Експорт українського зерна
Економіка

Поки не буде вирішено питання зернового експорту, Польща до Євросоюзу Україну не пустить

Польща не погодиться на вступ України до ЄС, якщо питання експорту зерна не вирішиться, — про це заявив міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус.

Міністр підкреслив, якщо саме зараз Варшава не створить відповідні інструменти, то Польща точно не погодиться на вступ України до Євросоюзу.

«Сьогодні нам необхідно створювати інструменти, бо з українською продукцією ми проживемо довше. Коли Польща вступила до Євросоюзу, нам довелося виконати умови. І ці умови нам були нав’язані дуже жорстко. І ми маємо поставити умови для України», — наголосив Телус.

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус нагадав, що коли Польща приєдналася до Євросоюзу, вона мала виконати жорсткі умови і тепер потрібно поставити умови Україні. ВІн підкреслив, що на основі, яка є на даний момент, польське сільське господарство ніколи не виграє в українського.

«Якщо ми сьогодні не створимо ці інструменти, Польща точно не погодиться на вступ України до ЄС. Ми маємо поставити умови для України. На тій базі, яка існує зараз, польське сільське господарство ніколи не переможе українське сільське господарство. Там кілька сотень тисяч ферм. Це зовсім інше сільське господарство, тому наша позиція є настільки сильною», — підсумував сільський міністр.

За його словами, оскільки в Україні кілька сотень тисяч господарств, Польща буде наполягати на своїй позиції. Він додав, що перш за все, потрібно створити умови для вступу України в Євросоюз.

Нагадаємо, що на початку травня Європейська комісія ввела заборону на ввезення насіння пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини. Заборону зняли 15 вересня.

Однак Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща збереже повну заборону на українське зерно.

📗 t.me/dilova_odesa
📘 facebook.com/BusinessOdessa
📙 dilova.com.ua

Консультация специалиста

Календар

Май 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031