Архив за день: 16.02.2024

УДП, контейнерні перевозки, контакти, контейнерные перевозки, контакты,

Українське Дунайське пароплавство починає формувати контейнерні каравани

Вітчизняні експортери та перевізники знову стикаються із блокуванням пунктів пропуску на західному кордоні. Альтернативний логістичний маршрут з України в ЄС — річкові перевезення Дунаєм.

Національний перевізник — ПрАТ «Українське Дунайське Пароплавство» (УДП) вже готується до запуску баржевих контейнерних караванів на Середній та Верхній Дунай.
Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца.
Крім перевезення компанія забезпечує зберігання та перевалку в українських портах, організацію перевалки в портах вивантаження.

Держкомпанія вже почала консультації з перевізниками щодо залучення необхідної кількості контейнерів, необхідних для формування перших караванів.
Минулого року УДП реалізували масштабну ремонту програму – в експлуатації 25 одиниць самохідного флоту (20 в резерві) та понад 200 барж. Тож, ресурсів і можливостей, щоб перехопити потік контейнерів з автотранспорту, у компанії достатньо.


З огляду на велику кількість запитів від бізнесу УДП публікує прямі контакти, на які можна відправити заявку та отримати консультацію:
yurii.nikolaienko@udp.one; 38 (050) 419 09 80.

**

УКРАИНСКОЕ ДУНАЙСКОЕ ПАРОХОДСТВО НАЧИНАЕТ ФОРМИРОВАТЬ КОНТЕЙНЕРНЫЕ КАРАВАНЫ

Отечественные экспортеры и перевозчики снова сталкиваются с блокировкой пунктов пропуска на западной границе. Альтернативный логистический маршрут из Украины в ЕС — речные перевозки по Дунаю.

Национальный перевозчик – ЧАО «Украинское Дунайское Пароходство» (УДП) уже готовится к запуску баржевых контейнерных караванов на Средний и Верхний Дунай.
Пароходство предлагает доставку контейнеров в дунайские порты Болгарии, Сербии, Венгрии, Словакии, Австрии, Германии и румынского порта Констанца.
Помимо перевозки, компания обеспечивает хранение и перевалку в украинских портах, организацию перевалки в портах выгрузки.

Госкомпания уже начала консультации с перевозчиками по привлечению необходимого количества контейнеров, необходимых для формирования первых караванов.
В прошлом году УДП реализовали масштабный ремонт программы – в эксплуатации 25 единиц самоходного флота (20 в резерве) и более 200 барж. Так что ресурсов и возможностей, чтобы перехватить поток контейнеров по автотранспорту, у компании достаточно.

Учитывая большое количество запросов от бизнеса, УДП публикует прямые контакты, на которые можно отправить заявку и получить консультацию:
yurii.nikolaienko@udp.one; 38 (050) 419 09 80.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Овочі в Україні подорожчали на 17% — Держстат

За даними Держстату, інфляція на споживчому ринку в січні 2024 року порівняно із груднем 2023 року становила 0,4%, із січнем 2023 року — 4,7%.

Базова інфляція в січні 2024 року порівняно із груднем 2023 року становила 0,4%, із січнем 2023 року — 4,6%.

На споживчому ринку в січні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,1%. Найбільше (на 16,8%) подорожчали овочі. На 4,5–0,7% зросли ціни на фрукти, яловичину, молоко та молочні продукти, масло, рибу та продукти з риби, макаронні вироби. Водночас на 8,4% подешевшали яйця, на 3,6–0,6% знизилися ціни на свинину, цукор, продукти переробки зернових, соняшникову олію, м’ясо птиці, сало, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%.

Одяг і взуття подешевшали на 5,5%, зокрема, одяг — на 5,6%, взуття — на 5,5%. Ціни на транспорт знизилися на 1,5% в основному через здешевлення палива та мастил на 4,6%.

Водночас на 2,5% подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

Фактичні темпи зростання цін були нижчими за траєкторію прогнозу Національного банку, опублікованому в Інфляційному звіті за січень 2024 року.

За твердження спеціалістів НБУ, така динаміка зумовлювалася збільшенням пропозиції окремих продуктів харчування, вторинними ефектами від значних врожаїв, зниженням світових цін на нафту та подальшою дією мораторію на підвищення тарифів на послуги ЖКГ.

«Водночас сприятливі ефекти тимчасових чинників зниження інфляційного тиску поступово вичерпуються, а ризики посилення інфляційного тиску зберігаються, передусім через вплив війни», — коментує екс-міністр економіки України Богдан Данилишин.

**

ОВОЩИ В УКРАИНЕ ПОДОРОЖАЛИ НА 17% — ГОССТАТ

По данным Госстата, инфляция на потребительском рынке в январе 2024 года по сравнению с декабрем 2023 года составила 0,4%, с январем 2023 года — 4,7%.

Базовая инфляция в январе 2024 года по сравнению с декабрем 2023 г. составила 0,4%, с январем 2023 года — 4,6%.

На потребительском рынке в январе цены на продукты питания и безалкогольные напитки выросли на 1,1%. Больше всего (на 16,8%) подорожали овощи. На 4,5–0,7% выросли цены на фрукты, говядину, молоко и молочные продукты, масло, рыбу и рыбные продукты, макаронные изделия. В то же время, на 8,4% подешевели яйца, на 3,6–0,6% снизились цены на свинину, сахар, продукты переработки зерновых, подсолнечное масло, мясо птицы, сало, рис.

Цены на алкогольные напитки и табачные изделия повысились на 0,7%, что связано с удорожанием табачных изделий на 1,1%.

Одежда и обувь подешевели на 5,5%, в частности одежда — на 5,6%, обувь — на 5,5%. Цены на транспорт снизились на 1,5% в основном из-за удешевления топлива и смазочных масел на 4,6%.

В то же время, на 2,5% подорожал проезд в железнодорожном пассажирском транспорте.

Фактические темпы роста цен были ниже траектории прогноза Национального банка, опубликованном в Инфляционном отчете за январь 2024 года.

По утверждению специалистов НБУ, такая динамика была обусловлена увеличением предложения отдельных продуктов питания, вторичными эффектами от значительных урожаев, снижением мировых цен на нефть и последующим действием моратория на повышение тарифов на услуги ЖКХ.

«В то же время, благоприятные эффекты временных факторов снижения инфляционного давления постепенно исчерпываются, а риски усиления инфляционного давления сохраняются, прежде всего из-за влияния войны», — комментирует экс-министр экономики Украины Богдан Данилишин.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Одеса отримає два евакуатори від німецьких партнерів (відео)

Під час позачергового засідання Геннадій Труханов повідомив, що найближчим часом Одеса отримає два евакуатори.

«Хотів би вкотре подякувати нашим партнерам — Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), яке відгукнулося на наше прохання. І, нарешті, у нас будуть усі складові, щоби боротися з порушниками правил дорожнього руху», – зазначив Труханов.

Члени виконкому змінами до Статуту дозволили комунальній установі СМЕП здійснювати евакуацію транспортних засобів.

За регламентом, рішення виконкому буде винесено на чергову сесію 21 лютого.

Довідка ДО

Члени виконкому також підтримали проект рішення та рекомендували Одеській міськраді розширити паркувальний простір Одеси на 821 машиномісце.

Мерыя також призначила КП «Одестранспарксервіс» оператором паркувань на вул. Садовий, вул. Малої Арнаутської та вул. Великій Арнаутській.

Як зазначив Геннадій Труханов, це дозволить залучати до міського бюджету додатково близько 470 тис. грн щомісяця.

**

ОДЕССА ПОЛУЧИТ ДВА ЭВАКУАТОРА ОТ НЕМЕЦКИХ ПАРТНЕРОВ (ВИДЕО)

Во время внеочередного заседания Геннадий Труханов сообщил, что в ближайшее время Одесса получит два эвакуатора.

«Хотел бы еще раз поблагодарить наших партнеров — Немецкое общество международного сотрудничества (GIZ), которое откликнулось на нашу просьбу. И, наконец, у нас будут все составляющие, чтобы бороться с нарушителями ПДД», – отметил одесский городской голова.

Члены исполкома изменениями в Устав разрешили коммунальному учреждению СМЭП осуществлять эвакуацию транспортных средств.

По регламенту решение исполкома будет вынесено на очередную сессию 21 февраля.

Справка ДО

Члены исполкома также поддержали проект решения и рекомендовали Одесскому горсовету расширить парковочное пространство Одессы на 821 машиноместо.

Мэрия также назначила КП «Одестранспарксервис» оператором парковок на ул. Садовый, ул. Малой Арнаутской и ул. Большой Арнаутской.

Как отметил Геннадий Труханов, это позволит привлекать в городской бюджет дополнительно около 470 тыс. грн в месяц.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Скасовано тендер на ремонт ліцею в Дачному на Одещині

Тендер на ремонт ліцею в Дачному за майже 86 млн. грн скасували на вимогу прокуратури.

Як повідомляють в Одеській облпрокуратурі, торги провели із порушенням процедури закупівлі. Капремонт мали провести в Дачненському ліцеї №2, який постраждав 19 липня минулого року. У листопаді 2023 року Даченська сільрада розмістила тендер на проведення робіт зі стартовою ціною 85,8 млн. гривень.

За даними прокуратури, замовник ухвалив пропозицію учасника, чия тендерна документація мала порушення вимог законодавства.

«У договірній ціні необґрунтовано враховано завищені показники для визначення кошторисного прибутку та показники адміністративних витрат, а також безпідставно враховано витрати на відрядження, які не передбачені проектно-кошторисною та тендерною документацією», — йдеться в повідомленні.

Після втручання прокуратури Даченська сільрада відхилила пропозицію учасника. Згідно з Prozorro, у торгах брали участь три товариства — «Виробничо-будівельна фірма «Олександр», «Будівельна компанія «Затишний дім» та «КМР Україна».

Довідка ДО

19 липня 2022 року російські військові нанесли удар по Дачному, що на Одещині. Шість з семи випущених ракет влучили у село, постраждали цивільні об’єкти, з них – школа. Внаслідок обстрілу жодне вікно та двері у будівлі не вціліли, стіни пішли тріщинами, а стеля обвалилася. Постраждали три поверхи та 28 класних приміщень.

**

ОТМЕНЕН ТЕНДЕР НА РЕМОНТ ЛИЦЕЯ В ДАЧНОМ ОДЕССКОЙ ОБЛАСТИ

Тендер на ремонт лицея в Дачном почти за 86 млн. грн отменили по требованию прокуратуры.

Как сообщают в Одесской облпрокуратуре, торги были проведены с нарушением процедуры закупки. Капремонт должны были провести в Дачненском лицее №2, пострадавшем 19 июля прошлого года. В ноябре 2023 года Даченский сельсовет разместил тендер на проведение работ со стартовой ценой 85,8 млн. гривен.

По данным прокуратуры, заказчик принял предложение участника, чья тендерная документация имела нарушение требований законодательства.

«В договорной цене необоснованно учтены завышенные показатели для определения сметной прибыли и показатели административных расходов, а также безосновательно учтены командировочные расходы, которые не предусмотрены проектно-сметной и тендерной документацией», — говорится в сообщении.

После вмешательства прокуратуры Даченский сельсовет отклонил предложение участника. Согласно Prozorro, в торгах принимали участие три общества – «Производственно-строительная фирма «Александр», «Строительная компания «Уютный дом» и «КМР Украина».

Справка ДО

19 июля 2022 года российские военные нанесли удар по Дачному Одесской области. Шесть из семи выпущенных ракет попали в деревню, пострадали гражданские объекты, из них – школа. В результате обстрела ни одно окно и дверь в здании не уцелели, стены пошли трещинами, а потолок обвалился. Пострадали три этажа и 28 классных помещений.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі створять ще два сквери

Нові одеські сквери з’являться на Люстдорфській дорозі та Дачі Ковалевського.

Варто відзначити, що вже існуючим трьом скверам визначать межі. Ці питання  депутати Одеської міськради розглядатимуть на сесії 21 лютого.

Як зазначено в проєкті рішення, у першому випадку йдеться про невелику зелену територію поруч із будинком на Люстдорфській дорозі, 88Б (біля перехрестя з вулицею Героїв Крут).

На Дачі Ковалевського хочуть затвердити сквер у районі Першого провулка Амундсена і вулиці Вєтрова — у районі пляжу дитячого табору «Вікторія»».

Ще трьом скверам збираються визначити межі.

Це так званий Русланівський парк на проспекті Небесної Сотні, 57, на площі 0,43 гектара,   сквер на 9-й фонтану, в якому стоїть архітектурно-художня композиція «Викрадення Європи» (0,9 гектара), та сквер між Балківською і узвозом Степана Олійника (0,3 гектара).

**

В ОДЕССЕ СОЗДАДУТ ЕЩЕ ДВА СКВЕРА

Новые одесские скверы появятся на Люстдорфской дороге и Даче Ковалевском.

Следует отметить, что уже существующим трем скверам определят границы. Эти вопросы депутаты Одесского горсовета будут рассматривать на сессии 21 февраля.

Как говорится в проекте решения, в первом случае речь идет о небольшой зеленой территории рядом с домом на Люстдорфской дороге, 88Б (у перекрестка с улицей Героев Крут).

На Даче Ковалевского хотят утвердить сквер в районе Первого переулка Амундсена и улицы Ветрова – в районе пляжа детского лагеря «Виктория».

Еще трем скверам собираются определить пределы.

Это так называемый Руслановский парк на проспекте Небесной Сотни, 57, на площади 0,43 гектара, сквер на 9-й фонтане, в котором стоит архитектурно-художественная композиция «Угон Европы» (0,9 гектара), и сквер между Балковской и спуском Степана Олейника (0,3 гектара).

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Який бренд дисків вибрати для автомобіля: критерії

Колісні диски навряд чи можна назвати витратним матеріалом, адже, обираючи їх, водії розраховують на тривалу та безпроблемну службу. Це не тільки одна зі складових дизайну екстер’єру авто, а ще й дуже відповідальні деталі, від яких напряму залежить керованість машини, термін експлуатації вузлів ходової частини та навіть безпека руху.

Коли потрібно міняти диски на авто

Зазвичай всім необхідним характеристикам відповідають диски, якими машина комплектується на конвеєрі. Однак, у процесі експлуатації деколи виникають ситуації, коли диски потрібно змінити:

  • диск вийшов із ладу — отримав пошкодження, які неможливо виправити;
  • треба встановити гуму іншого діаметра;
  • встановлені на авто диски не відповідають заводським параметрам;
  • диски не влаштовують власника з естетичних міркувань.

Під час підбору колісних дисків, в першу чергу, треба враховувати рекомендації виробника автомобіля та чітко дотримуватися його приписам щодо параметрів. Також важливим питанням для власника авто є вибір виробника коліс. Продукція відомих брендів має низку переваг. Репутація світових лідерів галузі гарантує правильний склад матеріалу та ретельний контроль якості. Провідні компанії витрачають чимало грошей на проведення випробувань продукції і покращення виробництва та інновації.

Маловідомі виробники приваблюють покупців низькою ціною, що є немаловажливим фактором за невеликого бюджету. Але покупцеві варто пам’ятати, що дуже часто такі бренди заощаджують на речах, які безпосередньо впливають на ресурс деталі, тобто, на безпеку руху: склад сплавів, товщину диска, якість покриття. Тому під час купівлі продукції дешевих маловідомих брендів треба з’ясувати, чи має вона міжнародні сертифікати — TUV або SAE.

Найкращі бренди на українському ринку

Варто виділити 5 найкращих брендів, що заслужили на довіру покупців.

Alutec

Німецький виробник із найкращим поєднанням ціни та якості. У його арсеналі колеса на переважну більшість автомобілів, диски Alutec на будь-який смак — від утилітарних катків для «робочих конячок» до вишуканих дизайнерських моделей. Висока міцність і зносостійкість усіх моделей прекрасно підходить для українських доріг.

AEZ

Бренд, який належить концерну Alcar, теж із Німеччини. AEZ здебільшого спеціалізується на дисках для трьох німецьких преміальних брендів — Audi, BMW та Mercedes, але має пропозиції також і для інших марок авто. Вся продукція AEZ проходить численні випробування і без винятку протестована та сертифікована TÜV.

Dezent

Ще один із брендів Alcar. Як зазначає виробник, продукція Dezent орієнтована на покупців молодого віку, а також власників електромобілів — нового класу авто, що наразі стрімко розвивається. Тому у виробництві цих дисків робиться акцент на їх міцність і енергомісткість.

Dotz

Цей бренд також є маркою того ж самого концерну, він був інтегрований в ALCAR Group у 1999 році. Під цією назвою виробляються диски для високопродуктивних, тобто спортивних, автомобілів, а також диски для повнопривідних машин. DOTZ є популярним серед любителів вишуканих дисків і любителів кастомізації.

OZ Racing

Італійська компанія, котра, як свідчить її назва, має безпосередній стосунок до перегонів, а також розробляє диски для мотоциклів. Диски OZ не тільки мають відповідний дизайн, а також виробляються за технологіями та ноу-хау, отриманими з досвіду участі компанії у перегонах. Вся продукція OZ Racing виготовляється тільки на італійських заводах.