Архив за день: 27.09.2022

грошова допомога

Українцям на деокупованих територіях виплатять грошову допомогу

В Україні розпочалися виплати за життя в окупації. Нині на звільнених від російських загарбників територіях налічується приблизно 200 тисяч українців.

Суспільство Червоного Хреста України почало виплачувати одноразову фінансову допомогу українцям у звільнених від російських окупантів регіонах. Виплата здійснюватиметься у співпраці з «Укрпоштою».

Про це повідомляє пресслужба компанії.

На кого розрахована програма

Гроші отримають ті, хто проживали у містах і селах під російською окупацією і на момент звільнення таких територій фактично там проживали. Громади цих населених пунктів сформують відповідні списки людей та відомості. Згідно з цими документами, виїзні бригади «Укрпошти» протягом наступних двох місяців видаватимуть грошову допомогу. Перш за все планується охопити 20 тисяч жителів Харківської області.

Які виплати передбачені для українців

За умовами програми, на одну особу, враховуючи дітей, виплачуватимуть по 1200 грн. Перші виплати вже отримали 459 мешканців населених пунктів Липці та Руські Тишки на Харківщині.

Загалом зараз на деокупованих територіях налічується майже 200 тис. українців, які потребують грошової підтримки.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Воїни Одеської бригади повітряного командування “Південь” збили ворожий штурмовик Су-25

Сьогодні, 27 вересня, на Миколаївщині, близько 13.30 години, підрозділами зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування “Південь” збито ворожий штурмовик Су-25.

Про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

Крім того, як зазначають захисники, з початку поточної доби підрозділами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України знищено три БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Нагадаємо, ввечері, 26 вересня, ворог знов атакував Одеську область трьома іранськими дронами-камікадзе Shahed-136.  Усі ворожі літальні апарати збила українська система протиповітряної оборони.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

В Одесі правоохоронець зі спільниками викрали 200 тис доларів у чоловіка

Злочин вдалося попередити.

За процесуального керівництва прокурорів Приморської окружної прокуратури м. Одеси викрито та повідомлено про підозру правоохоронцю та двом його спільникам у скоєнні грабежу, вчиненому в особливо великих розмірах та в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 186 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Так, до правоохоронних органів надійшла інформація про те, що троє чоловіків планують напад на одесита, який найближчим часом отримає у банку велику суму коштів для придбання нерухомості.

Зловмисники, дочекавшись коли потерпілий зняв з рахунку 200 тис дол США, напали на нього у під’їзді будинку та побили. Забравши гроші, спільники спробували втекти з місця злочину на власному авто, проте були затримані правоохоронцями.

У ході обшуків за місцем мешкання фігурантів вилучили вогнепальну зброю та мобільні телефони.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Український бізнес зможе залучати мільярдні кредити від уряду США

Уряд США через свою Фінансову корпорацію розвитку (DFC) готовий кредитувати український бізнес у межах окремих проектів на суми від $1 млн до $1 млрд на кожен.

Про це повідомив заступник голови Мінекономіки Олександр Грибан.

За його словами, американська корпорація готова підтримувати Україну кількома різними фінансовими інструментами, зокрема прямим кредитуванням та покриттям кредитних ризиків.

При покритті кредитних ризиків кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, однак позичальник купує страховку в DFC. Таким чином, умови за кредитом стають більш вигідними – з нижчою ставкою, тривалішим терміном залучення грошей тощо.

Крім того, DFC має намір страхувати політичні ризики, в межах яких вони мають інструмент покриття й військових ризиків. Цей інструмент дуже схожий на страхування інвестицій, яке вже узгоджено з MIGA, але ціна буде залежати від конкретних умов бізнес-проекту.

«DFC готова видавати безкоштовні фінансові гранти тим компаніям, які визнають перспективними, але які ще не пройшли міжнародний фінансовий аудит. Тобто, українській компанії можна буде взяти цільовий грант на підготовку для проходження міжнародного фінансового аудиту та приведення корпоративної та операційної структури у відповідність до міжнародних вимог», – зазначив Грибан.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

СБУ викрила коригувальника вогню для ударів дронів-камікадзе в Одеській області

На Одещині співробітники Служби безпеки України викрили підозрюваного у зборі інформації для коригування вогню.

Як повідомляє прес-служба СБУ, житель Рені збирав інформацію про місцезнаходження підрозділів оборони Збройних Сил України, силових та правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки.

«Крім цього він встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання. У разі отримання розвідданих ворог планував використовувати їх для підготовки диверсій та здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами та дронами-камікадзе», – йдеться у повідомленні.

За повідомленням, він приховано спостерігав за об’єктами та маршрутами руху підрозділів ЗСУ та Національної гвардії.

«Отримані відомості передавав окупантам через анонімний Телеграм-канал у вигляді «фотозвіту» та міток на електронній карті з докладним описом «спостережень». Внаслідок спецоперації співробітники Служби безпеки затримали зловмисника під час спроби передачі закритих відомостей до РФ. У затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказом прихованого листування з російським куратором», – повідомили у СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за статтею про державну зраду в умовах воєнного стану.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Окупанти знову атакували Одесу дронами-камікадзе

Три дрони-камікадзе, які летіли у напрямку Одеської області, були збиті українською ППО в понеділок увечері, повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

«По Одещині ворог спрямував чергову атаку дронів-камікадзе. Усі три дрони-агресори знищені силами протиповітряної оборони», – йдеться в повідомленні.

Атака дронів розпочалася близько 21:10, тоді пролунав перший вибух. О 21:26 на Одещині оголосили повітряну тривогу. Після цього жителі Одеси та області чули ще декілька вибухів.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

По трасі Одеса-Київ ремонтуватимуть один з мостів

З автотраси вже прибирають штучні перешкоди для руху, встановлені на багатьох автомагістралях Одеської області.

Про це повідомила Служба автодоріг Одеської області, оприлюднивши декілька світлин процесу розчищення від бетонних споруд автотраси Одеса — Київ.

Перед цим «Укравтодор» ініціював обстеження та заходи щодо виконання демонтажних робіт на автомобільних дорогах Одеської області. Мова йде про прибирання хаотично розставлених перешкод, що ускладнюють рух автотранспорту.

Дані роботи виконуються за погодженням Одеської військової адміністрації та коменданта Одеської області.

Окрім того, з 27 вересня по 1 жовтня на мосту через Хаджибейський лиман по даній трасі будуть проводити ремонтні роботи, через що рух транспорту буде дещо ускладнено.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!