Солодка газована вода підвищує ризик раку печінки
Їжа

Рак від солодкої газованої води: Дослідження вчених

Солодка газована вода підвищує ризик раку печінки на понад 80%. Вчені дійшли такого висновку після 20 років спостережень за майже 100 тисячами людей.

Є безліч доказів, які вказують на те, що варто двічі подумати, перш ніж пити цукровмісні напої щодня, попереджає доктор Полін Еммет, старший науковий співробітник Бристольського університету

У дослідженні взяли участь 98 786 жінок віком від 50 до 79 років. Вони щодня пили газовану воду або солодкі фруктові напої. В учасниць експерименту ризик розвитку раку печінки виявився на 85% вищим, ніж у тих, хто пив такі напої не більше 3 разів на місяць.

У підсумку, за 20 років у 207 жінок розвинувся рак печінки, а 148 померли від хронічного захворювання печінки.

Автори дослідження дійшли висновку, що у жінок, які пили штучно підсолоджені напої, не було настільки високого ризику розвитку проблем із печінкою.

Вчені стверджують, якщо відмовитися від вживання солодких безалкогольних напоїв, це може стати чудовою і ефективною профілактикою раку печінки.

Наразі будуть проводитися масштабніші спостереження і, якщо вони покажуть такі ж результати, людство зможе отримати потужний інструмент для профілактики онкологічних захворювань.

📗 t.me/dilova_odesa
📘 facebook.com/BusinessOdessa
📙 dilova.com.ua

Консультация специалиста

Календар

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031