Архив за день: 21.03.2024

Сухий Лиман

Сухий лиман на Одещині здадуть в оренду на сім років

Перший в країні онлайн-аукціон на право оренди акваторії лиману відбувся 19 березня.

Згідно з розпорядженням №60-р, яке було оприлюднено Міністерством аграрної політики та продовольства, відбудеться аукціон для продажу прав на оренду водного простору лиману. Це дозволить підприємцям розгорнути активні дії у сфері морської аквакультури. Можливість переглянути інші пропозиції щодо оренди, є на електронному майданчику Е-Тендер, акредитованому в системі Prozorro.Продажі.

Довідка ДО

Повідомляється, що за підсумками торгів після укладення угоди до державного бюджету надходитимуть майже 9 тис. грн. на рік. Аукціон проходив за підвищенням ціни. Вартість оренди стартувала з понад 7 тисяч грн. на рік.

На торгах змагалися два учасники і хто став переможцем, не уточнюється, але зазначається, що він має 30 календарних днів після підписання протоколу, щоб укласти відповідний договір. Після цього він має у п’ятиденний строк сплатити вартість річної оренди водної ділянки, визначену за результатами онлайн-аукціону.

За словами заступника міністра агрополітики Віталія Головня, цей напрямок є перспективним для розвитку української економіки. Він підкреслив, що марикультура може забезпечити внутрішній ринок України високоякісними і доступними морепродуктами. Такий розвиток відкриває шлях до зміцнення економічного потенціалу країни.

Враховуючи досвід країн-лідерів у сфері аквакультури, як-от Норвегія та Чилі, український уряд ретельно підійшов до визначення умов для ведення бізнесу у Сухому лимані. Передбачається, що підприємці зможуть використовувати технологічні пристрої, такі як плавучі садки та колектори для молюсків для започаткування виробництва. Оренда акваторії буде укладена на термін у 7 років, що забезпечить стабільність та перспективу для розвитку марикультури. Торги будуть оголошені найближчим часом на E-Tender.

________________________________________________________________________________________________________________

Сухой лиман в Одесской области сдадут в аренду на семь лет

Первый в стране онлайн-аукцион на право аренды акватории лимана состоялся 19 марта.

Согласно распоряжению №60-р, которое было обнародовано Министерством аграрной политики и продовольствия, состоится аукцион для продажи прав на аренду водного пространства лимана. Это позволит предпринимателям развернуть активные действия в сфере морской аквакультуры. Возможность просмотреть другие предложения по аренде, есть на электронной площадке Е-Тендер, аккредитованном в системе Prozorro.Продажи.

Справка ДО

Сообщается, что по итогам торгов после заключения соглашения в государственный бюджет будут поступать почти 9 тыс. грн. в год. Аукцион проходил по повышению цены. Стоимость аренды стартовала с более 7 тысяч грн. в год.

На торгах соревновались два участника и кто стал победителем, не уточняется, но отмечается, что он имеет 30 календарных дней после подписания протокола, чтобы заключить соответствующий договор. После этого он должен в пятидневный срок оплатить стоимость годовой аренды водного участка, определенную по результатам онлайн-аукциона.

По словам заместителя министра агрополитики Виталия Головня, это направление является перспективным для развития украинской экономики. Он подчеркнул, что марикультура может обеспечить внутренний рынок Украины высококачественными и доступными морепродуктами. Такое развитие открывает путь к укреплению экономического потенциала страны.

Учитывая опыт стран-лидеров в сфере аквакультуры, таких как Норвегия и Чили, украинское правительство тщательно подошло к определению условий для ведения бизнеса в Сухом лимане. Предполагается, что предприниматели смогут использовать технологические устройства, такие как плавучие садки и коллекторы для моллюсков для начала производства. Аренда акватории будет заключена на срок в 7 лет, что обеспечит стабильность и перспективу для развития марикультуры. Торги будут объявлены в ближайшее время на E-Tender.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

На Одещині  перейменовано 11 населених пунктів

Зміну назв 20 березня підтримав комітет Верховної Ради з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Таке рішення підтримав Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, повідомив нардеп Роман Лозинський.

Загалом перейменують 11 населених пунктів в Одеській області.

Місто Южне зватиметься Порт-Анненталь — на честь німецької колонії.

Крім того, члени комітету без обговорення затвердили нові варіанти назв для сіл і селищ в нашому регіоні.

Одеський район:

  • село Надеждівка — Шампань.

Роздільнянський район:

  • село Першотравневе — Болгарка,
  • село Перше травня — Щасливе,
  • село Росіянівка — Козацьке.

Березівський район:

  • село Курисове — Покровське

Білгород-Дністровський район:

  • село Зоря — Камчик
  • село Миколаївка-Новоросійська — Байрамча.

Болградський район:

  • село Малоярославець І — Прикордонне,
  • село Роща — Новий Париж,
  • селище Тарутине — Бессарабське.

Варто зазначити, що в Одеській області раніше вже було село з назвою Париж.

Саме так з 1816 по 1946 рік іменувався нинішній Веселий Кут, що неподалік від Арцизу.

Довідка ДО

Раніше Національна комісія зі стандартів державної мови схвалила перелік населених пунктів, назви яких, зокрема, стосуються російської імперської політики, і надала рекомендації щодо приведення їх у відповідність до стандартів державної мови.

Під час обговорення питання щодо перейменування села Надеждівка розглядалося два варіанти назви – Надія та Шампань. Єдиної згоди щодо вибору назви шляхом голосування присутні не досягли, і було вирішено надати обґрунтування щодо обох назв, а вже Верховною Радою України буде остаточно прийнято рішення із врахуванням рекомендацій Національної комісії зі стандартів державної мови.

Крім того, місто Южне в Одеській області перейменували на Порт-Аненталь. 

Нова назва міста — Порт-Аненталь. Друга частина назви «Аненталь» —  перекладається як «Долина святої Анни», проте цей варіант був запропонований на честь поселення німецьких колоністів, яке знаходилося поряд із сучасним містом.


В Одесской области переименовано 11 населенных пунктов

Смену названий 20 марта поддержал комитет Верховной Рады по организации государственной власти, местного самоуправления, регионального развития и градостроительства.

Такое решение поддержал Комитет по вопросам организации государственной власти, местного самоуправления, регионального развития и градостроительства, сообщил нардеп Роман Лозинский.

В общей сложности переименуют 11 населенных пунктов в Одесской области.

Город Южный теперь называться Порт-Анненталь – в честь немецкой колонии.

Кроме того, члены комитета без обсуждения утвердили новые варианты названий для деревень и поселков в нашем регионе.

Одесский район:

  • село Надеждовка – Шампань.

Раздельнянский район:

  • село Первомайское — Болгарка,
  • село Первое мая — Счастливое,
  • село Россияновка – Казацкое.

Березовский район:

  • село Курисово — Покровское

Белгород-Днестровский район:

  • село Заря — Камчик
  • село Николаевка-Новороссийская – Байрамча.

Болградский район:

  • село Малоярославец I — Пограничное,
  • село Роща — Новый Париж,
  • поселок Тарутино — Бессарабское.

Стоит отметить, что в Одесской области раньше уже было село под названием Париж.

Именно так с 1816 по 1946 год именовался нынешний Веселый Кут, недалеко от Арциза.

Справка ДО

Ранее Национальная комиссия по стандартам государственного языка одобрила перечень населенных пунктов, названия которых, в частности, касаются российской имперской политики, и предоставила рекомендации по приведению их в соответствие со стандартами государственного языка.

Во время обсуждения вопроса о переименовании села Надеждовка рассматривалось два варианта названия – Надежда и Шампань. Единого согласия по выбору названия путем голосования присутствовали не достигли, и было решено предоставить обоснование обоих названий, а уже Верховной Радой Украины будет окончательно принято решение с учетом рекомендаций Национальной комиссии по стандартам государственного языка.

Кроме того, город Южный в Одесской области переименовали в Порт-Аненталь.

Новое название города — Порт-Аненталь. Вторая часть названия «Аненталь» — ¦переводится как «Долина святой Анны», однако этот вариант был предложен в честь поселения немецких колонистов, которое находилось рядом с современным городом.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

На Одещині провели в останню путь поліцейського Дмитра Абраменка (відео)

У селищі Авангард попрощались із заступником голови обласної поліції Дмитром Абраменком, який загинув внаслідок ракетного удару по Одесі 15 березня. Про це 20 березня повідомили в Авангардівській селищній раді.

Довідка ДО

Дмитро Абраменко з 1998 року присягнув на вірність народу, бувши курсантом Луганського інституту внутрішніх справ МВС України.

Його родина до 2014 року жила в Луганську, а коли місто окупували терористи, вимушена була змінити місце проживання. У 2018 році Дмитро приєднався до Національної поліції в Одеській області. У лютому 2023 року його призначили заступником начальника управління, начальником відділу тактико-спеціальної підготовки управління поліції особливого призначення (штурмовий полк «Цунамі») у бригаді Національної поліції України «Лють».

Коли російські війська 15 березня атакували Одесу ракетами, Дмитро був на місці першого влучання. 

«В нього було багато мрій і планів, які ми обов’язково маємо виконати. Ми всією громадою сьогодні розділяємо горе дружини, доньки та сина, які сьогодні залишилися без підтримки та опори з невимовним болем, який неможливо витримати», — йдеться у повідомленні від в Авангардівської селищної раді.

Дмитро Абраменко був вірний присязі 26 років.

________________________________________________________________________________________________________________

В Одесской области провели в последний путь полицейского Дмитрия Абраменко

В поселке Авангард попрощались с заместителем главы областной полиции Дмитрием Абраменко, который погиб в результате ракетного удара по Одессе 15 марта. Об этом 20 марта сообщили в Авангардовском поселковом совете.

Справка ДО

Дмитрий Абраменко с 1998 года присягнул на верность народу, будучи курсантом Луганского института внутренних дел МВД Украины.

Его семья до 2014 года жила в Луганске, а когда город оккупировали террористы, вынуждена была сменить место жительства. В 2018 году Дмитрий присоединился к Национальной полиции в Одесской области. В феврале 2023 года его назначили заместителем начальника управления, начальником отдела тактико-специальной подготовки управления полиции особого назначения (штурмовой полк «Цунами») в бригаде Национальной полиции Украины «Лють».

Когда российские войска 15 марта атаковали Одессу ракетами, Дмитрий был на месте первого попадания.

«У него было много мечт и планов, которые мы обязательно должны выполнить. Мы всей общиной сегодня разделяем горе жены, дочери и сына, которые сегодня остались без поддержки и опоры с неописуемой болью, которую невозможно выдержать», — говорится в сообщении от в Авангардовского поселкового совета.

Дмитрий Абраменко был верен присяге 26 лет.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Голова Одеської райради вийшов з СІЗО під заставу

Керівник Одеської районної ради Віталій Барвіненко постав перед судом у справі про незаконне отримання компенсації за житло. Розмір внесеної за нього застави склав 1 млн грн.

На вимогу суду, чиновник повинен прибувати до слідства на кожну вимогу, повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи, не відлучатися з Одеської області без дозволу, утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонний паспорт. Обмеження діють до 15 травня.

Довідка ДО

Правоохоронці стверджують, що підозрюваний, маючи власне житло в центрі Києва, отримав понад 613 тисяч гривень незаконної компенсації за користування готельним номером ДП Готельний комплекс «Київ» у період з вересня 2016 року по серпень 2019-го.

«Слідство вважає, що таким чином підозрюваний завдав тяжких наслідків інтересам юридичної особи публічного права — Управлінню справами Апарату Верховної Ради України», — заявили в НАБУ.
Чиновнику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою чи службовим становищем. Йому загрожує до шести років в’язниці.
Віталій Барвіненко був народним депутатом України VI-VIII скликань. Був членом фракції Партії регіонів і висувався в депутати від Батьківщини. З 2020-го Барвіненко — голова Одеської районної ради.


Глава Одесского райсовета вышел из СИЗО под залог

Руководитель Одесского районного совета Виталий Барвиненко предстал перед судом по делу о незаконном получении компенсации за жилье. Размер внесенного за него залога составил 1 млн грн.

По требованию суда, чиновник должен прибывать к следствию по каждому требованию, сообщать об изменении места своего проживания и места работы, не отлучаться из Одесской области без разрешения, воздерживаться от общения со свидетелями и сдать на хранение загранпаспорт. Ограничения действуют до 15 мая.

Справка ДО

Правоохранители утверждают, что подозреваемый, имея собственное жилье в центре Киева, получил более 613 тысяч гривен незаконной компенсации за пользование гостиничным номером ГП Гостиничный комплекс «Киев» в период с сентября 2016 по август 2019-го.

«Следствие считает, что таким образом подозреваемый нанес тяжелые последствия интересам юридического лица публичного права — Управлению делами Аппарата Верховной Рады Украины», — заявили в НАБУ.
Чиновнику сообщили о подозрении по ч. 2 ст. 364 Уголовного кодекса Украины – злоупотребление властью или служебным положением. Ему грозит до шести лет тюрьмы.
Виталий Барвиненко был народным депутатом Украины VI-VIII созывов. Являлся членом фракции Партии регионов и выдвигался в депутаты от Родины. С 2020-го Барвиненко – председатель Одесского районного совета.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

Українцям дали право на дострокову пенсію

Хто зможе піти на відпочинок раніше 60 років?

Мінімальний стаж для виходу на пенсію в Україні становить 15 років, але це якщо йти на відпочинок у 65-річному віці. Якщо ж особа хоче завершити роботу у 60 років, їй потрібен 31 рік стажу.

Тож, якщо особа не набрала 15 років стажу, вона може розраховувати на мінімальну пенсію, яка прив’язана до прожиткового мінімуму – 2 361 гривні. Проте отримувати їх вона почне не у 60, а 63 роки.

Довідка ДО

Які ж пенсії чекають на українців, що працювали неофіційно і не мають стажу ?

Якщо людина не напрацювала страховий стаж взагалі, вона отримуватиме допомогу, а не пенсію. Її розмір також дорівнює прожитковому мінімуму – 2 361 гривні, але платити її будуть лише після досягнення 65 років.

Варто зауважити, що підвищення таких виплат не буде суттєвим, тому навіть під час індексації розраховувати на велике зростання не варто.

Проте пенсіонери після досягнення певного віку починають отримувати надбавки до пенсії за віком.

________________________________________________________________________________________________________________

Украинцам дали право на досрочную пенсию

Кто сможет уйти на отдых раньше 60 лет?

Минимальный стаж для выхода на пенсию в Украине составляет 15 лет, но это если идти на отдых в 65-летнем возрасте. Если же человек хочет завершить работу в 60 лет, ему нужен 31 год стажа.

Поэтому, если человек не набрал 15 лет стажа, он может рассчитывать на минимальную пенсию, которая привязана к прожиточному минимуму — 2 361 гривны. Однако получать их он начнет не в 60, а 63 года.

Справка ДО

Какие же пенсии ждут украинцев, работавших неофициально и не имеющих стажа?

Если человек не наработал страховой стаж вообще, он будет получать пособие, а не пенсию. Ее размер также равен прожиточному минимуму — 2 361 гривны, но платить ее будут только после достижения 65 лет.

Стоит заметить, что повышение таких выплат не будет существенным, поэтому даже во время индексации рассчитывать на большой рост не стоит.

Однако пенсионеры по достижении определенного возраста начинают получать надбавки к пенсии по возрасту.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В Одесі реконструюють меморіальний парк

В Одеській мерії хочуть витратити понад 18 млн грн на додаткову реконструкцію меморіального парку на Канатній біля Одеської облради. Аукціон із вибору підрядника відбудеться 27 березня.

Проєкт меморіального парку «Сади пам’яті» був розроблений ще до початку повномасштабного вторгнення. У його центрі планували встановити меморіал з іменами 174 уродженців Одещини, які загинули на Донбасі.

Довідка ДО

Роботи стартували восени 2021 року і потихеньку тривали навіть під час війни. На парк уже витратили 46 мільйонів гривень, цього вистачило, щоб розбити клумби, прокласти нові алеї, встановити освітлення. Але це лише перша черга благоустрою згідно з проектом зразка 2021 року — загалом на нього планували витратити 190 млн грн.

Відтоді концепцію парку вирішили переосмислити, у 2023 році його перейменували на «Сквер Слави і Волі» та вирішили встановити Меморіал борців за Україну, який включатиме набагато довший список імен загиблих воїнів. Також додали водоспад сліз і дзвін пам’яті. На ці роботи і хочуть витратити 18 млн грн.

________________________________________________________________________________________________________________

В Одессе реконструируют мемориальный парк

В Одесской мэрии хотят потратить более 18 млн грн на дополнительную реконструкцию мемориального парка на Канатной возле Одесского облсовета. Аукцион по выбору подрядчика состоится 27 марта.

Проект мемориального парка “Сады памяти” был разработан еще до начала полномасштабного вторжения. В его центре планировали установить мемориал с именами 174 уроженцев Одессы, погибших на Донбассе.

Справка ДО

Работы стартовали осенью 2021 года и потихоньку продолжались даже во время войны. На парк уже потратили 46 миллионов гривен, этого хватило, чтобы разбить клумбы, проложить новые аллеи, установить освещение. Но это лишь первая очередь благоустройства согласно проекту образца 2021 года – всего на него планировали потратить 190 млн грн.

С тех пор концепцию парка решили переосмыслить, в 2023 его переименовали на “Сквер Славы и Воли” и решили установить Мемориал борцов за Украину, который будет включать гораздо более длинный список имен погибших воинов. Также добавили водопад слез и колокол памяти. На эти работы и хотят потратить 18 млн грн.

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

21 березня тисячі одеситів залишаться без світла: (адреси)

21 березня в частині Одеси не буде світла. Електропостачання буде відсутнє до кінця робочого дня. Про це повідомляють ДТЕК Одеські електромережі.  Відключення світла пов’язано із проведенням ремонтних робіт.

За інформацією ДТЕК, сьогодні о 07:27 сталося аварійне відключення обладнання на одній з високовольтних підстанцій Одеси. На якийсь час без світла залишилися клієнти Хаджибейського району (мікрорайон Черемушки).

Північний РЕМ: 

        
2а,3я,5а,6а,7а,8а Пересипська, 1-53, Балтська дор., 25-84, Метизна (1а лінія 8 березня),   Килимова (2а лінія 8 березня), 3а лінія 8 березня, 4а лінія 8 березня, Бондарна (5а лінія 8 березня), 1-109, Вікандера і Ларсена (Восьмого березня), 1-103, узвіз Восьмого березня, 4-11, Головна, 1-33, Закарпатська, 1-209, Кавказька, 1-41, Кар’єрна, 1-25, Лютнева, 1-59, Прокатна, 1-12, пров. 1,2й Лютневий, 1-7, пров. Баркасний, 1-4, Дзвінка, 1-32, пров. Навігаційний, 9-18, Технарський провулок (1й Восьмого березня), Арковий  провулок (2й Восьмого березня), Паркетний провулок (3й Восьмого березня), Корковий провулок (4й Восьмого березня), 5й провулок Восьмого березня, Анкерний провулок (6й Восьмого березня), 7й Восьмого березня, Меблевий провулок (8й Восьмого березня), 9й Восьмого березня, 1-47, пл. Мічурина, 2-29, пров. Асєєва, 1-57, пров. О.Андрійця, 1-7, пров. Неплія, 1-12, пров. Більшовицький, 3-10, В.Кирилова, 1-42, Флотська, 2-29, пров. 1,2,3,4й Флотський, 1-9, пров. Кисельова, 1-33, пров. Кавказький, 1-8, Горбиста, 1-15, Каришковського, 2-60,  пров. з 1 по 8й Балтський, 1-39, пров. В.Діхтієвського, 1-22, пров. Б.Кифоренка, 2-35, пров. О.Стороженка, 2-10, пров. О.Пресича, 2-26, Долинська, 13-33, Жевахова, 3-94, пров. Навігаційний, 1-19, Ринкова, 7, Мічуріна, 4а, пров. з 1 по 10 та 13й Чорноморський, Аграрна, 1-21, Посівна, 1-56, пров. В.Терещенка, 7-13, Локомотивна, 1-27.
Роботи до 18.00

Бочарова, 18-28, Ж.Кюрі, 26, Махачкалинська, 17, 18.
Роботи до 20.00

Південний РЕМ: 

         
Є.Чикаленко, 64-76, Ак.Глушко, 13-30, Ільфа і Петрова, 8-39, Корольова, 72-94, Люстдорфська дор., 55/6, 17-а лінія 6 ст. Люстдорфської дор., 35-50, Костанді, 162-203, Небесної Сотні, 77, 77а, Левітана, 141.
Роботи до 17.00

Амундсена, 20-85, Д.Ковалевського, 14-91, Магнітогорська, 1-28, Гумільова, 1-26, Худ.Федорова, 1-37,  пров. 1-й Колгоспний, 2,2а, пров. Маячний, 1/1, Панченка, 1-12, Рибальська Балка, 1г, 1д, Рульовий, 1-12, пров. 1-й Магнітогорський, 1-3, пров. Байдарочний, 3, пров. Якірний, 3,5, пров. Човновий, 1-15, Є.Чикаленка, 1-34, пров. Павлова, 1-7.
Роботи до 19.00


21 марта тысячи одесситов останутся без света: (адреса)

21 марта в части Одессы не будет света. Электроснабжение будет отсутствовать до конца рабочего дня. Об этом сообщают ДТЭК Одесские электросети. Отключение света связано с проведением ремонтных работ.

По информации ДТЭК сегодня в 07:27 произошло аварийное отключение оборудования на одной из высоковольтных подстанций Одессы. На время без света остались клиенты Хаджибейского района (микрорайон Черемушки).

Северный РЭС:

2а,3я,5а,6а,7а,8а Пересыпская, 1-53, Балтская дор., 25-84, Метизна (1а линия 8 марта), Коврова (2а линия 8 марта), 3а линия 8 марта, 4а линия 8 марта , Бондарная (5а линия 8 марта), 1-109, Викандера и Ларсена (Восьмого марта), 1-103, спуск Восьмого марта, 4-11, Главная, 1-33, Закарпатская, 1-209, Кавказская, 1-41 , Карьерная, 1-25, Февральская, 1-59, Прокатная, 1-12, пер. 1,2й Февральский, 1-7, пер. Баркасный, 1-4, Звонка, 1-32, пер. Навигационный, 9-18, Технарский переулок (1й Восьмого марта), Арковый переулок (2й Восьмого марта), Паркетный переулок (3й Восьмого марта), Корковый переулок (4й Восьмого марта), 5й переулок Восьмого марта, Анкерный переулок (6й Восьмого марта) , 7й Восьмого марта, Мебельный переулок (8й Восьмого марта), 9й Восьмого марта, 1-47, пл. Мичурина, 2-29, пер. Асеева, 1-57, пер. Андрейца, 1-7, пер. Неплия, 1-12, пер. Большевистский, 3-10, В. Кириллова, 1-42, Флотская, 2-29, пер. 1,2,3,4-й Флотский, 1-9, пер. Киселева, 1-33, пер. Кавказский, 1-8, Холмистая, 1-15, Карышковского, 2-60, пер. с 1 по 8й Балтский, 1-39, пер. В.Дихтиевского, 1-22, пер. Б.Кифоренко, 2-35, пер. О.Стороженко, 2-10, пер. А.Пресича, 2-26, Долинская, 13-33, Жевахова, 3-94, пер. Навигационный, 1-19, Рыночная, 7, Мичурина, 4а, пер. с 1 по 10 и 13 Черноморский, Аграрная, 1-21, Посевная, 1-56, пер. В.Терещенко, 7-13, Локомотивная, 1-27.
Работы до 18.00

Бочарова, 18-28, Ж.Кюри, 26, Махачкалинская, 17, 18.
Работы до 20.00

Южный РЭС:

Е.Чикаленко, 64-76, Ак.Глушко, 13-30, Ильфа и Петрова, 8-39, Королева, 72-94, Люстдорфская дор., 55/6, 17-я линия 6 ст. Люстдорфская взр., 35-50, Костанди, 162-203, Небесной Сотни, 77, 77а, Левитана, 141.
Работы до 17.00

Амундсена, 20-85, Д.Ковалевского, 14-91, Магнитогорская, 1-28, Гумилева, 1-26, Худ.Федорова, 1-37, пер. 1-й Колхозный, 2, 2а, пер. Маячный, 1/1, Панченко, 1-12, Рыболовная Балка, 1г, 1д, Рулевой, 1-12, пер. 1-й Магнитогорский, 1-3 пер. Байдарочный, 3 пер. Якорный, 3,5 пер. Лодочный, 1-15, Е. Чикаленко, 1-34, пер. Павлова, 1-7.
Работы до 19.00

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт

В двох районах Одеси тимчасово припинено водопостачання

В Київському та Хаджибейському районах міста Одеси повністю відключено воду, а в Приморському можливе зниження тиску.

Причиною стала аварія, що виникла на одній із високовольтних підстанцій.

За інформацією «Інфоксводоканалу», також знеструмлено деякі об’єкти компанії та наявні резервні вводи до них.

На жаль, через значну потужність насосної станції використання джерел автономного енергоживлення не є можливим. Після усунення аварії спеціалістами «ДТЕК Одеські електромережі» та забезпечення електропостачання, буде відновлено подачу води.

«Приносимо вибачення за тимчасові незручності та обставини, які не залежать від філії “Інфоксводоканалу”, — звертається до одеситів прес-служба водопостачальника.

Телефон для довідок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (цілодобово).


В ДВУХ РАЙОНАХ ОДЕССЫ ВРЕМЕННО ПРЕКРАЩЕНО ВОДОСНАБЖЕНИЕ

В Киевском и Хаджибейском районах города Одессы полностью отключена вода, а в Приморском возможно снижение давления.

Причиной стала авария, произошедшая на одной из высоковольтных подстанций.

По информации «Инфоксводоканала», также обесточены некоторые объекты компании и резервные вводы в них.

К сожалению, из-за значительной мощности насосной станции использование источников автономного энергопитания невозможно. После устранения аварии специалистами «ДТЭК Одесские электросети» и обеспечения электроснабжения, будет возобновлена подача воды.

«Приносим извинения за временные неудобства и обстоятельства, не зависящие от филиала Инфоксводоканала», — обращается к одесситам пресс-служба водопоставщика.

Телефон для справок: 0-800-307-505, 705-55-05, 068-905-55-05, 066-905-55-05, 093-17-00-155 (круглосуточно).

📗 Ділова Одеса Телеграм
📘 Facebook
📙 Сайт