Архив за день: 26.09.2022

Троллейбус

В Одесі змінять маршрут руху низки тролейбусів

В Одесі тимчасово змінять маршрут руху тролейбусів №№ 7, 9, 10.

Про це інформує КП «Одесміськелектротранс».

З 26 вересня з технічних причин роботу низки тролейбусних маршрутів буде організовано наступним чином:

  • маршрут №7 функціонуватиме між вул. Архітекторською та площею Десятого квітня, а також між вул. Новосельського та Привокзальною площею;
  • маршрут №10 стартуватиме від вул. Інглезі, проходитиме вул. Космонавтів, Адміральським проспектом, вул. Сегедською, просп. Гагаріна, просп. Шевченка до площі Десятого квітня, вул. Черняховського і далі Адміральським просп. до вул. Інглезі.

Маршрут №9 функціонує між вул. Рішельєвською та Привокзальною площею.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Одеська ОВА готує інструкції щодо перетину кордону моряками

Найближчим часом директор Департаменту морегосподарського комплексу, транспортної інфраструктури та зв’язку Одеської ОВА на офіційній сторінці у фейсбуці Одеської обласної державної адміністрації надасть додаткові роз’яснення щодо процедури, порядку і строків отримання необхідних дозволів для перетину державного кордону моряками.

Про це повідомили в Одеській військовій адміністрації.

Сьогодні начальник Одеської ОВА Максим Марченко провів нараду на якій обговорено проблемні питання практичної реалізації процедури виїзду моряків на роботу. Зокрема заслухали доповіді керівництва Чорноморського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства, Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України і Професійної спілки робітників морського транспорту України.

«Підтвердження від Адміністрації судноплавства, які є необхідними для виїзду моряків на роботу, вже отримали 1800 осіб. Але військово-облікові документи, порядок та методика, з відповідними відмітками районних та міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і досі не затверджені. Що власне і гальмує процес перетину державного кордону та виїзд моряків на роботу на суднах у складі екіпажів суден», – повідомив на нараді Начальник Чорноморського міжрегіонального управління Адміністрації судноплавства Олександр Заборський.

За підсумками наради обласна військова адміністрація готує звернення до Генерального штабу Збройних сил України щодо термінової необхідності затвердження Порядку видачі морякам дозволу на виїзд з місця проживання, який має видати відповідний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, з урахуванням зауважень, які були озвучені під час наради.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Міжнародний перевізник із Одеси повернув незадоволеній пасажирці 5500 грн за квиток

Перевізник на міжнародному маршруті «Одеса-Афіни» повернув жінці 5 500 грн за придбаний квиток у зв’язку з неналежним наданням суб’єктом господарювання послуг пасажирського автомобільного транспорту.

Про це повідомили у ГУ Держспоживслужби в Одеській області.

Жінка придбала квиток для проїзду з міста Одеси до столиці Греції Афін, однак у день від’їзду, прибувши на автостанцію, з якої мав відправитись транспортний засіб за заявленим маршрутом, споживачка зіткнулася з невідповідністю зазначеного транспортного засобу класу комфортності, раніше заявленого перевізником. Заявниця звернулася до перевізника з вимогою про відшкодування грошових коштів у розмірі 5 500 грн за придбаний нею квиток для проїзду з Одеси до Афін у зв’язку з неналежним наданням суб’єктом господарювання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Проте перевізником було відмовлено у задоволенні вимог споживачки.

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Одеській області, у серпні поточного року до надійшло звернення від споживачки щодо неналежного надання послуг пасажирського автомобільного транспорту одним із перевізників Одеської області на міжнародному маршруті «Одеса-Афіни».

За результатами проведеної роботи наразі перевізником відшкодовано споживачці грошові кошти у розмірі 5 500 грн за неналежне надання послуг пасажирського автомобільного автотранспорту на міжнародному маршруті «Одеса-Афіни». Про даний факт споживачка особисто повідомила Головне управління.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Населення Одеси поповнили 78 хлопчиків та 78 дівчаток

Минулого тижня у міських пологових будинках Одеси з’явилися на світ 156 маленьких українців, серед яких три пари близнюків.

Минулого тижня кількість новонароджених хлопчиків та дівчаток була однаковою – на світ з’явилися 78 маленьких одеситів та 78 юних одеситок.

Найбільше пологів минулого тижня прийняли медики міського пологового будинку №7, де побачили світ 46 малюків.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Ефективна робота зернового коридору під загрозою: в Одесі ініціювали зустрічі з бізнесом

Для забезпечення ефективної роботи зернового коридору спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області у найкоротший термін ініціюють проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед представників бізнесу.

Мова йде про проведення якісної та добросовісної фумігації вітчизняного збіжжя, що експортується з одеських портів.

«Користуючись непростим становищем, певні санітарно-профілактичні компанії, які надають послуги зі знезараження, неправомірно піднімають ціни. Інші «ділки» продають на ринку підроблені фітосертифікати, після чого Україна отримує нотифікації від інших країн на неякісну продукцію. Все це, а також низка інших чинників, ставлять під загрозу безперебійний експорт сільськогосподарської продукції рослинного походження морськими шляхами з торговельних портів Одещини», — повідомили у регіональній Держспоживслужбі.

Аби вирішити спірні питання, які пов’язані, зокрема з необхідністю пришвидшення проходження вантажів «морським зерновим коридором», боротьбою з неправомірною діяльністю сторін та оптимізації проведення необхідних фітосанітарних процедур зі знезараження вантажів (фумігації), спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області у найкоротший термін ініціюють проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Україні скоротили фінансування пенсій

Пенсійний фонд України (ПФУ) направив на пенсійні виплати у вересні 49,5 млрд грн, що на 1,9 млрд грн менше, ніж загальна сума у серпні (51,4 млрд грн). Фінансування пенсій завершилося 24 вересня.

Про це повідомляє прес-центр ПФУ.

Державна «Укрпошта» отримала 9,4 млрд грн на виплату пенсій. Це на 1 млрд грн менше, ніж на місяць раніше.

Пенсіонерам вже доставлено 87,3% коштів. Зазначимо, минулого місяця рівень доставки становив менше 81% через тимчасову окупацію деяких регіонів або ведення бойових дій.

Уповноваженим банкам перерахували у вересні 40,1 млрд грн. Це на 900 млн грн менше по відношенню до серпня.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Центр адмінпослуг Одеси продовжує прийом документів на послугу «Вклеювання до паспорта фотокартки»

У підрозділах Центру надання адміністративних послуг Одеської міської ради триває прийом документів на послугу “Вклеювання до паспорта громадянина України (зразка 1994 року) фотокартки при досягненні 25- і 45-річного віку”.

Зробити це можна у територіальних підрозділах Центру за адресами:

  • вул. Косовська, 2Д;
  • проспект Добровольського, 106;
  • вул. Академіка Корольова, 9;
  • вул. Генерала Петрова, 22.

Графік прийому: понеділок-субота з 09:00 до 17:00; четвер — з 09:00 до 20:00.

Прийом на отримання послуги здійснюється за попереднім записом до електронної черги.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Вночі ворожі дрони вдарили по військовому об’єкту на Одещині, здетонували боєприпаси

Вночі, 26 вересня, російські війська атакували Одеську область дронами-камікадзе. Два дрони влучили в об’єкт військової інфраструктури, попередньо без потерпілих.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

«Один дрон знищений силами протиповітряної оборони. Два влучили в об’єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів, організовано евакуацію цивільного населення. Попередньо, постраждалих немає. Боротьба з вогнем та рятувальна операція триває», – повідомили в ОК.

Нагадаємо, 23 вересня Одесу вже атакували іранськими дронами-камікадзе з боку моря. Внаслідок цього загинула цивільна людина.

25 вересня атака повторилася. Крім того, вдалося збити дрон-камікадзе Shahed-136, яким ворог намагався атакувати Миколаїв.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!