Архив за день: 29.08.2022

Мер Одеси, Геннадій Труханов

Мер Одеси заперечив, що виступає за переговори із Росією

Мер Одеси Геннадій Трухав категорично заперечив, що виступає за переговори із росією. За його словами, вони можливі тільки після повної деокупації територій України. Також він звинуватив у брехні медіа, які про це писали.

В інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам’ятника Катерині II та за пошуки компромісів із рф щодо Криму, однак назвав путіна монстром, а Одесу — інтернаціональним, а не проросійським містом.

Пізніше міський голова Одеси назвав «вкидами» інформацію про його заяву щодо необхідності переговорів із Росією.

«Щодо вкидання в російських пабліках.
Не став би коментувати інформаційні провокації рашистів, проте, на жаль, ціла низка українських ЗМІ передрукували російське вкидання.

Цитую російські новинні агенції: «Мер Одеси Геннадій Труханов закликав вести переговори з росією». Вимушений офіційно заявити, що це є брехнею від першого до останнього слова. Можу лише з задоволенням зазначити, що ЗМІ кремлівських окупантів вдаються до фейків, мета яких очевидна – схилити Україну до переговорів.

Щоб уникнути подальших ідіотських маніпуляцій, вимушений коротко повторити ті ж слова, які я говорю з 24 лютого – окупанти мають бути вигнані з усієї території нашої країни. Ми будемо боротись до нашої остаточної Перемоги.

Усі переговори – після того, як росіяни покинуть нашу землю.
В Україні сталася безпрецедентна консолідація суспільства. Ми всі єдині, як ніколи. Спроби російської пропаганди посіяти розкол у наших лавах – приречені.

Президент – лідер нації. Крим – це Україна. Віримо у ЗСУ! Перемога буде за нами!

P.S. Шановні журналісти, перевіряйте першоджерела та не ведіться на російські фейки», – написав Геннадій Труханов у Facebook.

У своєму пості у Facebook він ніяк не прокоментував ситуацію навколо пам’ятника Катерині II.

Міський голова наголосив, що путін ще спробує захопити Одесу. За словами Труханова, путін не бомбить це місто, як Харків, а хоче отримати його цілим. Утім, одеський мер запевняє, що вірить в українську перемогу.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У графік руху поїзда «Чорноморець» додали п’ять зупинок

Фірмовий потяг «Чорноморець» сполученням Одеса — Київ змінив графік руху і тепер зупинятиметься ще у двох містах Одеської області – Кодимі та Роздільній.

Як повідомили у Кодимській міськраді, з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України залишився лише один потяг, який курсує через Кодиму у напрямку Одеси — фірмовий «Чорноморець», і після отримання великої кількості звернень від мешканців міськрада звернулася до керівництва «Укрзалізниці» з проханням розглянути можливість зупинки поїзда Кодима.

Після внесення змін до графіка час поїзда в дорозі трохи збільшився. Тепер замість трьох зупинок — у Вінниці, Вапнярці та Подільську, «Чорноморець» робитиме вісім, у тому числі ще дві в Одеській області.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Для проходження опалювального сезону Україні потрібно близько $10 млрд

Проходження опалювального сезону в Україні залежить від того, чи нададуть міжнародні партнери кошти на закупівлю необхідних 4 млрд куб. м газу. На імпорт газу потрібно близько $10 млрд.

Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Юрій Вітренко в інтерв’ю The Guardian.

Цього року опалювальний сезон в Україні стартує пізніше, а закінчиться раніше, ніж зазвичай. Крім того, температура в приміщеннях буде на 4°C нижчою за норму – на рівні 17–18°C, зазначив Вітренко.

За його словами, на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. Вітренко порадив громадянам запастися ковдрами та теплим одягом на випадок, якщо температура на вулиці впаде нижче -10°C.

«Без фінансової підтримки не вистачить газу, а це означатиме, що ми матимемо дуже високі ризики виходу з ладу енергосистеми», – зазначив голова «Нафтогазу».

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Контрнаступ ЗСУ на півдні: українців закликають дотримуватися інформаційної тиші

Будь-яка військова операція потребує тиші.

Українські військові почали контрнаступ на багатьох напрямках на півдні України. Однак сили противника досить потужні. Так, військові закликають до інформаційної тиші на тлі новин про контрнаступ.

«Військова операція потребує тиші. Те, що зараз такий ажіотаж викликають новини з фронту, це не так. В умовах гібридної війни, інформаційної війни потрібно усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони надихають, мають провестися і мати логічне завершення, і тільки тоді вони можуть бути результативними» – наголосила керівник об’єднаного прес-центру сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Сили противника досить потужні, росіяни підтягували резерви давно. Але попередні заходи ЗСУ, вогневий контроль та знищення складів, боєприпасів та військової техніки ворога, дали свої результати.

«Наші заходи послабили ворога, але він досі досить потужний. Навіть те, що вони морально дезорієнтовані, це, звісно, грає нам на руку, але розслаблятися поки зарано», – пояснила Гуменюк.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

У одній з лікарень Одещини критична ситуація з донорською кров’ю

У Саратській центральній лікарні критично не вистачає донорської крові всіх груп. Медики закликають усіх небайдужих та допомогти врятувати життя тим, хто потрапив у біду.

Про це повідомили на сторінці Саратської центральної лікарні у Facebook.

В оголошенні зазначається, що переливання крові – обов`язкова складова частина медичної допомоги, яка щороку рятує мільйони життів. Кожної секунди хтось у світі потребує переливання крові під час хірургічних операцій, після травмування, через важку анемію чи ускладнення вагітності.

«Пункт прийому донорської крові знаходиться біля приймального відділення та працює цілодобово. Звертатися до приймального відділення Саратської центральної лікарні», – вказано у зверненні медиків.

Донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років. При собі мати паспорт.

Довідки за телефоном: (096)-648-27-88.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В Одесі покупцю після звернення до Держспоживслужби повернули 83 000 грн за несправний ноутбук

Наприкінці липня поточного року до Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшла заява від споживача стосовно відмови у поверненні грошових коштів за несправний ноутбук, який було придбано в одному з магазинів Одеси.

Про це повідомили у ГУ Держспоживслужби в Одеській області.

Споживач намагався самотужки вирішити це питання. Він звернувся до магазину для проведення діагностики, тому що під час експлуатації ноутбук сильно перегрівався. Сервісним центром було надано висновок, що ноутбук несправний (заводський брак процесора). Після чого, споживач звернувся до магазину з вимогою повернути йому грошові кошти, але йому в цьому було відмовлено.

Для повного та всебічного розгляду звернення, а також враховуючи, що по всій території України відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 (із змінами) введено воєнний стан та постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 заборонено проведення позапланових перевірок у сфері захисту прав споживачів Головним управлінням було направлено лист-запит до суб’єкта господарювання з вимогою вжити невідкладних заходів з усунення можливих порушень прав споживача.

За результатами розгляду листа-запиту Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області суб’єктом господарювання було повернуто споживачу грошові кошти за несправний ноутбук у сумі 83 000 грн.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Молодий одесит адміністрував віртуальну наркокрамницю

Незаконний магазин існував в одному з месенджерів.

Про це повідомила прес-служба ГУНП в Одеській області.

В Одесі поліцейські затримали 22-річного містянина, який адміністрував віртуальну наркокрамницю.

Правоохоронці встановили, що магазин існував в одному з месенджерів, а молодик збував канабіс під час особистих з клієнтами зустрічей або за допомогою схованок. Оплату за незаконний товар він отримував готівкою чи на банківську картку. Під час обшуку в домоволодінні одесита поліцейські вилучили наркотики, ваги, пакувальний матеріал, смартфон, системний блок та банківську картку.

Фігуранту повідомили про підозру в незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та заарештували.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Місія МАГАТЕ уже в дорозі на Запорізьку АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що під його керівництвом делегація МАГАТЕ відправилася на Запорізьку АЕС.

Про це Гроссі повідомив у Twitter.

За словами голови Міжнародного агентства з атомної енергії, який очолив місію, експерти прибудуть на АЕС цього тижня.

«Місія підтримки та допомоги МАГАТЕ на Запорізьку АЕС вже в дорозі. Ми маємо забезпечити безпеку найбільшого ядерного об’єкту України та Європи. Пишаюся тим, що очолив цю місію, яка прибуде на ЗАЕС цього тижня», – зазначив голова агентства.

За даними NYT, до складу місії МАГАТЕ увійдуть експерти з Польщі та Литви, які Україна вважає дружніми, але також представники Сербії та Китаю, до яких Україна ставиться з великою підозрою через їхні дружні відносини з Москвою. Інші члени — з країн, які здебільшого стояли осторонь війни в Україні або підтримували відкриті канали зв’язку з Кремлем. До них належать Албанія, Франція, Італія, Йорданія, Мексика та Північна Македонія.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

В українських зерносховищах не вистачає місця для нового врожаю

Нашій країні необхідно продати кілька мільйонів тонн продовольства, щоби звільнити місце для наступного врожаю.

Про це заявив постійний координатор ООН у Спеціальному координаційному центрі у Стамбулі Амір Абдулла.

З моменту підписання угоди про розблокування українських портів для торгівлі продовольством із чорноморських портів вирушило на експорт понад мільйон тонн зерна, уточнив Абдулла.

«За допомогою Чорноморської зернової ініціативи вдалося звільнити якесь місце, але необхідно експортувати набагато більше збіжжя, щоб звільнити місце для наступного врожаю», — сказав він.

Раніше Міністерство інфраструктури України підбило підсумки 20 днів роботи ініціативи «Зерновий коридор». За ці 20 днів із українських морських портів вийшли 27 суден, на борту яких сукупно вивезено 670 тисяч тонн агропродукції.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa