Капитальные инвестиции
Економіка

Україна розробляє механізм страхування для інвесторів в умовах війни

За підсумками півроку війни Україні вдалося залучити трохи більше ніж 1% інвестицій, якщо порівнювати з тим же періодом минулого року. Тому влада розробляє механізм страхування інвестицій в умовах війни.

Для цього Кабмін співпрацює з організацією MIGA, яка входить до групи Світового банку, заявив заступник міністра економіки Олександр Грибан в ефірі телемарафону

«Надходження інвестицій в Україну зменшилося досить радикально, якщо брати аналогічний період минулого року. Напевно, зараз ми змогли залучити трохи більше 1%. Якщо у нас раніше було близько $2 млрд, то зараз лише $20 млн», – зазначив заступник міністра.

За його словами, влада працює над залученням інвестицій навіть в умовах війни. Зокрема, розробляють механізми страхування. Наприклад, багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій (MIGA) має програми страхування інвестицій в умовах терористичних загроз, а не військових дій.

Проте уряд активно працює з цією організацією.

«Робимо все можливе, щоб покриття MIGA з’явилося і було доступним для міжнародних інвесторів, щоб вони могли інвестувати навіть зараз», – вказав Грибан.

Він пояснив, що інвестор має купити страховку, яка коштуватиме певний відсоток від обсягу інвестицій. При цьому, у разі форс-мажорних обставин, вона забезпечить компенсацію втрат.

Крім того, уряд працює над покращенням умов ведення бізнесу в країні, у тому числі залучення інвестицій. Йдеться про дерегуляцію та програми для великих інвесторів.

Підписуйся і будь в курсі ПОСТІЙНО: https://t.me/dilova_odesa

Консультация специалиста

Календар

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930