В Одеської області є потужний потенціал розвитку як винного, так і кулінарного туризму. Про це заявив голова Одеської ОДА Олег Кіпер.
Регіон має все для того, аби стати меккою для гурманів: із затишними виноградниками, лагідним морем та незрівняними традиційними стравами одеської кухні. І так безумовно буде після нашої Перемоги, — переконаний очільник ОДА.
Сьогодні наші винороби наполегливо протистоять форс-мажорним обставинам та продовжують не тільки збирати урожай, а й шукати шляхи ефективного розвитку.
Станом на жовтень в області триває збір урожаю. Прогнозується зібрати врожай на площі 12 827 га. Зібрано вже половину. Валовий збір 31 тисяча тонн, урожайність 44,8 ц/га.
Виноградарство — важлива галузь для економічного добробуту регіону. Вона забезпечує близько 7 тисяч людей постійною роботою, під час сезону — їх кількість збільшується. Виноградарство та виноробство — це податки до громад, валютна виручка від експорту та головне — робочі місця. Люди, — що натхненно працюють на рідній землі.
Додатково Олег Кіпер повідомив про впровадження низки програм, що працюють через єдиний державний аграрний реєстр (ДАР) для допомоги підприємствам, які вирощують та переробляють виноград.
Міністерство оборони України повідомило, що запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов’язаних, призовників і резервістів, який буде доступний для скачування на смартфонах через App Store і Google Play Market з 18 травня.