влажность (на уровне 13%) не позволяет размножаться микроорганизмам.

To top