мясні продукти
Їжа

Рада ухвалила закон, який підвищить якість м’ясних продуктів в Україні

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект №8290 про вдосконалення державного регулювання продовольчої безпеки та розвитку тваринництва. Він приводить законодавство України у відповідність до європейського.

Автори документа стверджують, що закон забезпечить підвищення якості м’ясних продуктів та враховує потреби бізнесу. Крім того, нові норми посилять державний контроль на всіх етапах виробництва.

«Законопроект має на меті зробити українські харчові продукти тваринного походження якіснішими. А умови для реєстрації підприємств – прозоріші. Наприклад, невелике виробництво можна буде зареєструвати, не виходячи з дому, у Діє», – прокоментував співавтор проекту Олександр Гайду.

Також нові норми спрямовані на надання споживачам інформації щодо якості продуктів у доступній формі.

Закон передбачає створення та наповнення кількох реєстрів, у тому числі реєстру харчових добавок, харчових ароматизаторів та харчових ензимів та реєстру тверджень про користь для здоров’я.

Загалом закон вносить зміни до 17 законів України, осучаснюючи таким чином чинне законодавство у сфері безпеки та якості харчових продуктів, селекції сільськогосподарських тварин, кормів, здоров’я та благополуччя тварин.

ПІДПИСУЙСЯ НА НАШ TELEGRAM І БУДЬ В КУРСІ ПОСТІЙНО!

Консультация специалиста

Календар

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930