Архив за день: 18.02.2024

дикі тварини сказ Одеська область

Стала відома кількість зафіксованих випадків сказу диких тварин на Одещині

Станом на 16 лютого Держпродспоживслужбою в області виявлено 23 заражені лисиці та 13 шакалів, що несуть потенційну небезпеку, як для людей так і домашніх тварин.

Одеською обласною військовою адміністрацією та Оперативним угрупованням військ «Дунай» видано спільний наказ щодо вжиття необхідних заходів для упередження поширення небезпечного захворювання.

Мета наказу – зобовʼязати мисливські угіддя на території Одещини сформувати бригади для знешкодження хижих тварин, що можуть нести небезпеку.

**

СТАЛО ИЗВЕСТНО КОЛИЧЕСТВО ЗАФИКСИРОВАННЫХ СЛУЧАЕЙ СКАЗА ДИКИХ ЖИВОТНЫХ НА ОДЕСЩИНЕ

По состоянию на 16 февраля Госпродпотребслужбой в области обнаружено 23 зараженных лис и 13 шакалов, несущих потенциальную опасность, как для людей так и домашних животных.

Одесской областной военной администрацией и Оперативной группировкой войск «Дунай» издан совместный приказ по принятию необходимых мер по предупреждению распространения опасного заболевания.

Цель приказа – обязать охотничьи угодья на территории Одесщины сформировать бригады для обезвреживания хищных животных, которые могут представлять опасность.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

https://dilova.com.ua/odeschina/v-odeskij-oblasti-zyavilisya-zgraї-vovkiv-dpsu/

На кордоні Одещини з Молдовою знайшли нові уламки дрону (фото)

Поблизу міста Етулія Ноуа Вулканештського району виявлено інші фрагменти безпілотника, схожого на тип «Герань-2».

Уламки знайшли за два кілометри від молдавсько-українського кордону.

**

НА ГРАНИЦЕ ОДЕСЩИНЫ С МОЛДОВОЙ НАШЛИ НОВЫЕ ОБЛОМКИ ДРОНА (ФОТО)

Вблизи города Этулия Ноуа Вулканештского района обнаружены другие фрагменты беспилотника, похожего на тип Герань-2.

Обломки нашли в двух километрах от молдавско-украинской границы.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Одеські комунальники розчистили Румунський та Куяльницький канали (фото)

Працівники комунальних служб звільнили Румунський канал та Куяльницькі канави від трави та очерету, а також провели їх очищення від сміття і мулу.

Про це повідомляє з посиланням на прес-службу Одеської міської ради повідомляють Ivasi.News.

Довідка ДО

Спеціалісти Комунального підприємства «Міські дороги» регулярно виконують роботи з очищення зливових колекторів, дощоприймачів та інших гідроспоруд Одеси.

З метою профілактики і підтримки гідроспоруд у робочому стані фахівці КП «Міські дороги» проводять регулярні планові роботи: звільняють канали та ставок від трави та очерету, а також проводять їх очищення від сміття і мулу спецтехнікою.

Особливу увагу комунальні служби приділяють розчищенню найбільш замулених місць, де розташовані стоки від житлових будинків приватного сектору.
У разі випадання рясних опадів такі роботи виконуються позапланово.

Також регулярно виконуються роботи з очищення дощоприймачів і зливових колекторів, розташованих по всьому місту. У роботах з розчищення канав і промивання зливових колекторів задіяна важка техніка КП «Міські дороги»: екскаватори зі спеціальною насадкою, автогрейдери, МАЗи і високонапірна гідравлічна установка на базі автомобіля МАН для промивання перепускних труб.

**

Одесские коммунальщики расчистили Румынский и Куяльницкий каналы (ФОТО)

Сотрудники коммунальных служб освободили Румынский канал и Куяльницкий каналы от травы и камыша, а также провели их очистку от мусора и ила.

Об этом сообщает со ссылкой на пресс-службу Одесского горсовета сообщают Ivasi.News.

Справка ДО

Специалисты Коммунального предприятия «Городские дороги» регулярно выполняют работы по очистке ливневых коллекторов, дождеприемников и других гидросооружений Одессы.

В целях профилактики и поддержки гидросооружений в рабочем состоянии специалисты КП «Городские дороги» проводят регулярные плановые работы: освобождают каналы и пруд от травы и тростника, а также проводят их очистку от мусора и ила спецтехникой.

Особое внимание коммунальные службы уделяют расчистке наиболее заиленных мест, где стоки стоят от жилых домов частного сектора.
При выпадении обильных осадков такие работы выполняются внепланово.

Также регулярно выполняются работы по очистке дождеприемников и ливневых коллекторов, расположенных по всему городу. В работах по расчистке канав и промывке ливневых коллекторов задействована тяжелая техника КП «Городские дороги»: экскаваторы со специальной насадкой, автогрейдеры, МАЗы и высоконапорная гидравлическая установка на базе автомобиля МАН для промывки перепускных труб.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одеській області з’явилися зграї вовків — ДПСУ

Втікачів закликають бути обережними: вовчі зграї патрулюють кордони на Одещині.

Українські прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків біля кордону з Молдовою.

Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями. ДПСУ закликає уникати незаконних подорожей та не наражатися на небезпеку.

**

В ОДЕССКОЙ ОБЛАСТИ ПОЯВИЛИСЬ СТАИ ВОЛКОВ — Госпогранслужба

Беглецов призывают быть осторожными: волчьи стаи патрулируют границы в Одесской области.

Украинские пограничники с помощью технических средств зафиксировали движение волков у границы с Молдовой.

Обычно хищники передвигаются не поодиночке, а стаями. ГНСУ призывает избегать незаконных путешествий и не подвергаться опасности.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі розшукують неповнолітню дівчину

Відділенням  поліції № 3 Одеського районного управлінням поліції № 2 встановлюється місцезнаходження 13-річної Алли Вдовіченко, яка 14 лютого пішла з дому і досі не повернулась.

Прикмети: на вигляд 14-15років, зріст 150-155 см, худорлявої статури,  волосся довге, темне.

Була одягнена: у куртку бузкового кольору, сірі джинси та кросівки.

Шановні громадяни! Якщо ви володієте будь-якою інформацією про місце перебування дівчинки, просимо повідомити до територіального відділу поліції за  номером телефону 0 (4877) 42 85 або на спецлінію «102».

**

В ОДЕССЕ РАЗЫСКИВАЮТ НЕСОВЕРШЕННОЛЕТНЮЮ ДЕВУШКУ

Отделением полиции №3 Одесского районного управления полиции №2 устанавливается местонахождение 13-летней Аллы Вдовиченко, которая 14 февраля ушла из дома и до сих пор не вернулась.

Приметы: на вид 14-15лет, рост 150-155 см, худощавого телосложения, волосы длинные, темные.

Была одета: в куртку сиреневого цвета, серые джинсы и кроссовки.

Уважаемые граждане! Если вы располагаете любой информацией о месте нахождения девочки, просим сообщить в территориальный отдел полиции по телефону 0 (4877) 42 85 или на спецлинию «102».

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт