ЄС, Україна
Економіка

Україна і ЄС посилять боротьбу з фінансовим шахрайством

Європейське управління з питань запобігання шахрайству (OLAF) підписало угоду про адміністративну співпрацю з Державною аудиторською службою України, що покликана посилити боротьбу з корупцією та контроль за коштами ЄС.

Про це у понеділок повідомила пресслужба OLAF, передає «Європейська правда».

Угода покликана посилити співпрацю між OLAF і Держаудитслужбою України у сфері розслідувань шляхом полегшення обміну інформацією та співпраці у проведенні слідчих дій.

«OLAF сприятиме шляхом як здійснення розслідувань, так і підтримки українських органів влади в їхніх національних зусиллях і стратегіях боротьби з шахрайством – наприклад, допомагаючи підвищити рівень знань про боротьбу з шахрайством з метою запобігання, шляхом розбудови потенціалу та проведення тренінгів для захисту коштів ЄС», – йдеться в повідомленні.

Також сторони висловили підтримку прагненням України якнайшвидше приєднатись до програми ЄС по боротьбі з шахрайством (UAFP) – лінії фінансування ЄС, котрою керує OLAF для підтримки національних органів влади в їхній боротьбі з шахрайством.

OLAF тісно співпрацює зі своїми партнерами в Україні вже багато років, використовуючи цей досвід для подальшої підтримки України та співпраці з її національними органами влади у захисті фінансових інтересів ЄС.

Зазначимо, Державна аудиторська служба України є національним уповноваженим контактним пунктом для співпраці з OLAF.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Консультация специалиста

Календар

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031