Еногастрономічний розвиток Одещини
Їжа

На Одещині попри війну розвиватимуть еногастрономічний туризм

В Одеської області є потужний потенціал розвитку як винного, так і кулінарного туризму. Про це заявив голова Одеської ОДА Олег Кіпер.

Регіон має все для того, аби стати меккою для гурманів: із затишними виноградниками, лагідним морем та незрівняними традиційними стравами одеської кухні. І так безумовно буде після нашої Перемоги, — переконаний очільник ОДА.

Сьогодні наші винороби наполегливо протистоять форс-мажорним обставинам та продовжують не тільки збирати урожай, а й шукати шляхи ефективного розвитку.

Станом на жовтень в області триває збір урожаю. Прогнозується зібрати врожай на площі 12 827 га. Зібрано вже половину. Валовий збір 31 тисяча тонн, урожайність 44,8 ц/га.

Виноградарство — важлива галузь для економічного добробуту регіону. Вона забезпечує близько 7 тисяч людей постійною роботою, під час сезону — їх кількість збільшується. Виноградарство та виноробство — це податки до громад, валютна виручка від експорту та головне — робочі місця. Люди, — що натхненно працюють на рідній землі.

Додатково Олег Кіпер повідомив про впровадження низки програм, що працюють через єдиний державний аграрний реєстр (ДАР) для допомоги підприємствам, які вирощують та переробляють виноград.


📗t.me/dilova_odesa
📘facebook.com/BusinessOdessa
📙dilova.com.ua

Консультация специалиста

Календар

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031