Архив за день: 20.02.2024

Мітрідат одеса будинок Бражинського ділянка Пастера 1

Будинок Боффо: компанія «Мітрідат Одеса» не продає старовинний будинок

ТОВ «Мітрідат Одеса» розіслала на адреси засобів масової інформації міста Одеси лист із спростуванням інформації, що була опублікована в новинах регіону 19 лютого.

Мова шла про оголошення щодо продажу одного з «будинків Боффо» — будинку Бражинського, збудованого в середині XIX століття.

Автор листа під заголовком «Вимога щодо спростування недостовірної інформації», яка представилася лише іменем Ольга, повідомила наступне.

Продається не житловий будинок, а земельна ділянка з розташованими там нежитловими приміщеннями. Ділянка має ту саму адресу — вул. Пастера, 1. Раніше їх використовували для виробництва, але вже довгий час господарська діяльність там не ведеться.

У разі відмови від публікації спростування інформації щодо продажу будинку Бражинського компанією «Мітрідат Одеса» авторка листа погрожує зверненням до суду.

При цьому офіційних заяв від ТОВ «Мітрідат Одеса» до ЗМІ не надходило.

Фото з відкритих джерел


ДОМ БОФФО: КОМПАНИЯ «МИТРИДАТ ОДЕССА» НЕ ПРОДАЕТ СТАРИННЫЙ ДОМ

ООО «Митридат Одесса» разослала в адрес средств массовой информации города Одессы письмо с опровержением информации, опубликованной в новостях региона 19 февраля.

Речь шла об объявлении о продаже одного из «домов Боффо» – дома Бражинского, построенного в середине XIX века.

Автор письма под заголовком «Требование по опровержению недостоверной информации», которое представилось только именем Ольга, сообщило следующее.

Продается не жилой дом, а земельный участок с расположенными там нежилыми помещениями. Участок имеет тот же адрес — ул. Пастера, 1. Раньше их использовали для производства, но долгое время хозяйственная деятельность там не ведется.

В случае отказа от публикации опровержения информации о продаже дома Бражинского компанией «Митридат Одесса» автор письма угрожает обращением в суд.

При этом официальных заявлений от ООО «Митридат Одесса» в СМИ не поступало.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Діти ухилянтів не зможуть вступати до ВНЗ: нардеп анонсував ряд правових обмежень

Дітям уклоністів можуть відмовити у вступі до ВНЗ. Таку пропозицію обговорюють у кулуарах парламенту, заявив нардеп від «Батьківщини», член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко.

У рамках законопроекту про посилення мобілізації депутати розглядають різні методи мотивації чоловіків воювати, зокрема обмеження в праві на освіту.

«Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не перебуваєш на військовому обліку, держава може відмовляти тобі в послугах. Наприклад: ти не будеш отримувати підтримку держави, твої діти не вступатимуть до ВНЗ або ти сам не вступатимеш до ВНЗ», — заявив Івченко.

За його словами, зараз мобілізація не може бути добровільною. А примус має відповідати нормам Конституції.

«Конституційно, коли ви маєте захищати свою державу, а ви не приходите в центри комплектування, не оновлюєте свої дані і не стаєте на військовий облік? Усі чоловіки в Ізраїлі перебувають на військовому обліку. І в нас теж усі мають стояти на обліку. Це не означає, що вони обов’язково будуть на нулі або на війні. Але на обліку ти повинен стояти. Держава має знати, розраховувати на тебе чи ні. Це звичайний процес», — вважає Івченко.

Як наголосив народний обранець, зараз мобілізація не може бути добровільною. А примус — це мова про норми, які мають відповідати Конституції. 

Цікаво те, що майже відразу нардепка Юлія Гришина, яка є представницею Комітету ВРУ з питань освіти, заявила, що особисто поспілкувалася з нардепом Вадимом Івченком після його скандального інтерв’ю, де пролунала заява про заборону для дітей ухилянтів на навчання у ВНЗ.

Тож, як запевняє представниця української освіти, — жодних норм про позбавлення дітей ухилянтів права на освіту немає.

«Наведені цитати — це його особисті міркування щодо того, як держава може реагувати на факт ухилення від мобілізації. Це просто уривок із дискусії, жодних подібних рішень не приймалося ні на рівні політичного керівництва, ні всередині профільного комітету. Така норма суперечила б і Конституції, і здоровому глузду» , — заявила Гришина.

* * * * *

ДЕТИ УКЛОНИСТОВ НЕ СМОГУТ ПОСТУПАТЬ В ВУЗЫ: НАРДЕП АНОНСИРОВАЛ РЯД ПРАВОВЫХ ОГРАНИЧЕНИЙ


Детям уклонистов могут отказать в поступлении в ВУЗы. Такое предложение обсуждают в кулуарах парламента, заявил нардеп от «Батькивщины», член комитета по вопросам нацбезопасности, обороны и разведки Вадим Ивченко.

В рамках законопроекта об усилении мобилизации депутаты рассматривают различные методы мотивации мужчин воевать, в частности ограничение в праве на образование.

«Политическое руководство предлагает: если ты не хочешь выполнять свой гражданский долг, защищать Родину и если не состоишь на воинском учете, государство может отказывать тебе в услугах. Например: ты не будешь получать поддержку государства, твои дети не будут поступать в ВУЗы или ты сам не будешь поступать в ВУЗы», — заявил Ивченко.

По его словам, сейчас мобилизация не может быть добровольной. А принуждение должно соответствовать нормам Конституции.

«Конституционно, когда вы должны защищать свое государство, а вы не приходите в центры комплектования, не обновляете свои данные и не становитесь на воинский учет? Все мужчины в Израиле находятся на воинском учете. И у нас тоже все должны стоять на учете. Это не значит, что они обязательно будут на нуле или на войне. Но на учете ты должен стоять. Государство должно знать, рассчитывать на тебя или нет. Это обычный процесс», — считает Ивченко.

Как отметил народный избранник, сейчас мобилизация не может быть добровольной. А принуждение — это речь о нормах, которые должны соответствовать Конституции.

Интересно то, что почти сразу нардеп Юлия Гришина, которая является представительницей Комитета ВРУ по вопросам образования, заявила, что лично пообщалась с нардепом Вадимом Ивченко после его скандального интервью, где прозвучало заявление о запрете для детей уклонистов на обучение в вузах.

Поэтому, как уверяет представитель украинского образования, — никаких норм о лишении детей уклонистов права на образование нет.

«Приведенные цитаты — это его личные соображения относительно того, как государство может реагировать на факт уклонения от мобилизации. Это просто отрывок из дискуссии, никаких подобных решений не принималось ни на уровне политического руководства, ни внутри профильного комитета. Такая норма противоречила бы и Конституции, и здравому смыслу», — заявила Гришина.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В частині Пересипського району Одеси буде припинено водопостачання

Увага, аварійне відключення води у частині Пересипського району міста Одеса 22 лютого 2024 року!

Філія «Інфоксводоканал» доводить до відома мешканців міста, керівників підприємств та організацій, що у зв’язку з необхідністю проведення ремонтних робіт на об’єктах водопроводу:

22 лютого 2024 року з 09:30 до 20:00

буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

-❇️ Генерала Бочарова, 6-28, 49а, пр. Добровольського, 149/3-149/4, Махачкалінська, 17, 18, Жоліо Кюрі, 32-36, с.Ілічанка.

Філія «Інфоксводоканал» приносить свої вибачення за тимчасові незручності.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово).


В ЧАСТИ ПЕРЕСЫПСКОГО РАЙОНА ОДЕССЫ БУДЕТ ПРЕКРАЩЕНО ВОДОСНАБЖЕНИЕ

Внимание, аварийное отключение воды в Пересипском районе города Одесса 22 февраля 2024 года!

Филиал «Инфоксводоканал» доводит до сведения жителей города, руководителей предприятий и организаций, что в связи с необходимостью проведения ремонтных работ на объектах водопровода:

22 февраля 2024 года с 09:30 до 20:00

будет прекращена подача воды потребителям следующих улиц города:

-❇️ Генерала Бочарова, 6-28, 49а, пр. Добровольского, 149/3-149/4, Махачкалинская, 17, 18, Жолио Кюри, 32-36, с.Иличанка.

Филиал «Инфоксводоканал» приносит свои извинения за временные неудобства.

Телефон для справок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (круглосуточно).

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Рівень формальдегіду на Одещині не перевищує норму

Cпеціалісти провели вимірювання атмосферного повітря на вміст формальдегіду в місті Одесі, Чорноморську, Южному, Болградському та Білгород-Дністровському районах.

Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Результати вимірювань відповідають гігієнічним нормам (від 0,0046мг/м.куб. до 0,012мг/м.куб.).

За даними моніторингу за минулий рік середній показник вмісту формальдегіду в досліджених 98 пробах складав від 0,01мг/м.куб. до 0.035 мг/м.куб., що також відповідає гігієнічним нормам.

Довідка ДО

Відповідно наказу МОЗ України від 14.01.2020 року, гігієнічна норма щодо вмісту формальдегіду в атмосферному повітрі (максимально-разова доза) складає — 0,035мг/м.куб.


УРОВЕНЬ ФОРМАЛЬДЕГИДА В ОДЕССКОЙ ОБЛАСТИ НЕ ПРЕВЫШАЕТ НОРМУ

Специалисты провели измерение атмосферного воздуха на содержание формальдегида в городе Одессе, Черноморске, Южном, Болградском и Белгород-Днестровском районах.

Об этом сообщили в Одесском областном центре контроля и профилактики заболеваний.

Результаты измерений соответствуют гигиеническим нормам (от 0,0046 мг/м.куб. до 0,012 мг/м.куб.).

По данным мониторинга за прошлый год, средний показатель содержания формальдегида в исследованных 98 пробах составлял от 0,01 мг/м.куб. до 0.035 мг/м.куб., что также соответствует гигиеническим нормам.

Справка ДО

Согласно приказу Минздрава Украины от 14.01.2020 года, гигиеническая норма содержания формальдегида в атмосферном воздухе (максимально-разовая доза) составляет — 0,035 мг/м.куб.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

ДТЕК «Одеські електромережі» частково припинили енергопостачання (адреси)

Причиною відключення світла частині споживачів міста Одеси сьогодні, 20 лютого 2024 року, є необхідність проведення ремонтно-облуговуючих робіт.

🔸Центральний РЕМ  

  • Бреуса, 
  • Композитора Бортнянського (Крісталевського), 1а, 3, 26,
  • Мальовнича (Скворцова) ,
  • пров. Фруктовий, 1,3,4,5,7,9, 
  • Зелена, 
  • Авіаційна,
  • Пілотний,
  • Скісна, 57, 55.   

Роботи заплановано до 19.00.

🔸Північний РЕМ

  • Пров. Людмили Гінзбург, 29-43,
  • пров. Оранжерейний,
  • Хуторська, 
  • Ак. Панкратової,
  • Хавкіна, 
  • пров. Цементний,
  • Котляревського, 
  • Кругова, 
  • Хавкіна,
  • вул. Геологічна, 9,9а,23а,
  • Степова,     
  • пров. Хуторський,
  • пров. Цементний, 6а,
  • пров. Шебелинський,
  • пров. 4-й Деревообробний, 5.   

Роботи до 20.00.


ДТЭК «ОДЕССКИЕ ЭЛЕКТРОСЕТИ» ЧАСТИЧНО ПРЕКРАТИЛИ ЭНЕРГОСНАБЖЕНИЕ (АДРЕСА)

Причиной отключения света части потребителей Одессы сегодня, 20 февраля 2024 года, является необходимость проведения ремонтно-обслуживающих работ.

🔸Центральный РЭС

  • Бреуса,
  • Композитора Бортнянского (Кристалевского), 1а, 3, 26,
  • Живописная (Скворцова) ,
  • пров. Фруктовый, 1,3,4,5,7,9,
  • Зеленая,
  • Авиационная,
  • Пилотный,
  • Косвенная, 57, 55.

Работы запланированы до 19.00.

🔸Северный РЭС

  • Пер. Людмилы Гинзбург, 29-43,
  • пров. Оранжерейный,
  • Хуторская,
  • Ак. Панкратовой,
  • Ховкина,
  • пер. Цементный,
  • Котляревского,
  • Кругово,
  • Ховкина,
  • ул. Геологическая, 9,9а,23а,
  • Степная,
  • пер. Хуторской,
  • пер. Цементный, 6а,
  • пер. Шебелинский,
  • пер. 4-й Деревообрабатывающий, 5.

Работы до 20:00.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Кацуба запропонував бізнесу і державі “почати все з чистого аркушу”

Щоб подолати постійні суперечки між державою — особливо правоохоронними органами — і бізнесом, необхідно довести до кінця інституційні реформи, в першу чергу судову, а також “перегорнути сторінку” по господарським суперечкам 10-20 річної давнини.

Про це у своєму блозі написав підприємець і експерт у сфері енергетики Олександр Кацуба.

Експерт вважає, що тільки поєднання реформ і “економічної амністії” дозволить перезавантажити економіку. Перший елемент — це, в першу чергу, про судову реформу, пише Кацуба. Бо без суду будь-яка якісно прописана процедура завжди буде знаходитися під ризиком атаки недоброчесних конкурентів чи недоброчесних правоохоронців.

Другий елемент — амністія для всієї економічної й майнової діяльності громадян України в попередні десятиліття. Розібратися у сотнях тисяч актів на виділення землі, у десятках тисяч дозволів та рішень органів місцевого самоврядування, вирішити усі суперечки та при цьому не зламати те, що працює, — неможливо. Тому будь-які спроби розібратися у минулому приречені на вибірковість, звинувачення у політизації чи інших формах дискримінації.

“Я переконаний, що якщо провести амністію господарських (і майнових, і податкових, і усіх інших) порушень, а також зафіксувати права власності станом на 2022 рік (крім російського бізнесу) як недоторкані, ми зможемо поступово вийти на новий формат відносин держави (правоохоронців і судів) з бізнесом”, — резюмує Кацуба.

На фото: Олександр Кацуба — український підприємець, експерт у сфері енергетики, власник компанії АЛЬФА ГАЗ.


КАЦУБА ПРЕДЛОЖИЛ БИЗНЕСУ И ГОСУДАРСТВУ “НАЧАТЬ ВСЕ С ЧИСТОГО ЛИСТА”

Чтобы преодолеть постоянные споры между государством — особенно правоохранительными органами — и бизнесом, необходимо довести до конца институциональные реформы, в первую очередь судебную, а также перевернуть страницу по хозяйственным спорам 10-20 летней давности.

Об этом в своем блоге написал предприниматель и эксперт в области энергетики Александр Кацуба.

Эксперт считает, что только сочетание реформ и экономической амнистии позволит перезагрузить экономику. Первый элемент – это, в первую очередь, о судебной реформе, пишет Кацуба. Потому что без суда любая качественно прописанная процедура всегда будет находиться под риском атаки недобродетельных конкурентов или недоброжелателей.

Второй элемент – амнистия для всей экономической и имущественной деятельности граждан Украины в предыдущие десятилетия. Разобраться в сотнях тысяч актов на выделение земли, в десятках тысяч разрешений и решений органов местного самоуправления, разрешить все споры и при этом не сломать то, что работает, невозможно. Поэтому любые попытки разобраться в прошлом обречены на избирательность, обвинение в политизации или в других формах дискриминации.

“Я убежден, что если провести амнистию хозяйственных (и имущественных, и налоговых, и всех прочих) нарушений, а также зафиксировать права собственности по состоянию на 2022 год (кроме российского бизнеса) как неприкосновенные, мы сможем постепенно выйти на новый формат отношений государства (стражей порядка) и судов) с бизнесом», — резюмирует Кацуба.

На фото: Александр Кацуба – украинский предприниматель, эксперт в сфере энергетики, владелец компании АЛЬФА ГАЗ.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт