Архив за день: 20.07.2022

бурение скважин

Мерія Одеси шукає бурильників свердловин для міських лікарень

Мерія Одеси оголошує конкурс на відбір учасника для виконання робіт із проєктування, буріння та облаштування артезіанських свердловин з метою створення системи альтернативного водопостачання в закладах охорони здоров’я міста Одеси на випадок неможливості використання води з джерел централізованого водопостачання в міських лікарнях.

Департамент охорони здоров’я Одеської міськради цим запрошує компанії висловити свою зацікавленість у наданні відповідних послуг. Зацікавлені організації мають надати докладну інформацію, що підтверджує наявність в організації досвіду та кваліфікації, необхідних для виконання вищезазначених послуг (брошури, опис досвіду подібних робіт, наявність необхідного досвіду в персоналу тощо) до 16:00 22 липня 2022 року за електронною адресою: gorzdrav@omr.gov.ua.

Перелік документів, які вимагаються для підтвердження відповідності пропозиції учасника кваліфікаційним критеріям та іншим вимогам, наведений за посиланням.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

https://dilova.com.ua/konsultatsiya-spetsialista/obslugovuvannya-platnikiv-podatkiv-odesko%d1%97-oblasti-zdijsnyu%d1%94tsya-za-onovlenim-grafikom-roboti/

Одеським лікарням потрібні донори крові

Потрібні донори групи 2+ та 3+. Усіх бажаючих просять залишити заявку.

Як повідомив міський департамент охорони здоров’я, на 21 липня потрібні донори 2+ та 3+ на вулиці Пирогівській.

Якщо ви можете здати кров, заповніть заявку.

Проєкт «Донор Одеса» продовжує допомагати в забезпеченні донорською кров’ю захисників України. Відпочатку війни залучено понад 1100 донорів.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі на полицях магазинів з’явилося небезпечне морозиво

До Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) щодо виявлення етиленоксиду у ванільному морозиві.

В Україну воно експортувалося з Франції. Виробник: Häagen-Dazs, France.

«Попереджаємо щодо можливості реалізації морозива на території регіону, а також доводимо до відома місцевих операторів ринку про необхідність вилучити його з обігу та письмово проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області», — повідомили в управлінні.

Етиленоксид – безбарвний газ (C2H4O). При вдиханні виникає гостре отруєння, результатом якого є нудота, блювання, неврологічні захворювання, бронхіт тощо. Контакт зі шкірою або слизовою оболонкою очей викликає подразнення. Тривалий контакт з EtO може призвести до порушень діяльності мозку та нервової системи.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області молода дівчина розповсюджувала психотропи

Одеські поліцейські затримали 20-річну уродженку Болградського району, підозрювану у розповсюджуванні психотропів.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Правопорушниця збувала PVP наркозалежним громадянам у Київському районі міста. Там її і викрили правоохоронці.

Підозрювану затримали після чергового продажу одеситу особливо небезпечної психотропної речовини, що підтвердив експрес-тест, проведений криміналістами. Так звані солі жінка купувала у інтернеті, а зіп-пакети з забороненим змістом задля маскування ховала в електронній сигареті. За одноразову реалізацію PVP зловмисниця отримувала по тисячі гривень.

За незаконне придбання, зберігання та збут особливо небезпечної психотропної речовини їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одеській області особи, що постраждали від збройної агресії рф, отримають допомогу

Матеріальна допомога надається особам, які зазнали поранень та/або члени сім’ї яких загинули внаслідок збройної агресії рф на території Одеської області.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Допомога постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру надається одноразово на родину у разі загибелі членів сім’ї та за кожну постраждалу особу за рахунок коштів обласного бюджету.

Розмір матеріальної допомоги:

  • загибель членів сім’ї – 100 тис. грн. на сім’ю;
  • тяжке поранення особи — 50 тис. грн;
  • поранення середньої тяжкості особи – 20 тис. грн.

Для отримання матеріальної допомоги необхідно написати заяву на ім’я начальника Одеської ОВА Максима Марченка або на ім’я голови Одеської обласної ради Григорія Діденка.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Українські розвідники провели «ревізію» на острові Зміїний: що виявили

В ході операції ГУР МО проведено роботи з дослідження й рекогностування території та підземних укріплень острова Зміїний. Виконано інженерні роботи з розмінування.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони на своєму офіційному Telegram-каналі.

«Виявлено та вилучено зразки озброєння та техніки противника. Зокрема, систем наведення та керування, БПЛА Орлан-10, системи ПЗРК, гранатомети, вогнемети, стрілецьке озброєння, журнали ведення бойових дій, особисті документи військових РФ, електронні носії інформації», — йдеться у повідомленні воєнної розвідки.

«Окрім цього, знайдено та евакуйовано на підконтрольну територію українського кота, який кілька місяців прожив в окупації», — додають в повідомленні ГУР.

Нагадаємо, на острові встановлено український прапор.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одесит закликав державу-агресора до активних бойових дій у своєму місті

Правоохоронці встановили, що шанувальник «русского міра» неодноразово надсилав в чати рф меседжі з проханням здійснити по Одесі ракетний удар, подібний до тих, від яких здригнулась Вінниця.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Одеській області.

Оперативники затримали зловмисника за місцем мешкання. Під час обшуку його домоволодіння поліцейські вилучили комп’ютер та мобільний телефон із доказами його колабораційної діяльності.

В рамках досудового розслідування, розпочатого за ч.1 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), вилучену техніку направили на експертизу. Зараз правоохоронці перевіряють одесита на причетність до пособництва ворогові.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Одеським ТРЦ повідомили алгоритм дій під час сигналу «Повітряна тривога»

У зв’язку зі збільшенням ракетних ударів по житловим кварталам та об’єктам критичної інфраструктури, Одеська обласна військова адміністрація вкотре звертається до мешканців з проханням дотримуватись правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога». Особливо у місцях скупчення людей.

Проаналізувавши наслідки ракетних ударів по Одесі та області, виявилось, що ті люди, які дотримувались відповідних правил поведінки під час сигналу повітряна тривога, залишились живими!

З моменту подачі сигналу «Повітряна тривога» для вжиття заходів захисту є усього декілька хвилин! І їх треба використовувати з максимальною ефективністю!

Під час сигналу «Повітряна тривога» необхідно рухатись в протилежному напрямку від багатоповерхівок та промислових об’єктів.

В жодному випадку після сигналу не залишатися в приміщеннях, особливо на верхніх поверхах, у розважально-торгівельних закладах та місцях з масовим перебуванням людей.

При отриманні сигналу необхідно:

  • виключити світло і газ;
  • погасити вогонь у печах;
  • взяти документи, запас харчів та води;
  • попередити сусідів, при можливості допомоги хворим та людям похилого віку вийти на вулицю;
  • як найшвидше дістатися до захисної споруди або заховатися на місцевості;
  • дотримуватись спокою та порядку.


«Просимо неухильно дотримуватись спільного наказу «Про деякі питання цивільного захисту населення в умовах правового режиму воєнного стану», а саме припиняти роботу під час сигналу «Повітряна тривога» не тільки торговельним центрам, а і мережевим супермаркетам, мегамаркетам та іншим підприємствам, установам та організаціям, що надають послуги населенню», — йдеться у повідомленні Одеської ОВА.

Сьогодні наявні поодинокі випадки невиконання вимог зазначеного наказу суб’єктами господарювання.
За результатами роботи спільної міжвідомчої комісії надано рекомендації щодо усунення недоліків щодо забезпечення укриттів, дій працівників закладу під час сигналу «Повітряна тривога».

«Звертаємо увагу керівництва торгових центрів на необхідності забезпечення прослідування відвідувачів закладів до найближчих укриттів, або у більш безпечне місце на відстань не менше 150 метрів від будівлі, а не перебувати біля входу чи занадто близько до нього»,

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі під час пожежі у квартирі загинула жінка

20 липня о 4:03 на лінію “101” надійшло повідомлення про пожежу у квартирі на вулиці Мечникова в Одесі. На місці виклику рятувальники встановили, що горить захаращена сміттям двокімнатна квартира.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС в Одеській області.

О 4:28 загоряння було повністю ліквідовано. Внаслідок пожежі загинула господарка квартири 1957 року народження.

Причина пожежі та збиток встановлюються.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa