Архив за день: 04.04.2024

Одеса, відключення води, 5 квітня

Аварійне відключення води в Одесі 5 квітня

Філія «Інфоксводоканал» доводить до відома, що у зв’язку з необхідністю проведення аварійних ремонтних робіт на об’єктах водопроводу:

5 квітня 2024 року з 9:30 до 20:00

буде припинено подачу води споживачам наступних вулиць міста:

Інглезі, 2-14, Космонавтів, 38-70, Генерала Петрова, 17-27/6.

Філія «Інфоксводоканал» приносить свої вибачення за тимчасові незручності.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово)


Аварийное отключение воды в Одессе 5 апреля

Филиал «Инфоксводоканал» сообщает, что в связи с необходимостью проведения аварийных ремонтных работ на объектах водопровода:

5 апреля 2024 года с 9:30 до 20:00

будет прекращена подача воды потребителям следующих улиц города:

Инглеге, 2-14, Космонавтов, 38-70, Генерала Петрова, 17-27/6.

Филиал «Инфоксводоканал» приносит свои извинения за временные неудобства.

Телефон для справок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (круглосуточно)

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В цю п’ятницю і суботу в ботсаду очікують на помічників (відео)

«Ми не впораємось самі», — ботанічному саду ОНУ ім. І.І. Мечникова потрібна допомога. Там попередньо оцінили наслідки шкоди, завданої ворогом під час обстрілу 25 березня.

Як розповіла директор установи Людмила Левчук, йдеться про суми, які для саду є просто непідйомними.

Тому адміністрація звертатиметься по допомогу до всіх.

За словами директора, минулої п’ятниці і суботи в ботсад прийшли мешканці місті, щоб допомогти прибрати скло від розбитих теплиць.

Навіть попри перенесення дат «суботників», до установи завітали понад 140 небайдужих одеситів.

В найближчі п’ятницю і суботу, 5-6 квітня, з 10:00 до 15:00 в ботсаду також очікують на помічників.

З собою варто взяти тільки робочі рукавички (бажано для себе і того, хто буде працювати поруч).


В эту пятницу и субботу в ботсаду ожидают помощников (видео)

«Мы не справимся сами», – ботаническому саду ОНУ им. И.И. Мечникову нужна помощь. Там предварительно оценили последствия ущерба, нанесенного врагом при обстреле 25 марта.

Как рассказала директор учреждения Людмила Левчук, речь идет о суммах, которые для сада просто неподъемны.

Поэтому администрация будет обращаться за помощью ко всем.

По словам директора, в прошлую пятницу и субботу в ботсад пришли жители города, чтобы помочь убрать стекло от разбитых теплиц.

Даже несмотря на перенос дат «субботников», в учреждение пришли более 140 неравнодушных одесситов.

В ближайшие пятницу и субботу, 5-6 апреля, с 10:00 до 15:00 в ботсаду также ожидают помощников.

С собой следует взять только рабочие перчатки (желательно для себя и того, кто будет работать рядом).

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Візит Віце-прем’єр-міністра з відновлення України на проспект Добровольского(фото)

Зараз в Одесі з офіційним візитом перебуває Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

В рамках програми візиту Віце-прем’єр-міністр виїхав на проспект Добровольського, де триває розбор конструкцій знищених російським дроном квартир. Також міністерська делегація поспілкувалася з мешканцями цього будинку, які втратили свої квартири.

«Отримали зворотний зв’язок від людей. Наразі вже 12 власників мають підтвердження на компенсацію за знищене майно і незабаром оберуть собі нерухомість та зможуть переїхати у нове житло. Хотів би подякувати міській владі й військово-цивільній адміністрації, що ми швидко пройшли всі процедури»,-сказав Олександр Кубраков.

Своєю чергою міський голова Геннадій Труханов відзначив оперативне реагування  профільного Міністерства на прохання передивитися коефіцієнти виплат за знищене майно, що дозволило в Пересипському районі привести компенсацію до ринкових цін. Також він доповів Віце-прем’єр-міністру щодо планів муніципалітету з відновлення пошкоджених та щодо знищених ворожими атаками будинків в Одесі.

________________________________________________________________________________________________________________

Визит Вице-премьер-министра по восстановлению Украины на проспект Добровольского

Сейчас в Одессе с официальным визитом находится Вице-премьер-министр по восстановлению Украины — Министр развития громад, территорий и инфраструктуры Украины Александр Кубраков.

В рамках программы визита Вице-премьер-министр выехал на проспект Добровольского, где продолжается разбор конструкций уничтоженных российским дроном квартир. Также министерская делегация пообщалась с жителями этого дома, которые потеряли свои квартиры.

«Получили обратную связь от людей. Сейчас уже 12 владельцев имеют подтверждение на компенсацию за уничтоженное имущество и вскоре выберут себе недвижимость и смогут переехать в новое жилье. Хотел бы поблагодарить городские власти и военно-гражданскую администрацию, что мы быстро прошли все процедуры»,— сказал Александр Кубраков.

В свою очередь городской голова Геннадий Труханов отметил оперативное реагирование профильного Министерства на просьбу пересмотреть коэффициенты выплат за уничтоженное имущество, что позволило в Пересипском районе привести компенсацию к рыночным ценам. Также он доложил Вице-премьер-министру о планах муниципалитета по восстановлению поврежденных и по уничтоженным вражескими атаками домам в Одессе.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Заарештували співробітника СБУ Артема Шила

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього позаштатного радника Офісу президента, працівника Служби безпеки України Артема Шила. НАБУ і САП підозрюють його в організації заволодіння 182 млн грн АТ «Укрзалізниця» при закупівлі кабелю та трансформаторів.

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Шила Артема Вікторовича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк дії ухвали в частині застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 днів, тобто до 31 травня 2024 року включно», – оголосила рішення суддя.

Довідка ДО

За версією слідства, Шило, посадовці АТ «Укрзалізниця» та інші співучасники забезпечили визначення приватної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Трансформатори закупили в Узбекистані і поставили до Болгарії, де їх уже купила приватна компанія, яка контролюється громадянином Білорусі, який часто відвідує росію.

Надалі ці трансформатори закупила УЗ за завищеною вартістю, що завдало компанії 94,8 млн грн збитків. Цими коштами заволоділа організована група і розпорядилася на власний розсуд.

Також Шилу повідомили про підозру в організації заволодіння коштами УЗ при закупівлі кабелів.

Суддя Сікора визначила Шилу альтернативний запобіжний захід у вигляді застави розміром 30 млн грн. У разі внесення коштів підозрюваний вийде з-під варти під наступні обов’язки: не відлучатися з міста Києва без дозволу; прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з працівниками і службовими особами СБУ; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які фактично займають АТ «Укрзалізниця», Міністерство інфраструктури, Кабінет міністрів, Офіс президента; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

________________________________________________________________________________________________________________

Арестовали сотрудника СБУ Артёма Шило

Высший антикоррупционный суд взял под стражу бывшего внештатного советника Офиса президента, сотрудника Службы безопасности Украины Артёма Шило. НАБУ и САП подозревают его в организации завладения 182 млн грн АО «Укрзализныця» при закупке кабеля и трансформаторов.

«Ходатайство детектива НАБУ о применении меры пресечения в виде содержания под стражей удовлетворить частично. Применить к подозреваемому Шило Артёму Викторовичу меру пресечения в виде содержания под стражей. Определить срок действия постановления в части применения меры пресечения в виде содержания под стражей 60 дней, то есть до 31 мая 2024 года включительно», — огласила решение судья.

Справка ДО

По версии следствия, Шило, должностные лица АО «Укрзализниця» и другие соучастники обеспечили определение частной компании поставщиком силовых трансформаторов по завышенной стоимости. Трансформаторы закупили в Узбекистане и поставили в Болгарию, где их уже купила частная компания, которая контролируется гражданином Беларуси, который часто посещает Россию.

В дальнейшем эти трансформаторы закупила УЗ по завышенной стоимости, что нанесло компании 94,8 млн грн убытков. Этими средствами завладела организованная группа и распорядилась по своему усмотрению.

Также Шило сообщили о подозрении в организации завладения средствами УЗ при закупке кабелей.

Судья Сикора определила Шило альтернативную меру пресечения в виде залога в размере 30 млн грн. В случае внесения средств подозреваемый выйдет из-под стражи под следующие обязанности: не отлучаться из города Киева без разрешения; прибывать по первому требованию; сообщать об изменении места жительства и/или работы; воздерживаться от общения с работниками и должностными лицами СБУ; воздерживаться от посещения любых помещений, принадлежащих или фактически занимающих АО «Укрзализниця», Министерство инфраструктуры, Кабинет министров, Офис президента; сдать на хранение загранпаспорта и носить электронный браслет.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі лікарі «швидкої» отримали майже 200 полегшених бронежилетів (відео)

Лікарі одеського Центру екстреної медицини отримали від ГО «Львівський оборонний кластер» 200 бронежилетів.

Про це повідомив Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області у фейсбуці.

«3 квітня 2024 року Одеський обласний Центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф отримав 200 бронежилетів першого класу від громадської організації «Львівський оборонний кластер», які вкрай необхідні нашим співробітникам», — йдеться у повідомленні.

За словами директорки Центру екстреної медицини Світлани Ізосімової, ці протиуламкові бронижелети будуть відправлені перш за все на ті станції, підстанції та пункти базувань, де найчастіше відбуваються надзвичайні ситуації в зав’язку з ворожими обстрілами Одеси та області.

Як розказав співзасновник ГО «Львівський оборонний кластер» Богдан Яринко, бронежилети виготовлені за кошти народу Латвії.

«Ми привезли спеціальні бронежилети першого класу для медиків. Перед Одесою ми забезпечили засобами захисту Харківщину та Донеччину. Вчора привезли бронежилети у Херсон. Жилети протиуламкові, а виходячи з останніх подій, які сталися в Одесі, ми вважаємо, що бронежилет повинен носити кожен медик та рятівник», — додав Яринко.


В Одессе врачи «скорой» получили почти 200 облегченных бронежилетов (видео)

Врачи одесского Центра экстренной медицины получили от ОО «Львовский оборонный кластер» 200 бронежилетов.

Об этом сообщил Центр экстренной медицинской помощи и медицины катастроф Одесской области в Фейсбуке.

«3 апреля 2024 года Одесский областной Центр экстренной медицинской помощи и медицины катастроф получил 200 бронежилетов первого класса от общественной организации «Львовский оборонный кластер», которые крайне необходимы нашим сотрудникам», — говорится в сообщении.

По словам директора Центра экстренной медицины Светланы Изосимовой, эти противообломочные бронижелеты будут отправлены прежде всего на те станции, подстанции и пункты базировок, где чаще всего происходят чрезвычайные ситуации в связи с вражескими обстрелами Одессы и области.

Как рассказал соучредитель ОО «Львовский оборонный кластер» Богдан Яринко, бронежилеты изготовлены за средства народа Латвии.

«Мы привезли специальные бронежилеты первого класса для медиков. Перед Одессой мы снабдили средствами защиты Харьковщину и Донетчину. Вчера привезли бронежилеты в Херсон. Жилеты противоломочные, а исходя из последних событий, которые произошли в Одессе, мы считаем, что бронежилет должен носить каждый медик и спасатель», — добавил Яринко.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Автобуси з Регенсбурга: Труханов звернувся до Кабміну(фото)

Мер Одеси Геннадій Труханов публічно звернувся до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, Асоціації міст України, Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України — внести зміни в законодавчі акти, які регулюють ввезення гуманітарної допомоги в Україну та її використання на період дії воєнного стану.

Геннадій Труханов зазначив, що українські міста з перших днів війни отримують з-за кордону гуманітарну допомогу у вигляді комфортних містких автобусів, пристосованих для перевезення маломобільних груп населення. Але через норми чинного законодавства здебільшого вони простоюють на комунальних підприємствах, адже не можуть використовуватися на міських маршрутах для перевезення людей.

Іншого способу, крім як гуманітарну допомогу, розмитнення автобусів нижче за екологічний стандарт Евро-5 з 2016 року в Україні не існує.

Автобуси були передані міжнародними партнерами для використання на маршрутах і мають працювати на людей. І особливо сьогодні, під час знеструмлення ворогом міст, коли електротранспорт не може бути виведений на маршрути.

«Наразі в Одесі з 650 маршрутних автобусів лише 8 мають екологічний параметр Євро-5. Інші — це наші звичні маршрутки. Які мають стандарт Євро-3 та нижче. Адже в той самий час закон не забороняє використання цих автобусів на маршрутах!»,-зауважив Геннадій Труханов

Для порівняння фахівці замірили рівень шкідливих викидів від автобуса Mercedes стандарту Евро-4, переданого Регенсбургом, та звичайної одеської маршрутки.

«Я прошу вирішити це питання якомога  скоріше, аби ми могли забезпечити міста автотранспортом та якісною послугою. Наше законодавство дійсно потребує цих змін під час воєнного стану. Бо змін потребують наші люди. Сподіваюсь на те, що мене, і нас усіх, буде почуто! «,-звернувся мер Одеси до народних депутатів та посадовців.

________________________________________________________________________________________________________________

Автобусы из Регенсбурга: Труханов обратился к Кабмину

Мэр Одессы Геннадий Труханов публично обратился к Верховной Раде Украины, Кабинету Министров, Ассоциации городов Украины, Конгрессу местных и региональных властей при Президенте Украины — внести изменения в законодательные акты, которые регулируют ввоз гуманитарной помощи в Украину и ее использование на период действия военного положения.

Геннадий Труханов отметил, что украинские города с первых дней войны получают из-за рубежа гуманитарную помощь в виде комфортных вместительных автобусов, приспособленных для перевозки маломобильных групп населения. Но из-за норм действующего законодательства в основном они простаивают на коммунальных предприятиях, ведь не могут использоваться на городских маршрутах для перевозки людей.

Другого способа, кроме как гуманитарную помощь, растаможки автобусов ниже экологического стандарта Евро-5 с 2016 года в Украине не существует.

Автобусы были переданы международными партнерами для использования на маршрутах и должны работать на людей. И особенно сегодня, во время обесточивания врагом городов, когда электротранспорт не может быть выведен на маршруты.

«Сейчас в Одессе из 650 маршрутных автобусов только 8 имеют экологический параметр Евро-5. Остальные — это наши привычные маршрутки. Которые имеют стандарт Евро-3 и ниже. Ведь в то же время закон не запрещает использование этих автобусов на маршрутах!»,-заметил Геннадий Труханов

Для сравнения специалисты замерили уровень вредных выбросов от автобуса Mercedes стандарта Евро-4, переданного Регенсбургом, и обычной одесской маршрутки.

«Я прошу решить этот вопрос как можно скорее, чтобы мы могли обеспечить города автотранспортом и качественной услугой. Наше законодательство действительно нуждается в этих изменениях во время военного положения. Потому что в изменениях нуждаются наши люди. Надеюсь на то, что меня, и нас всех, будет услышано!»,— обратился мэр Одессы к народным депутатам и чиновникам.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Одеситам нададуть компенсацію за 13 зруйнованих квартир

3 квітня 2024 року, відбулося позачергове засідання Виконавчого комітету Одеської міської ради.

Всі 16 проєктів — рішення Комісії з надання компенсацій за знищене майно. Тринадцять з них позитивні: 12 квартир на просп. Добровольського та одна на вул. Картамишевській.

«По ним всі документи відпрацьовані, є відповідні рішення комісії про надання компенсації»,-зазначив мер Одеси Геннадій Труханов.

Додатково міський голова повідомив щодо 6 з 18 квартир на просп. Добровольського, що залишилися, — тривають роботи, що потребують часу (ведеться переоформлення документів, вступ у спадок тощо).

Інші три рішення з порядку денного — про відмову у наданні компенсації. Це квартири по вул. Середній, проспекті Шевченка та проспекті Добровольського. 

«За двома адресами не правильно подані заяви —  об’єкти не є знищеним майном, а віднесені до пошкодженого. Також одна відмова пов’язана з відсутністю у власника українського громадянства»,-повідомив Геннадій Труханова.

За чинним законодавством  компенсація єВідновлення передбачена лише для громадян України. 

За результатами голосування в Дії будуть сформовані 13 житлових сертифікатів.

________________________________________________________________________________________________________________

Одесситам предоставят компенсацию за 13 разрушенных квартир

3 апреля 2024 года, состоялось внеочередное заседание Исполнительного комитета Одесского городского совета.

Все 16 проектов — решения Комиссии по предоставлению компенсаций за уничтоженное имущество. Тринадцать из них положительные: 12 квартир на просп. Добровольского и одна на ул. Картамышевской.

«По ним все документы отработаны, есть соответствующие решения комиссии о предоставлении компенсации»,-отметил мэр Одессы Геннадий Труханов.

Дополнительно городской голова сообщил по 6 из 18 оставшихся квартир на просп. Добровольского — продолжаются работы, требующие времени (ведется переоформление документов, вступление в наследство и т.д.).

Другие три решения из повестки дня — об отказе в предоставлении компенсации. Это квартиры по ул. Средней, проспекте Шевченко и проспекте Добровольского.

«По двум адресам неправильно поданы заявления — объекты не являются уничтоженным имуществом, а отнесены к поврежденному. Также один отказ связан с отсутствием у владельца украинского гражданства»,-сообщил Геннадий Труханова.

По действующему законодательству компенсация является Восстановление предусмотрена только для граждан Украины.

По результатам голосования в Дії будут сформированы 13 жилищных сертификатов.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Ситуація з пропуском чоловіків через транзитну зону у Паланці знову погіршується

Наразі потрапити до Бессарабії військовозобов’язаним практично неможливо без додаткових дозволів.

Але все ж таки проїхати через кордон можливо.

Про те, як такі випадки регламентуються законодавством, журналісти поговорили з одеським адвокатом Олексієм Шалару.

Перетин транзитного кордону — що каже законодавство

З середини лютого ДПСУ розпочала використовувати реєстр «Оберіг», щоб посилити протидію незаконному виїзду за кордон. Це рішення допомогло викрити підроблені документи про виїзд. Проте зараз досі зустрічаються випадки, коли чоловікам відмовляють у перетині кордону через брак документів у «Оберезі».

«Нещодавно я розмовляв з волонтером, який намагався виїхати через кордон Паланку. Він був виключений з обліку, мав усі відповідні документи. А на Паланці перевіряли через базу даних «Оберіг» і виявилося, що у ній чоловіка не виключили з обліку. Тому можуть бути такі випадки і людина може думати, що вона виключена, поїхати. А там на неї чекатиме сюрприз. Обовʼязково перед поїздкою треба перевірити усі документи», — сказав юрист Олексій Шалару.

Адвокат зазначає, що випадки відмови у перетині кордону виключеним з військового обліку чоловікам залишаються. Але обовʼязково треба просити її у письмовому вигляді з указанням причини цієї відмови. Після чого людина може оскаржити це рішення у суді. 

«У кожному ТЦК є цілодобовий черговий, у якого можна уточнити будь-який спірний момент. Якщо цей представник підтверджує факт виключення з обліку, а людину все одно не пропускають, я вважаю, що це незаконно. І письмову відмову треба оскаржувати в суді», — додає правозахисник. 

Документи для перетину кордону

Слід зазначити, що наразі у законодавстві не відбулося змін щодо транзитного перетину кордону, зокрема це стосується пункту пропуску Маяки — Паланка — Удобне, який поєднує дві частини Одеського регіону. Для цього потрібен лише паспорт громадянина України. Проте Олексій Шалару наголошує, що прикордонники спираються на внутрішні документи, які надходять від керівництва, тому частину чоловіків призовного віку не пропускають через КПП. 

Які документи потрібні:

  • реєстрація за місцем проживання;
  • нотаріально завірене запрошення або виклик;
  • право на власність рухомим/нерухомим майном. 

«Щоразу придумується нова ситуація. Я вважаю, що це незаконно. Згідно з законодавством України, для транзитної зони необхідний лише паспорт громадянина України», — зазначає адвокат.

У разі відмови у перетині транзитного відрізка дороги необхідно звернутися на: 

  • гарячу лінію ДПСУ;
  • викликати поліцію; 
  • звернутися до правозахисника. 

У разі, якщо реакції не буде, можна звернутися за розголосом до засобів ЗМІ, каже Шалару. 

Нові правила

Наприкінці березня прикордонники Білгород-Дністровського загону почали видавати дозволи на перетин кордону через Паланку.

Для того, щоб виїхати у транзитну зону, чоловік призовного віку повинен звернутися за цим документом до:
для подання звернень у письмовій формі (особисто або поштою): 67707, м. Білгород-Дністровський, вул. Військової слави, 14.
для звернень в електронній формі:
е-mail: bilgorod_dnistrovskiy_zagin@dpsu.gov.ua
для отримання додаткової інформації щодо отримання дозволів просимо звертатися за телефоном: (04849)-6-01-98.

Водночас цей дозвіл не потрібен людям, які постійно проживають на півдні регіону або займаються перевезеннями вантажу.


Ситуация с пропуском мужчин из-за транзитной зоны в Паланке снова ухудшается

Попасть в Бессарабию военнообязанным практически невозможно без дополнительных разрешений.

Но все же проехать через границу можно.

О том, как такие случаи регламентируются законодательством, журналисты побеседовали с одесским адвокатом Алексеем Шаларом.

Пересечение транзитной границы – что говорит законодательство

С середины февраля ГНСУ приступила к использованию реестра «Оберег», чтобы усилить противодействие незаконному выезду за границу. Это решение помогло разоблачить поддельные документы о выезде. Однако сейчас встречаются случаи, когда мужчинам отказывают в пересечении границы из-за нехватки документов в «Обереге».

«Недавно я разговаривал с волонтером, который пытался выехать через границу Паланку. Он был исключен из учета, имел все соответствующие документы. А на Паланке проверяли через базу данных «Оберег» и оказалось, что в ней мужчину не исключили из учета. Поэтому могут быть такие случаи и человек может думать, что он исключен, уехать. А там его будет ждать сюрприз. Обязательно перед поездкой нужно проверить все документы», — сказал юрист Алексей Шалару.

Адвокат отмечает, что случаи отказа в пересечении границы исключенным из военного учета мужчинам остаются. Но обязательно нужно просить его в письменном виде с указанием причины этого отказа. После чего человек может оспорить это решение в суде.

«В каждом ТЦК есть круглосуточный дежурный, у которого можно уточнить любой спорный момент. Если этот представитель подтверждает факт исключения из учета, а человека все равно не пропускают, я считаю, что это незаконно. И письменный отказ нужно обжаловать в суде», – добавляет правозащитник.

Документы для пересечения границы

Следует отметить, что в настоящее время в законодательстве не произошло изменений относительно транзитного пересечения границы, в частности, это касается пункта пропуска Маяки — Паланка — Удобное, объединяющего две части Одесского региона. Для этого требуется только паспорт гражданина Украины. Однако Алексей Шалару отмечает, что пограничники опираются на внутренние документы, поступающие от руководства, поэтому часть мужчин призывного возраста не пропускают через КПП.

Какие документы нужны:

  • регистрация по месту жительства;
  • нотариально заверенное приглашение или вызов;
  • право на собственность движимым/недвижимым имуществом.

«Каждый раз придумывается новая ситуация. Я считаю, что это незаконно. Согласно законодательству Украины, для транзитной зоны необходим только паспорт гражданина Украины», — отмечает адвокат.

В случае отказа в пересечении транзитного отрезка дороги следует обратиться на:

  • горячую линию ГНСУ;
  • вызвать полицию;
  • обратиться к правозащитнику.

В случае если реакции не будет, можно обратиться за оглаской к средствам СМИ, говорит Шалару.

Новые правила

В конце марта пограничники Белгород-Днестровского отряда начали выдавать разрешения на пересечение границы через Паланку.

Для того чтобы выехать в транзитную зону, мужчина призывного возраста должен обратиться за этим документом в:
для подачи обращений в письменной форме (лично или по почте): 67707, г. Белгород-Днестровский, ул. Военная слава, 14.
для обращений в электронной форме:
е-mail: bilgorod_dnistrovskiy_zagin@dpsu.gov.ua
для получения дополнительной информации по получению разрешений просим обращаться по телефону: (04849)-6-01-98.

В то же время это разрешение не нужно людям, постоянно проживающим на юге региона или занимающихся перевозками груза.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Сьогодні деякі одесити залишаться без світла (адреси)

У четвер, 4 квітня 2024 року, у зв’язку з плановими роботами енергетиків, деякі одесити залишилися без світла. ДТЕК “Одеські електромережі” повідомляє адреси та тривалість ремонтних робіт.

Центральний РЕМ:

 
Жуковського, 2, 4, 5, Буніна, 1, 3, 4, 8,  Карантинна, 2,17,  Єврейська, 2, 2а, 4, 4а, Канатна, 26а,28, узвіз Деволанівський, 17.
Роботи до 19:00

Південний РЕМ:


М. Малиновського, 35, 47а, 37, 41,
1-а лінія Вільямса, 43, Євгена Чикаленка (Ак. Вільямса), 17, 17а, 17б, 17в, 31, Дача Ковалевського,  98, 102а, 108,  Дениса Максишка (Марії Демченко) , Садовського, Саксаганського, Марії Демченко 5-а Лінія, 30, 38, пров. Водний,  Березанська, 3/корп.12, пров 1-й, 2-й, 3-й Амундсена, 
Роботи до 17:00

Північний РЕМ: 


Нежданової, 73,  Професора Коровицького, пров. Крижанівський,  Павлодарського,  Хавкіна, пров. Шахтинський, 1-7, 9, пров. Шебелинський,  Авангардна,  Бадаєва,  Літня,  Обривиста, 1-а Пересипська,  Павлодарського, пров. 1-й Пересипський, пров. Сумський, Агрономічна,  Ананьївська,  пров. Москеті, пров. Ковиловий,  Листяна,  Металістів,  Мирна,  Біляївська, Савранська,  Тарутинська,  Г. Гудовича,  Нікітіна,  Дорожня,  Озерна, вул. Осіння, Світла,  Сергія Ядова,  Українська, пров. Пролетарський,  Дорожня.
Роботи до 19:00 


Сегодня некоторые одесситы останутся без света (адреса)

В четверг, 4 апреля 2024 года, в связи с плановыми работами энергетиков, некоторые одесситы остались без света. ДТЭК «Одесские электросети» сообщает адрес и продолжительность ремонтных работ.

Центральный РЭС:

Жуковского, 2, 4, 5, Бунина, 1, 3, 4, 8, Карантинная, 2,17, Еврейская, 2, 2а, 4, 4а, Канатная, 26а,28, спуск Деволановский, 17.
Работы до 19:00

Южный РЭС:

М. Малиновского, 35, 47а, 37, 41,
1-я линия Вильямса, 43, Евгения Чикаленко (Ак. Уильямса), 17, 17а, 17б, 17в, 31, Дача Ковалевского, 98, 102а, 108, Дениса Максишко (Марии Демченко), Садовского, а Линия, 30, 38, пер. Водный, Березанская, 3/корп.12, пер 1-й, 2-й, 3-й Амундсена,
Работы до 17:00

Северный РЭС:

Неждановой, 73, Профессора Коровицкого, пер. Крыжановский, Павлодарского, Хавкина, пер. Шахтинский, 1-7, 9 пер. Шебелинский, Авангардная, Бадаева, Летняя, Обрывистая, 1-я Пересыпская, Павлодарского, пер. 1-й Пересыпский, пер. Сумский, Агрономическая, Ананьевская, пер. Москет, пер. Ковиловой, Листяная, Металлистов, Мирная, Беляевская, Савранская, Тарутинская, Г. Гудовича, Никитина, Дорожная, Озерная, ул. Осенняя, Света, Сергея Ядова, Украинская, пер. Пролетарский, Дорожная.
Работы до 19:00

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт